Dominacija Linux desktopa

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
zole052
Spol: M

Re: Dominacija Linux desktopa

Post Postao/la zole052 »

Jedan banalan primjer: Meni se sestra puuuno bolje snasla u ubuntu-u nego na xp-u. Prije toga recimo da nije koristila kompjuter osim nesto sitno xp.
Sa xp-om stalno nije znala kako nesto raditi ili bi joj nesto zastekao komp a na ubuntu skoro pa ni jedan problem.
Moj zakljucak je onda da je xp kompliciran... ajde razuvjeri me ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Ma kom ti to pričaš priče, ej men ....
E a de ju pitaj jel zna kud šta treba kopirat ...u koji folder i iz kojeg folder.
Doduše možda je linux bolji za one koji se dosad nisu baktali sa kompjuterima.
Eh ajde Mint mi je ok iako nezna postavit rezoluciju koju recimo zna SliTaz ili Slax.
A Ununtu mi ne spominji - gadi mi se ipomisao na tu distribuciju.
I am the one and only....
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ajde u Visti otvori neki program iz njihovog Start izbornika!
Ali, ne tipkanjem naziva, nego klikanjem miša.
Meni na poslu treba ohoho vremena da pronađem gdje se skrio neki instalirani program u izborniku.
A na Utuntu kojeg ne voliš lijepo kliknem kategoriju u Gnome meniju i nađem ga u toj kategoriji.
Osim toga, ako imaš više usera na Windowsima, nije lako naći gdje je mapa nekog usera.
Kad tražiš My Documents, sve je lako, ali kad tražiš npr. Krešine dokumente, onda boli glava.
Na Linuxu /home/username i gotovo.
Onda one lijepe instalacije programa koji se nasele u sve moguće niše a da te ništa ne pitaju.
Utorrent npr. svaki puta moram brisati iz Startup programa kad ga pokrenem. Inače mi se svaki puta pokrene kod startupa.
Po čemu je Windows lakši za korištenje?
Meni sigurno nije.
JEdino što su ga svi naučili koristiti i to se podrazumijeva, a Linux nitko nije.
Ali, moje iskustvo je da se početnici koji nisu koristili Windowse daleko bolje snalaze u Linuxu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

zlatkoA je napisao/la:Ma kom ti to pričaš priče, ej men ....
E a de ju pitaj jel zna kud šta treba kopirat ...u koji folder i iz kojeg folder.
Doduše možda je linux bolji za one koji se dosad nisu baktali sa kompjuterima.
Eh ajde Mint mi je ok iako nezna postavit rezoluciju koju recimo zna SliTaz ili Slax.
A Ununtu mi ne spominji - gadi mi se ipomisao na tu distribuciju.
Pricam bas tebi... moja sestra je prosjecni kucni korisnik kompjutera. Surfa netom, skida torrente, przi cd-e i svake prijestupne napise neki tekst.
I ona je nakon tjedan dana koristenja ubuntu-a nakon xp-a imala samo hvalospjeve o linuxu.

Tako ja ne govorim moje misljenje nego prenosim misljenje nekoga tko nezna nista o kompjuterima.

I jos jedna zakon stvar za pocetnike. Ti uopce neznas kakve sve programe mozes imati na kompjuteru ili koje alternative za neki program. Zato na ubuntu-u imas onaj add/remove programs i tu svasta mozes naci i jednostavno probati dok na windowsima moras uopce negdje po netu saznati za neki program da postoji a kamo li jos dok nadjes di skinuti pa instalirati...

Kada sam jedan dan dosao do sestre ona przi sa k3b-om, ja gledam otkuda joj to a ona kaze pa brasero mi se nije svidjo pa sam ovo nasla (u repozitorijima - to ona ni nezna sta je;))

Ona nezna sta je maticna ploca ili hard disk ej men :D
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Vidite, za običnog korisnika je priča sa diskovima (HDD-ima) zapravo jednostavnija na Linuxu nego Winsima.

U winsima moraš znati da imaš C:, D:..... i to obični korisnik mora shvatiti.

Na Linuxu korisnik mora shvatiti da ima svoj vlastiti /home/user i amen. Ostata se i tako automounta.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

zlatkoA je napisao/la:Da ali kako ga pomaknuti iz domene os-a za hakere kad je nakrivo nasađen u startu.
Tj bez potrebe je kompliciran( ili možda je to nečiji hir-LT)
shitttttt
zlatkoA ne posustaje :lol:

U svakoj temi ima potrebu reći da ne voli terminal :mrgreen:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Za mene su windowsi jednostavniji - možda i zato što se bavim programiranjem na windowsima.
Al eto nema veze ali znam da ubuntu neće nikad sigurno na moj komp.
Trenutno sam skinuo SimplyMepis i instalirao ga na drugi komp i wow radi odlično i sve radi bez greške
čak i wifi ralink card.I onda štaće mi taj jebeni Ubuntu( Utuntu moja greška nije namjerno :D ).
Za informaciju i on je debian based ali nije trom ko ubuntu.
zole052

Post Postao/la zole052 »

zlatkoA je napisao/la: Za informaciju i on je debian based ali nije trom ko ubuntu.
zlatkoA ti uvijek grizes... si i privatno tako opasan :mrgreen: Sala mala nikom naudila ;)
Cuj i ubuntu je puno zivlji od xp-a mog frenda kojem explorer dize oko 30-tak sekundi nakon nekih 2-3 mjeseca od friske instalacije :)

Nema svrhe u ovakvim opcenitim raspravama... jedino da das koji konkretan primjer recimo u linuxu je tesko obicnom kucnom korisniku napraviti to i to a u xp-u je to jednostavno....
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Ja naravno koristim XPpro sp2 i na ovom kompu je instaliran u sječnju ove godine i ne vuče se uopće.
Vjerovao ti ili ne.A imam instalirano 20ak stalnih programa koje koristim.
Uz to xp vrti wifi,lan ,proxy i jabber sever non stop.
Zaključak tvoj prijatelj očigledno nezna kako pdržavati winXP da mu radi optimalno.
Najbitnija stvar je defragmentacija diskova i čišćenje registrija i onda nemaš frke sa XP om uopće.
A što kažeš da grizem pa naravno kad se tu iznose koje kakve neistine.
Ako ima neko to ko je razočaran u Ubuntu to sam ja prvi.Navikan a nije ni upola kakv bi trebao biti.
Jebeš Os kojem treba 10GB diska da bi radio( tu spadaju i ona sranja kao Vista ,a za Win7 budemo vidli)
Veseli me Mint za koji sam čuo da će sljedeće izdanje bit Debian based a ne ubuntu based.
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

zlatkoA je napisao/la:Zaključak tvoj prijatelj očigledno nezna kako pdržavati winXP da mu radi optimalno.
Najbitnija stvar je defragmentacija diskova i čišćenje registrija i onda nemaš frke sa XP om uopće.
A što kažeš da grizem pa naravno kad se tu iznose koje kakve neistine.
tu se slažem. ali to ne vrijedi samo za xp. i vista može raditi odlično, vidio sam svakakvih primjera i jedno vrijeme sam vrtio stvarno brzu vistu. ako ljudi znaju tweakat komp za određene perfomanse on će tako i radit.
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Odgovori