openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la shicy »

jasno da nije bajno ni savršeno ;)
ali, na mom laptopu, koji nije neka luda zvijer, oSUSE radi dosta brzo ;)
naravno, kad bi se išlo testirati na što više različitih računalai laptopa, dobili bismo dosta relevantne rezultate ;)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Mozda blasfemiram ali evo sto ja zamjeram:
-Prevelike updateove. Nemam fiksni net i 1,5 gb mi je previse
-Zbrckana i nerazumljiva dokumentacija. Znam da se kunete u Susetovu dokumentaciju ali ja nisam imao pojma gdje pronaci odgovor na problem koji me mucio. A nisam na Linuxu od jucer.
- Cesto slomljen paket kod updatea. Ajd, kod prvog krsenja sam shvatio da ne instaliram nego da pustim na miru.
- Postinstall kerefeke. Postujem njihov stav ali ne mora mi se svidjati.

Sve ono gore me dovelo do toga da shvatim kako koristim os koji ne razumijem i nad kojim nemam kontrolu vec drzim fige da ce sve biti ok.
Sad koristim os koji kontroliram u potpunosti, koji ima logicnu dokumentaciju i za kojeg se ne bojim da ce se skrsiti nakon moje intervencije.

Je, Suse je lijep. Profi izgleda. Ima masu funkcija i mogucnosti. Ali meni vise pase jednostavniji os s kojim sam na ti. Sa Susetom sam na vi.

Eto, skuzajte na maloj digresiji. ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

sve jasno! Iako, mene Suse sada istinski oduševljava.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Mislim da smo manj-više svi na "vi" sa većinom distribucija. Ili, bolje rečeno, samo smo sa jednom, eventualno dvije, na "ti".
Ne računam tu razne derivate koji se nazivaju distribucijama...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
max360se

Post Postao/la max360se »

stefan je napisao/la:Mislim da smo manj-više svi na "vi" sa većinom distribucija. Ili, bolje rečeno, samo smo sa jednom, eventualno dvije, na "ti".
Ne računam tu razne derivate koji se nazivaju distribucijama...
Istina
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

istina je...probao sam sve ali uvijek se vraćam na suse iako to ne znači da jo najbolja distra ali za mene je....
i važno da ja polako ove moje korisnike windowsa nagovaram na suse....
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pitanjce:

Kako e sređen Suse s GNOME-om? Moram tastu zamjeniti Mint koji radi grde probleme s Chrome/Chromium broswerom, koji puca na sve strane, izbacuje GTK greške u pozicioniranju prozora i ne radi flash (stalno javlja kako je zastario) - svi pokušaji da to sredim ručno, propali su i ne da mi se više s bugovitim Ubuntuovim nasljeđem zavitlavati. Sve mi kante imaju odnedavno Suse koji radi besprijekorno.
Kanta je slabašna, pa KDE ne dolazi u obzir, ali Gnome ili moguće nešto druge već da.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Grof je napisao/la:Pitanjce:

Kako e sređen Suse s GNOME-om? Moram tastu zamjeniti Mint koji radi grde probleme s Chrome/Chromium broswerom, koji puca na sve strane, izbacuje GTK greške u pozicioniranju prozora i ne radi flash (stalno javlja kako je zastario) - svi pokušaji da to sredim ručno, propali su i ne da mi se više s bugovitim Ubuntuovim nasljeđem zavitlavati. Sve mi kante imaju odnedavno Suse koji radi besprijekorno.
Kanta je slabašna, pa KDE ne dolazi u obzir, ali Gnome ili moguće nešto druge već da.
nisam probavao gnome3. Ali trebao bi raditi ok. No mislim da nije puno laksi od kde-a. mozda xfce?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pazi, Cinnamon se gore lijepo vrti. Kanta ima 1GB RAM-a i Athlona 2500+. Kartica je neka starija nvidija, no efekti rade brzo i solidno.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Kolko znam, ima cimet i za suse, sad, kak radi, neznam.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori