Isto sranje se dešava i meni na Susetu 11 i Radeonki x1950. Nakon instalacije drivera i uključivanja fglrx-a sve pobijeli i šlus....tako je bilo na susetu 10.3, a tako je i na ovom. Izgleda da se Suse i dalje bori sa ATI-jem....cegevara je napisao/la:Podigao sam sistem i posto nemam nista sem sivog ekrana pritisnuo ctrl+alt+f1,dobio konzolu,logovao kao root i kucao samo ono sto si mi rekao "sax2 -a" pojavljuje se par redova prvi "access denied..." i zatim kao konfigurise HD radeon i na karaju izbaci da je uspjesno automatsko setovanje...Posle sam zadao reboot i sa nestrpljenjem cekao sta ce biti.Medjutim nista i dalje sve isto kad se podigne sistem,siv ekran...
Jel moguce da cu zbog ovoga morati reinstalaciju suse-a,zar je moguce da nema nikog ko bi ovo mogao rijesiti,tj pomoci da se reinstal ne radi?
openSUSE 11
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 11
-
cegevara
- Kontakt:
Ovo se stvarno kod mene,kako sam u prethodnim postovima objasnio, nije dogodilo samo od sebe vec time sto sam htio vizuelna podesavanja vratiti na difault zbog pomjerenog toolbara...a drajvere nisam pojedinacno nikad instalirao vec one koje mu sistem genericki instalira...
p.s.
Uzgred da pitam ako budem ipak morao reinstalirati sistem da li se mogu odluciti za kde 3 umjesto 4 koja ide po difaultu i kako to odraditi,pri instalaciji se ne sjecam da je bilo izbora(cd)...Malo me nervira na KDE4 ovaj panel desktop i nemogucnost standardnih opcija kada se na fajl klikne desnim klikom misa,i da li se to moze podesiti da budu standardne?
p.s.
Uzgred da pitam ako budem ipak morao reinstalirati sistem da li se mogu odluciti za kde 3 umjesto 4 koja ide po difaultu i kako to odraditi,pri instalaciji se ne sjecam da je bilo izbora(cd)...Malo me nervira na KDE4 ovaj panel desktop i nemogucnost standardnih opcija kada se na fajl klikne desnim klikom misa,i da li se to moze podesiti da budu standardne?
-
cegevara
- Kontakt:
Bio sam prinudjen da uradim reinstalaciju s obzirom da niko nije mogao pomoci,a ja poslije mnogo pokusaja nisam uspio...u svakom slucaju hvala na pokusajima.Sad sam instaliroa X32 verziju zbog nekih app mada primjecujem da se nesto sporije vrti na mojoj x64 masini u odnosu na suse x64...
Jel moze neko da odgovori na pitanje iz prethodnog posta oko KDE?
I da li treba skidati drajvere za grafiku i instalirati ih ili ostaviti ovako genericki kako je napravljeno instalacijom?
Jel moze neko da odgovori na pitanje iz prethodnog posta oko KDE?
I da li treba skidati drajvere za grafiku i instalirati ih ili ostaviti ovako genericki kako je napravljeno instalacijom?