Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Grof
Site Admin

Re: Arch Linux

Post Postao/la Grof »

Davor B. je napisao/la:Koju extenziju imaju paketi za Arch i može li se konvertirati rpm ili deb u taj format. Pitam jer me kopka da opet idem s instalom Archa, al se bojim da printer neće raditi. I tako s njim imam problem kod svakog novog izlaženja Ubuntua. A imam rpm i deb drivere.
Kad izlazi nova verzija Archa. Pitam jer neznam dal čekati ili instalirati ovaj skinut nedavno (trenutna verzija)?
Odi na HROpenWiki, na distribucije, pa si pogledaj za Arch...

Arch zapravo nema verzije, nego se stalno nadograđuje... nema konvertora paketa, a on pakete hendla sa pacmanom ili GUI Shamanom...ima dobra skripta za instalaciju, sve je Wikiju ;)
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

Bio. I dalje mi je nejasno kako s printerom. A šta kažeš na ovu diskusiju: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=60308
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Davor B. je napisao/la:Bio. I dalje mi je nejasno kako s printerom. A šta kažeš na ovu diskusiju: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=60308
Da, veli da se proba preko AUR repoa... to ti je repo u Archu čiji se paketi zapravo kompjaliraju poluautomatski na lokalnoj mašini. Treba probati
centar137

Post Postao/la centar137 »

A ako imas deb ili rpm drivere mozes ih rucno instalirat (za deb sam siguran, za rpm i ne bas): raspakiras paket i rucno premjestis gdje sto treba.
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi
Nemoj me dirat, sutra me probudi
Peticija za flash za FreeBSD
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

centar137 je napisao/la:A ako imas deb ili rpm drivere mozes ih rucno instalirat (za deb sam siguran, za rpm i ne bas): raspakiras paket i rucno premjestis gdje sto treba.
Oprosti za glupo pitanje, ali kako znati šta gdje staviti?
Tux Slave
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

Davor B. je napisao/la:
centar137 je napisao/la:A ako imas deb ili rpm drivere mozes ih rucno instalirat (za deb sam siguran, za rpm i ne bas): raspakiras paket i rucno premjestis gdje sto treba.
Sve library-ji ide u /usr/lib - to su svi file-ovi sa .so završetkom.
Zatim svi egzekutabilni fileov idu u /usr/bin - to su svi fileovi s pomoću kojih pokrećeš program.
Zatim dokumentacija ide u /usr/share/doc - to su svim manual fileovi od programa
Zatim svi konfiguracijski fileovi idu u /etc - to su svi .conf fileovi
Zatim ako ima modula za kernel oni idu u /lib/modules/kernel-x.y.z/kernel te zatim u svoju skupinu(sound,net,fs...) - većinom fileovi koji završavaju na .ko

Mislim da je to sve.
centar137

Post Postao/la centar137 »

Davor B. je napisao/la:
U slucaju deb paketa (ar x paket.deb) ce ti se extractirat u trenutnom folderu i (izmedju ostalog) nac ces i folder usr. Dalje slijedis taj folder i toga premjestis na odgovarajuce mjesto u /usr
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi
Nemoj me dirat, sutra me probudi
Peticija za flash za FreeBSD
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

dali funkcionirajju win aplikacije kao cad ili catia
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

simke je napisao/la:dali funkcionirajju win aplikacije kao cad ili catia
To cemo se jos nacekati dok bude radilo na linuxu... pogotovo catia ako ikad i bude :(
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

neki su se hvalili da su digli catiu u ubuntu. im nekih videica na youtube
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Odgovori