openSUSE Leap 42.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE Leap 42.1
Nisam znao da imamo ovdje sa SK forumaša. Inače, danas je na TW sitgao update drivera nvidia stanje se normaliziralo od prije dva dana kada je update zeznuo stvari.
- vision
- Spol: ♂
Ni ja da si sa openSUSE foruma, čovjek je ovdje od 2011, Arch korisnik a možeš biti na koliko god foruma hoćešSuSe je napisao/la:Nisam znao da imamo ovdje sa SK forumaša.
Zato te nema u Tumbleweed temuSuSe je napisao/la:Inače, danas je na TW sitgao update drivera nvidia stanje se normaliziralo od prije dva dana kada je update zeznuo stvari.
Hahhaha, da, dobro si primjetio... Ne, ne dam se još, plivam po TW, dok mi neki ajkulati update ne rastrgne taj rad.
A, pogrešno sam se izrazio vezano za SK. Čitao sam ih ranije i drago mi je da nas ima više i sa više časopisa, foruma, portala i ja sam takav.... Samo pozitiva...
A, pogrešno sam se izrazio vezano za SK. Čitao sam ih ranije i drago mi je da nas ima više i sa više časopisa, foruma, portala i ja sam takav.... Samo pozitiva...
- blast beat
- Spol: M
Ima nas sa raznih strana ovde, mada nisam ni toliko aktivan na LSZ koliko bih voleo, obaveze na sve strane. Što se SUSE-a tiče, nova instalcija, sve friško, za sada nije bilo problema, nekako sam uspeo aktivirati net u toku instalcije i posle nije problem. MOžda i bude nešto od ovog izdanja 
Imam instaliran openSUSE Leap, i sve funkcionise kako treba, i za sada sam prezadovoljan.
Interesuje me jedino, kako mogu u YaST-u , da promenim ovu plavu boju u openSUSE (zelenu).

Interesuje me jedino, kako mogu u YaST-u , da promenim ovu plavu boju u openSUSE (zelenu).

openSUSE
Linux For Open Minds
Linux For Open Minds
Poigraj se malo sa KDE postavkama, temama...
Igrao sam se, ali nisam uspeo. Na primer, koje postavke i teme ? Sve ostalo je openSUSE color schema, samo YaST nije.
openSUSE
Linux For Open Minds
Linux For Open Minds
Probaj sa qtconfig kao root u terminalu, mada mislim da ovo koristi qt4, a tebi treba qt5 pa onda instaliraj:l4k1 je napisao/la:Igrao sam se, ali nisam uspeo. Na primer, koje postavke i teme ? Sve ostalo je openSUSE color schema, samo YaST nije.
https://software.opensuse.org/package/q ... term=qt5ct
Pokušaj, probaj....Možda neko ima bolje rješenje... Nisam sada pri svom kompu....
Nisam uspeo, idemo dalje. U svakom slucaju hvali ti.
openSUSE
Linux For Open Minds
Linux For Open Minds
Pretpostavljam da je razlog što YaST pokrećeš kao root (jer moraš).
Prvo konfiguriraj da desktop postavke za root usera budu jednake kao i kod običnog usera:
Dodatno, možeš potpuno disejblati YaST teme tako da u datoteku /etc/environment dodaš redak:
Ili možeš deinstalirati yast temu i instalirati drugu... detaljniji odgovor pogledaj ovdje.
Javi da li ti je uspjelo...
Prvo konfiguriraj da desktop postavke za root usera budu jednake kao i kod običnog usera:
Kod: Označi sve
kdesu systemsettingsKod: Označi sve
Y2STYLE=Javi da li ti je uspjelo...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.