★ Lifehacker ★
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
HZZMO
Jedna korisna, kul stvar koju sam danas isprobao:
Možemo pristupiti svojim podacima o ukupnom stažu na stranicama HZZMO-a.
Potrebno je samo u područnoj službi podnijeti zahtjev i isti čas se dobije korisničko ime i lozinka sa detaljnim uputama.
Ovo će zanimati one koji se spremaju u mirovinu a i nama ostalima je kul vidjeti gdje smo sve radili i koliko dugo.
I da li smo uredno prijavljeni na mirovinsko.
Možemo pristupiti svojim podacima o ukupnom stažu na stranicama HZZMO-a.
Potrebno je samo u područnoj službi podnijeti zahtjev i isti čas se dobije korisničko ime i lozinka sa detaljnim uputama.
Ovo će zanimati one koji se spremaju u mirovinu a i nama ostalima je kul vidjeti gdje smo sve radili i koliko dugo.
I da li smo uredno prijavljeni na mirovinsko.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Re: ★ Lifehacker ★
Ljudi radite i samo radite. Bilo što, krečite se, kopajte, režite živicu, kosite travu samo radite.iv@n je napisao/la:Ovdje pišemo savjete za poboljšanje života
Nije fraza: rad oplemenjuje. Stvarno funkcionira. Nisu svi poslovi isplativi financijski možda ali fakat se bolje osjećam (u glavi) kad se dobro izmorim i oznojim. Nagrada za to mi je kad vidim rezultat svog rada, iako većina ne vidi nešto veliko u tome, meni je to neprocjenjivo.
Čovjek je stvoren da se kreče i to po mogućnosti na svježem zraku.
Ovo je moje razmišljanje o poboljšanju života (provjereno).
Moj pogled na sve to.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Opće Metode izrade sigurnosnih kopija
Poznajem jako malo ljudi koji redovno rade backup, usprkos tome što isti uzima minimalno napora i vremena. Osobno koristim prijenosni USB HDD 250 GB (taman veličina kao i HDD na prijenosniku) i Dropbox.
Ako nemate običaj, možda je vrijeme da krenete
Poznajem jako malo ljudi koji redovno rade backup, usprkos tome što isti uzima minimalno napora i vremena. Osobno koristim prijenosni USB HDD 250 GB (taman veličina kao i HDD na prijenosniku) i Dropbox.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- calisto053
- Moderator
iv@n je napisao/la:Opće Metode izrade sigurnosnih kopija
odličan savjet!
usput, ako kome zatreba, nek se zna: adrive.com mukte daje 50 gb prostora (nema desktop klijent i ne podržava ftp), a 4shared.com 15 gb (desktop klijent, sinkronizacija, upload do 200 mb)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
via InternetEvo nekoliko savijeta koji vrijede za kupovanje i reklamaciju računalne opreme, a i svega ostaloga.
Savjeti predstavljaju osobno mišljenje i tumačenje zakona prema autoru, i ne preuzimam nikakvu odgovornost za postupanje prema napisanom.Recimo kupite novi monitor. Naravno, sačuvate račun i garanaciju jer bez toga si možete obrisati pozadinu.
Vrijedi sljedeće, prema zakonu o obveznim odnosima i zakonu o zaštiti potrošaća (konzultirati se sa navedenim zakonima i državnim inspektoratom):
1. Ako se proizvod pokvari u jamstvenom roku prodavač je dužan odnjeti pokvareni proizvod u serivs i pokupiti nakon popravka o svome trošku, dakle kupac ne plača ništa. Vi, kao kupac, NISTE DUŽNI nositi ništa u serivs, ali možete ako hočete. Kupac i prodavač prilikom kupnje proizvoda sklapaju kupoprodajni ugovor i servis nema veze s time. Naravno, servis u jamstvenom roku je BESPLATAN. No neki kao Links ipak naplačuju dijagnostiku kvara ukoliko se pokaže da je proizvod koji ste reklamirali ispravan i da ste vi pogriješili. To je u skladu sa zakonom i ništa se ne može.
2. Ukoliko se prozvod ne može popraviti prodavač kupcu mora dati isti takav novi proizvod i NOVU GARANCIJU, dakle, NE NASTAVLJA SE STARA GARANCIJA, nego morate dobiti novu. Isto pravilo vrijedi
ako se prilikom popravka proizvoda zamijeni neki važan dio proizvoda –> morate dobiti novu garanciju.
3. Ukoliko se pokvareni proizvod ne može popraviti, a prodavač nema takav isti novi proizvod mora vam dati na izbor sljedeće:
a) zamjena za neki drugi proizvod u dučanu, i naravno doplata ili povrat djela novca* ako je proizvod skuplji ili jeftiniji od staroga.
b) potpuni povrat novca* ako ne želite neki drugi proizvod, dakle kupac bira dali hoće a ili b* E sada, kada govorimo o povratu dijela (a) ili kompletnog iznosa (b) novca važi sljedeće: prodavač mora uzeti u obzir cijnu proizvoda koju ste VI PLATILI, a ne onu koja je trenutna, i vjerojatno jefitinija.
*Znači mora vratiti recimo 2000kn (b) koliko ste vi platili monitor, ali dati povrat do 2000 kn (a), a ne recimo 1700kn koja je danas cijena tog monitora.
Ukoliko je neko od ovih prava povrijeđeno, dužni ste poslati prodavaču (poštom, faxom, e-mailom) dopis gdje pismeno dajete svoj zahtjev, dakle opišete ono što želite i objasnite gdje su povrijeđena prava. Čuvajte potvrdu da ste poslali dopis. Ako prodavač U ROKU OD 2 TJEDNA ne odgovori, ili odgovori negativno, prijavite ga državnom inspktoratu, koji će napraviti inspekciju, mora po zakonu unutar nekog kratkog roka od vaše prijave. Tada će prodavač platiti JAKO veliku kaznu i vi će te ostvariti svoja prava. Nije državni inspetorat loš, ok su, samo im se treba dati pismena prijava.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Odmori se i opusti u samo 5 minuta uz zvuke koji stimuliraju tvoj mozak. Riješi se stresa i nagomilanog umora. Počisti si "registry" i "defragmentiraj disk"

Audio zapise možete preuzeti ovdje.Kratko objašnjenje na početku priče ...
U donjim se audio zapisima radi o zvuku koji je fazno dinamički postavljen tako da pri slušanju na slušalice stimulira mozak na određeni tip aktivnosti koja mu je i inače prirodna (mozgu). Potpuno neškodljivo.
Tako možemo postići da se u 5 minuta, koliko traje pojedini audio zapis, kvalitetno odmorimo (i vratimo se na posao) isključivo putem prirodne aktivnosti mozga.
Efekt se, da ponovim, postiže isključivo slušanjem na slušalice, ustalom ideja i je da se naši smartphoni i mp3 playeri pretvore u uvijek dostupno sredstvo brze regeneracije.
Dakle, slobodan/na si downloadati audio zapise sa linkova koji prethode (da. ja sam ih sve isprobao na sebi i još sam tu), naseli ih u phone, mp3 player, laptop ... i Take 5 & Smile.
Preporuča se slušanje zatvorenih očiju, u udobnom položaju i što udobnijem okruženju.
Razlike između ovih 10 zapisa su u korelaciji popratnih zvukova sa djelatnim zvukom, uglavnom nešto kao razlika između aspirina i andola, koji sadrže istu djelatnu tvar u kombinaciji sa drugim, ne-djelatnim sastojcima. No zbog tih razlika nekim osobama bolje djeluju jedni, a drugima drugi.
čitao sam nešto o tome, čak i poslušao pola sata tih zvukova...znam samo da sam se naspavao k'o beba 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Stalno to koristim, imam još par, posebno mi se sviđa jedan što traje malo duže (i baš su lagani zvukovi, priroda i to, nije šum kao ovo), uvijek me uspava i imam mirnu noć. Samo problem se bude razbudit ujutro 
podijeli i te ostaleiv@n je napisao/la:Stalno to koristim, imam još par, posebno mi se sviđa jedan što traje malo duže (i baš su lagani zvukovi, priroda i to, nije šum kao ovo), uvijek me uspava i imam mirnu noć. Samo problem se bude razbudit ujutro
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ja sam sluša neke tibetanske zdjele, kišu i tako