Mora biti dobra salama za pizzu. Najbolje neka fina tost šunka.
Razlika je preočita. Kad neko stavi te jeftine šunke ze pizzu (podriguše) bude mi muka cijelo popodne.
A sir mora biti neki dosta slani i lagano kiseli. Sirelina gauda mi je još uvijek najbolja.
Inače, kad se već savjetujemo, meni je fino ubaciti i tunjevinu na jedan dio pizze. Mljac!
Da su uključim u raspravu o pizzama. Ovo je mojih ruku dijelo, u Santa Barbari, bez adekvatnih sastojaka (artičoke, pelati, panceta, tabasco... itd.) i bez pravog alata (tijesto sam valjao bocom Heinekena). A šta ćeš... seljak u svijetu, moraš se nekako snaći
EDIT: evo našao sam i sliku alata
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Suko je napisao/la:Mora biti dobra salama za pizzu. Najbolje neka fina tost šunka.
Što se salame tiče, ako je dostupno onda domaći "ombolo" (mesni dio svinjskog kotleta) ako ne onda "prešani hamburger" (ne kužim naziv, ali pod tim imenom se nalazi na policama...). Ako ide pršut - onda ga baciti na vrh na samom kraju pečenja ili čak nakon što se pizza izvadi iz pećnice.
A što je sa ostalim extra sastojcima? Što koristitite?
tabasco
kaperi
artičoke
vrhnje
maslinovo ulje (nakon pečenja)
jaje
ne idu sve kombinacije zajedno... Jaje koristim vrlo rijetko...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
stefan je napisao/la:Što se salame tiče, ako je dostupno onda domaći "ombolo" (mesni dio svinjskog kotleta) ako ne onda "prešani hamburger" (ne kužim naziv, ali pod tim imenom se nalazi na policama...).
Ombolo, umbula ili pecenica je dimljeni i suseni kare; jedno od najkvalitetnijih dijelova. Ako je dobro susena i slana, koristim ju za tople sendvice iz tostera (tost).
Hamburger je gornji dio potrbusine, kuhan i malo prodimljen
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
stefan je napisao/la:Da su uključim u raspravu o pizzama. Ovo je mojih ruku dijelo, u Santa Barbari, bez adekvatnih sastojaka (artičoke, pelati, panceta, tabasco... itd.) i bez pravog alata (tijesto sam valjao bocom Heinekena). A šta ćeš... seljak u svijetu, moraš se nekako snaći
Netko mi je jednom rekao da pravi majstori ne valjaju tijesto za pizzu nego ga prebacuju s ruke na ruku, pa i ja probala jednom.
Mogu vam reći da se kuži znatna razlika, dobije se tanko tijesto i korica, odlično ispadne!
stefan je napisao/la:Da su uključim u raspravu o pizzama. Ovo je mojih ruku dijelo, u Santa Barbari, bez adekvatnih sastojaka (artičoke, pelati, panceta, tabasco... itd.) i bez pravog alata (tijesto sam valjao bocom Heinekena). A šta ćeš... seljak u svijetu, moraš se nekako snaći
Netko mi je jednom rekao da pravi majstori ne valjaju tijesto za pizzu nego ga prebacuju s ruke na ruku, pa i ja probala jednom.
Mogu vam reći da se kuži znatna razlika, dobije se tanko tijesto i korica, odlično ispadne!
Pa to možeš i valjanjem, samo sporije. Prava pizza mora imati tanko tijesto.
Sent from my Transformer using Tapatalk 2
Like a pro.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”