Istina ali ova tema je "Dominacija Linux desktopa" znaci da linux udje u sire mase di ljudi neznaju odrzavati os da mu optimalno radi nego ga samo koriste. Taj moj prijatelj nezna sada nesto posebno sa kompjuterom ali iznad prosjeka. Sada ako on nezna odrzavati xp da mu radi optimalno kako ce prosjecni korisnik??? Po tome ispada da je xp, htio ti priznati ili ne, kompliciran za koristiti ako zelis da ti sustav radi kako treba.zlatkoA je napisao/la:Ja naravno koristim XPpro sp2 i na ovom kompu je instaliran u sječnju ove godine i ne vuče se uopće.
Vjerovao ti ili ne.A imam instalirano 20ak stalnih programa koje koristim.
Uz to xp vrti wifi,lan ,proxy i jabber sever non stop.
Zaključak tvoj prijatelj očigledno nezna kako pdržavati winXP da mu radi optimalno.
Jos je nekada lako bilo odrzavati xp u kondiciji kada nisi imao internet ali otkako su ljudi non stop online to postaje malo teze
Ja sam ti samo reko sto je rekla moja mladja sestra koja nema pojma o kompjuterima. Njoj je ubuntu jednostavan i dobar. Sto se tice toga da je dobar ona vjerojatno manje trazi od os-a pa joj je ubuntu dovoljan (i bolji od xp-a kako kaze). I sada ja tu ne iznosim nikakve neistine samo sam reko sto je moja sestra rekla...zlatkoA je napisao/la: A što kažeš da grizem pa naravno kad se tu iznose koje kakve neistine.
Zao mi je za tebe, mozda koristimo kompjuter za druge stvari ali ja sam jako zadovoljan sa k/ubuntuom. Iskreno kako je drugima bas me briga glavno da mene dobro sluzi a drugi neka koriste ako oce a ako ne nemoraju.zlatkoA je napisao/la:Ako ima neko to ko je razočaran u Ubuntu to sam ja prvi.Navikan a nije ni upola kakv bi trebao biti.
A hvala bogu da ima mjesta za napredak ali i jako brzo napraduje, pogledaj di je linux bio prije 3-4 godine a di je sada, samo tako dalje!
U danasnje vrijeme kada se proizvode i kupuju diskovi od terabajta i vise sta znaci zauzeti 10Gb sa os-om a i u tih 10Gb imas vec dosta programa instaliranih...zlatkoA je napisao/la:Jebeš Os kojem treba 10GB diska da bi radio( tu spadaju i ona sranja kao Vista ,a za Win7 budemo vidli)
Sada cu te malo razocaratizlatkoA je napisao/la:Veseli me Mint za koji sam čuo da će sljedeće izdanje bit Debian based a ne ubuntu based.
Radi se samo jedan community edition minta baziran na debianu. Main edition i ostale community edition distre ce i dalje biti bazirane na ubuntuu za sada...