Dominacija Linux desktopa

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
zole052
Spol: M

Re: Dominacija Linux desktopa

Post Postao/la zole052 »

zlatkoA je napisao/la:Ja naravno koristim XPpro sp2 i na ovom kompu je instaliran u sječnju ove godine i ne vuče se uopće.
Vjerovao ti ili ne.A imam instalirano 20ak stalnih programa koje koristim.
Uz to xp vrti wifi,lan ,proxy i jabber sever non stop.
Zaključak tvoj prijatelj očigledno nezna kako pdržavati winXP da mu radi optimalno.
Istina ali ova tema je "Dominacija Linux desktopa" znaci da linux udje u sire mase di ljudi neznaju odrzavati os da mu optimalno radi nego ga samo koriste. Taj moj prijatelj nezna sada nesto posebno sa kompjuterom ali iznad prosjeka. Sada ako on nezna odrzavati xp da mu radi optimalno kako ce prosjecni korisnik??? Po tome ispada da je xp, htio ti priznati ili ne, kompliciran za koristiti ako zelis da ti sustav radi kako treba.
Jos je nekada lako bilo odrzavati xp u kondiciji kada nisi imao internet ali otkako su ljudi non stop online to postaje malo teze :mrgreen:
zlatkoA je napisao/la: A što kažeš da grizem pa naravno kad se tu iznose koje kakve neistine.
Ja sam ti samo reko sto je rekla moja mladja sestra koja nema pojma o kompjuterima. Njoj je ubuntu jednostavan i dobar. Sto se tice toga da je dobar ona vjerojatno manje trazi od os-a pa joj je ubuntu dovoljan (i bolji od xp-a kako kaze). I sada ja tu ne iznosim nikakve neistine samo sam reko sto je moja sestra rekla...
zlatkoA je napisao/la:Ako ima neko to ko je razočaran u Ubuntu to sam ja prvi.Navikan a nije ni upola kakv bi trebao biti.
Zao mi je za tebe, mozda koristimo kompjuter za druge stvari ali ja sam jako zadovoljan sa k/ubuntuom. Iskreno kako je drugima bas me briga glavno da mene dobro sluzi a drugi neka koriste ako oce a ako ne nemoraju.
A hvala bogu da ima mjesta za napredak ali i jako brzo napraduje, pogledaj di je linux bio prije 3-4 godine a di je sada, samo tako dalje!
zlatkoA je napisao/la:Jebeš Os kojem treba 10GB diska da bi radio( tu spadaju i ona sranja kao Vista ,a za Win7 budemo vidli)
U danasnje vrijeme kada se proizvode i kupuju diskovi od terabajta i vise sta znaci zauzeti 10Gb sa os-om a i u tih 10Gb imas vec dosta programa instaliranih...
zlatkoA je napisao/la:Veseli me Mint za koji sam čuo da će sljedeće izdanje bit Debian based a ne ubuntu based.
Sada cu te malo razocarati :mrgreen:
Radi se samo jedan community edition minta baziran na debianu. Main edition i ostale community edition distre ce i dalje biti bazirane na ubuntuu za sada...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pingu

Post Postao/la pingu »

Suko je napisao/la:Ajde u Visti otvori neki program iz njihovog Start izbornika!
Ali, ne tipkanjem naziva, nego klikanjem miša.
Probaj to u Kickeru. :)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

pingu je napisao/la:
Suko je napisao/la:Ajde u Visti otvori neki program iz njihovog Start izbornika!
Ali, ne tipkanjem naziva, nego klikanjem miša.
Probaj to u Kickeru. :)
Jedan od razloga zašto mi KDE nikako ne može sjesti.
Koliko god se ja trudio. :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ja zato imam sa desne strane desktopa jos jedan panel na kojem su svi programi koje pokrecem najcesce tako da rijetko diram kickoff menu. Jos sada sam taj panel skratio da nije do dna tako da dobivam jedan veliki slobodni prostor di gurnem mis i zakrenem kotacic za prebaciti na drugi desktop. Kako mi je pager isto na tom bocnom panelu onda mi se virtualni desktopi nalaze jedan ispod drugog kao sto i na pageru izgleda tako dobis osjecaj na koji desktop ides kada mjenjas.
Ma genijalno, nemogu vise zivjeti bez toga :)
slika
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ukrast će ti Bill Gates koncept!
Brzo tu sliku sakrij!
Biće na Win osmici! :o
rofl rofl
pingu

Post Postao/la pingu »

Suko je napisao/la:Jedan od razloga zašto mi KDE nikako ne može sjesti.
Koliko god se ja trudio. :)
Meni radi ružnog default sučelja koje se donekle ublaži GTK stilom. To su mogli ispraviti kada su išli raditi od nule KDE 4. :)

@zole052
Tako sam i ja imao, ali dodatno još jedan panel na vrhu. Da se KDE 4 desktop lijepo konfigurirati.
zole052

Post Postao/la zole052 »

pingu je napisao/la: @zole052
Tako sam i ja imao, ali dodatno još jedan panel na vrhu. Da se KDE 4 desktop lijepo konfigurirati.
Nemoj samo govoriti da si imao, sto si imao na gornjem? mozda i meni bude zgodno :)
pingu

Post Postao/la pingu »

zole052 je napisao/la:Nemoj samo govoriti da si imao, sto si imao na gornjem? mozda i meni bude zgodno :)
Imao sam dok mi je Arch bio glavni OS, sada mi je virtualni, nemam volje za stalna krpanja i nadogradnje. :)
Na lijevoj strani sam imao panel sa Open Office i Koffice programima (Writer, Kword...).

slika
Uz Slim Glow, Ghost mi je jedna od boljih tema.
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la: <snip>
Smatrat ću da ovo probavismo IRCajući. Osim ako nemaš prigovora. Ipak ništa od redovništva :p
jjj

Post Postao/la jjj »

pingu je napisao/la:

Imao sam dok mi je Arch bio glavni OS, sada mi je virtualni, nemam volje za stalna krpanja i nadogradnje. :)
Obriši Pacman :p
Odgovori