Aaaaaaaaaaaaa
4ndY je napisao/la:* PPA je repozitorij za softver, to nitko ne poriče. No PPA sami korisnici dodaju u Ubuntu (ili koje već distribucije), stoga možemo govoriti da su PPA neslužbeni repozitoriji (iza njih ne stoji Canonical u primjeru s Ubuntuom). Slažeš li se?
Slažem se sa tim ali to nisi prije govorio.
4ndY je napisao/la:Isto tako "Neslužbeni repozitorij" nikako nije isto što i PPA, to je puno širi skup, npr. Fedora ima RPM Fusion, što je neslužbeni repozitorij, a nema veze s PPA-om.
4ndY je napisao/la:2. PPA je podskup od "neslužbenog repozitorija", ali PPA nije istoznačnica "neslužbenom repozitoriju"
4ndY je napisao/la:* Fedora, po mojim zadnjim saznanjima nema ništa pod nazivom PPA. Ona ima "3rd party" repozitorije (npr. RPM fusion). Čak sam siguran da većina drugih distribucija nemaju ništa što se zove PPA. Iz čega proizlazi da PPA nije nešto što je univerzalno kod svih distribucija. Slažeš li se?
Slažem se
4ndY je napisao/la:Iz tih premisa zaključujem: PPA spada pod kategoriju "neslužbeni repozitoriji", ali on nije drugi naziv za tu kategoriju (već specifični slučaj za neke distribucije), a kako smo rekli da nema navođenja specifičnih stvari na općenitoj stranici, PPA se nikako ne može prezentirati kao "neslužbeni repozitorij", već se može eventualno spomenuti kao primjer. kava
Šalu nastranu. Lako bi se dogovorili dali da PPA nazovemo Javni, Neslužbeni ili nešto treće.
4ndY je napisao/la:U općenitom članku ne bi trebalo biti nešto vezano za specifičnu distribuciju (ili više njih), osim ako se ne navodi kao primjer, jer u suprotnom članak neće biti općenit, a ako se navedu svi mogući slučajevi, članak će imati 500 stranica. Slažeš li se?
O tome i pričam, kažeš "osim ako se ne navodi kao primjer" ono što sam napisao bile su četri rečenice koje pojašnjavaju da postoje i drugi repoi(napisao sam za PPA jer za druge distre ne znam) i link sa detaljima o PPA.
Bit je da se iz tog članka ne zaključi da postoji samo službeni repo nego da se u određenim distrama mogu koristiti i drugi izvori paketa (neslužbeni, javni, treće strane, PPA....) da Ubun, Mint, Deb koriste i PPA a Fedora neke X i svaki spomenuti repo da bude link na stranicu sa detaljima. To je to, mislim da stane u šest rečenica. Možda ne trebamo ni nabrajat distre nego samo napomenut bazirane na Debianu ili nekoj drugoj...
Ili, evo kompromis samo jedna rečenica bez linkova, ne ide u detalje a sve govori
U određenim distribucijama mogu se koristiti i drugi repozitoriji kao što su (neslužbeni, javni, treće strane, PPA....)