Ubuntu početni problemčići
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Ubuntu početni problemčići
Hm, jesi u opcijama upalio Cube i RotateCube?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Jesam, sve sam popalio što ima veze sa cube
1.3845983784950983 + 0,6154016215049017 = 2 ... kava
- Tux Slave
- Kontakt:
1. Alt+F2GoRun je napisao/la:Hm da, ali što se tiće radnih površina...ja ih povečam tako, ali opet on mi se prebacuje samo između dvije i iako sam namjestio cube i popalio sve što ima veze sa njom, on mi svejedno je pokaže kocku nego samo onako kao prozor odzumira desktop i njega vrti kao neku ploču...a ovo, uh, ja se nadam da nije ništa alarmantno i loše...vidjet ću onda, ako se nastav, javit ću pa čemo to riješavati...
2. Upisi:
ccsm
3. Odi na General Options pa na Desktop Size. Tu mjenjaj prema zelji "Horizontal/Vertical Virtual Size".
Tamo sam i prije namještao...i sad, na trakici "number of desktop" mi stalno stoji 1 i nemogu je pomaknut, a ako samo namještam vert. i hor. size on mi pokaže dolje više desktopa, ali svejedno mi rade samo dva
Sredih desktope...
E, zanima me sada kako linuxi stoje s virusima...skinuo sam neki antivirusni program "virus scanner" i kada pokušam napraviti update kaže mi da moram biti root kako bi to mogao napraviti...
E, zanima me sada kako linuxi stoje s virusima...skinuo sam neki antivirusni program "virus scanner" i kada pokušam napraviti update kaže mi da moram biti root kako bi to mogao napraviti...
- Tux Slave
- Kontakt:
Netreba ti antivirus na Linuxu. Procitaj ovaj clanak: http://www.linuxzasve.com/clanak/antivi ... _linuxu/29GoRun je napisao/la:Sredih desktope...
Ako bas zelis pokrenuti taj program kao root upisi u konzoli sudo prije imena programa:
Kod: Označi sve
sudo ime_antivirusaRe: Ubuntu početni problemčići
Bok svima da ne otvaram novu temu samo bi imo jedno pitanje za sada!Evo imam linux instaliran tocno par sati i zanima me kako da otvorim taj terminal u koji se ubacuju kodovi!
Pozdtav iz Pule
Pozdtav iz Pule
-
The Acacia Strain
Application > Accessories > Terminal
hvala
spremam jedan rafal pitanja sto me muci pa budem otvorio novi topic jako ubrzo.
Pozdrav
Pozdrav