Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10
nezgodno je to...mora bi Ubuntu možda više "reklamirat" slobodan software, linux...
Ma znaju oni da običnog korisnika zaboli za slobodan software, GNU i Linux.. A običnih korisnika je najviše.Shicy je napisao/la:nezgodno je to...mora bi Ubuntu možda više "reklamirat" slobodan software, linux...
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
znam, ali ono...ja nebi da bude tako xD
ubuntu je sinonim za linux vec duze vrijeme i tu nema spasa...Hugo je napisao/la: Istina. Ubuntu je već postao sinonim za Linux, i to sam doživio na nekim forumima i sl. Kad tip veli da želi instalirati Linux 10.10..![]()
Mene također zna živcirati kada pročitam recenziju neke aplikacije na nekom portalu, i odem na njihovu stranicu da skinem taj program, kad tamo samo deb paket za Ubuntu, i ništa drugo. Ponekada bude i izvorni kod, ali i to često zna biti pain in the ass za instalirati..
a sto se programa tice zato i volim koristiti ubuntu jer ako nesto ima za linux ima i deb paket za ubuntu i jednostavno mi se neda zezati sa nekim kompajliranjem ili neznam cime, cak ni samo neko otpakiravanje i staviti kraticu... volim sve imati spremno, double click i vozi, ako mi se ne svidja u synaptic i remove
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- DoDo
- Spol: M
Osim vas ovdje, svi ljudi koje znam da imaju Ubuntu imaju lose misljenje o Unityju, ukljucujuci i mene. Moj mentor je pojavom Unityja otisao na LMDE, dvojica kolega iz principa ne zele updateati svoj ubuntu nakon kaj su vidli kaj bi ih spopalo pa se jos uvijek drze ubuntua 10.10 ili cak 9.04. Jedna kolegica je upravo zbog Unityja odlucila isprobati Kubuntu s time da ak joj se ne bu svidjel, odlazi na windowse. Dvojica kolega su otisli prvo na Fedoru, a kasnije (pojavom gnomea3) na Arch. Moja sestra je rekla da je Unity za penzionere. Cimer si je stavio ubuntu 11.04 koji se je updateatirao na 11.10, no na polovici updatea je nesto stalo i sustav se vise ne boota. Ja sam pokusavao nesto sitno raditi u Unityju no ubilo me u pojam trazenje menija svakog prozora pri vrhu ekrana kao i nemogucnost da pomaknem dock u donji dio ekrana gdje mi najvise odgovara itd. Mogao bih nabrajati do jutra. Tak da svaka cast onima kojima se Unity svidja - uzivajte u njemu, ja necu (bar zasad - mozda jednog dana kad ga naprave kak spada, s mogucnostima da promijenis neke postavke na nedefaultne vrijednosti - zasad su mi Arch+KDE nepobjedivi).Hugo je napisao/la:I ja nisam imao neko mišljenje o Unity-u na njegovom početku, ali sada mislim da zaista nije loš.
Osim vas ovdje, dosad jos nisam nikoga uzivo vidio da koristi Unity i da mu ne prigovara i da se ne zali kak je s gnomeom2 sve bilo bolje i jednostavnije.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Normalno da prigovaraju ima i unity jos dosta mana pogotovo zato sto je nov a naviknut si na nesto drugo, svaka promjena je teska ali treba se pomiriti da je gnome 2 mrtav i da se ide dalje.DoDo je napisao/la: Osim vas ovdje, dosad jos nisam nikoga uzivo vidio da koristi Unity i da mu ne prigovara i da se ne zali kak je s gnomeom2 sve bilo bolje i jednostavnije.
Kde nisam nikada zavolio iako nije los, a gnome shell i unity su relativno dobri i zanimljivi i imaju buducnost a uopce nisu losi iako imaju mana, ipak su oba tek u drugoj verziji.
Se mozda netko sjeca kakva je bila druga verzija kde-a 4.... 4.1 boze sacuvaj
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- DoDo
Istina... KDE je zivnuo tek od verzije 4.2zole052 je napisao/la:Se mozda netko sjeca kakva je bila druga verzija kde-a 4.... 4.1 boze sacuvajprema njoj su i unity i shell remek djela...
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
ja bi reko jos malo kasnijeDoDo je napisao/la:Istina... KDE je zivnuo tek od verzije 4.2zole052 je napisao/la:Se mozda netko sjeca kakva je bila druga verzija kde-a 4.... 4.1 boze sacuvajprema njoj su i unity i shell remek djela...
Da, ali protiv toga se treba boriti, a ne samo konstatirati kako je to tako i tako. O tome treba pisati, s time treba biti dosadan upravo onima koji su to propisali, a ne pridržavaju se.DoDo je napisao/la: Boli njih dzon kaj ti nemas Windowse i MS Office - isto tak ih boli i dzon za norme koje su sami prihvatili. Kad bi se u nasoj drzavi drzalo do zakona i normi koje je Sabor prihvatil i usvojil, danas vjerojatno ne bi bili u takvoj banani u kakvoj jesmo.
- kova-ng
Vidis, tako sam i ja mislio, pa se iznenadio kad sam na Arch-u isprobao yaourt, koji je sam skompajlirao/konvertirao iz .deb ili .rpm/instalirao bilo koji program koji sam trazio i sve radi uredno.zole052 je napisao/la: ubuntu je sinonim za linux vec duze vrijeme i tu nema spasa...
a sto se programa tice zato i volim koristiti ubuntu jer ako nesto ima za linux ima i deb paket za ubuntu i jednostavno mi se neda zezati sa nekim kompajliranjem ili neznam cime, cak ni samo neko otpakiravanje i staviti kraticu... volim sve imati spremno, double click i vozi, ako mi se ne svidja u synaptic i remove
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.