Linux Sucks

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

DoDo
Spol: M

Re: Linux Sucks

Post Postao/la DoDo »

glaskoncILLa je napisao/la:...ja radim u firmi koja ima preko tristo zaposlenih od kojih barem 80% koristi racunalo cijelo radno vrijeme, a od tih 80%, 80% vladaju iskljucivo osnovnom informaticke pismenosti ili jos i manje i to smo firma koji je u IT i telekomunikacijskim vodama, u drugim firmama je taj postotak i veci.
Ajd ti pitaj tih 80% ljudi koliko njih je čulo za ili koristilo linux? Prema mom iskustvu, kad složiš linux nekome tko ne voli prčkati po sustavu, nego samo koristi web browser, sluša glazbu, gleda filmove ili radi u officeu, njemu radi super i bez problema. Staviš li ga nekome tko se voli igrati sa sustavom, a nema volje naučiti nešto novo, onda mu linux radi loše jer ga ubrzo pokvari s lošom konfiguracijom, koja je bitno drugačija od windowsove. A opet, ak ga daš korisniku koji se voli igrati sa sustavom, a ima volje naučiti nešto novo, taj onda postane jedan od nas :D.
4ndY je napisao/la:Pa po meni je baziranost GUI alata na CLI alatima samo prednost, a ne mana kava
Heh, kako se uzme...
Za security: DA
Za stabilnost: DA
Za profesionalan rad: možda
Za igre: NE
Za suspend/hibernate: NE
Za brzi boot/shutdown: NE

Zato i nova fedora fura KMS, koji je prvotni oblik veće integracije kernela i grafičkog sučelja (my reason #1 za prelazak na fedoru). No, jedva čekam dok Wayland server postane dovoljno dobar da u potpunosti zamijeni XServer. Wayland je čisti grafički server koji ne počiva na nekoj konzoli, nego se diže s kernelom (KMS je osnovni uvjet za njegov rad), a svi terminali su tada "terminal-emulatori" u grafičkom sučelju (poput gnome-terminala ili konsole-a).

Po meni, XServer bi trebao ostati u serverskim verzijama linuxa (i tu bih maknuo onaj vrlo nespretni DRI koji je glavni uzrok padova X-a, iako bi se time u potpunosti izgubila 3D sposobnost, ali povećala stabilnost rada), a za desktop verzije linuxa bi trebalo napraviti novi display server. Wayland je dobar kandidat, no kako se čini zasad, predviđen je samo za embedded sustave. Baš me zanima kako će se nastaviti njegov razvoj...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo je napisao/la: Heh, kako se uzme...
Za security: DA
Za stabilnost: DA
Za profesionalan rad: možda
Za igre: NE
Za suspend/hibernate: NE
Za brzi boot/shutdown: NE
A jesi picajzla (ali zato sam i pisao alati) :mrgreen: Jasno da postoje iznimke i u ovom slučaju nisam mislio na OS sam, već na svakodnevne alate... npr. cdrecord/k3b, wget/Kget, PackageKit, ...

Naravno, još jedna velika prednost tog pristupa je da možeš iskoristit brdo CLI programčića za svoj program (GUI programi očito ne bi bili baš praktični). Recimo želiš da tvoj backup program zaprži backup kopiju odmah na CD i za tu svrhu pozove Neru :lol:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

DoDo je napisao/la:
Ajd ti pitaj tih 80% ljudi koliko njih je čulo za ili koristilo linux? Prema mom iskustvu, kad složiš linux nekome tko ne voli prčkati po sustavu, nego samo koristi web browser, sluša glazbu, gleda filmove ili radi u officeu, njemu radi super i bez problema. Staviš li ga nekome tko se voli igrati sa sustavom, a nema volje naučiti nešto novo, onda mu linux radi loše jer ga ubrzo pokvari s lošom konfiguracijom, koja je bitno drugačija od windowsove. A opet, ak ga daš korisniku koji se voli igrati sa sustavom, a ima volje naučiti nešto novo, taj onda postane jedan od nas :D.
koliko njih zna razliku izmedju viste i xp-a? :)
to nije uopce bitno jer vise manje tim ljudima nije bitno kako se zove ono cime se sluze, ali zasto je onda povrat laptopa sa instaliranim linuxom 4x veci?
gle, ako evolution ne radi dobro sa imap-om, tu ne mozes nista uciniti dok se to ne napravi kak se spada.
outlook radi, plus jos ima fancy kalendarcice, adresarcice koji sami dovrsavaju napisano i podsjetnike na sve i svasta, end of story.
a i ne mozes bas sve iz mso-a dobro prikazati u oo.

uostalom, danas se valjda zna vise nego ikad, svi imaju net, net je brz i svi su veseli, ali i dalje je nesrazmjer velik.

i ok, recimo da sam ja skroz promasio ceo fudbal, zasto mislite da je onda tako velika razlika u brojkama korisnika? vecina zapadnog svijeta gleda kako bi uz uobicajene nacine novac zaradila i ustedom, ako je linux spreman za preuzimanje desktop svijeta, zasto mislite da it manageri u velikim svjetskim tvrtkama ne bi donijeli takvu odluku? dakle, to su ljudi koji definitivno znaju sto je linux, koliko kosta i sto moze i u zemljama gdje piratiziranje software-a barem u poslovne svrhe ne dolazi u obzir.

onda recimo mac u vecini svijeta kosta duplo vise nego pc te kategorije i ima manji izbor programa i daleko manje se toga moze naci piratskim putem, zasto oni imaju vise end usera od linuxa?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

glaskoncILLa je napisao/la:
DoDo je napisao/la:
koliko njih zna razliku izmedju viste i xp-a? :)
to nije uopce bitno jer vise manje tim ljudima nije bitno kako se zove ono cime se sluze, ali zasto je onda povrat laptopa sa instaliranim linuxom 4x veci?
gle, ako evolution ne radi dobro sa imap-om, tu ne mozes nista uciniti dok se to ne napravi kak se spada.
outlook radi, plus jos ima fancy kalendarcice, adresarcice koji sami dovrsavaju napisano i podsjetnike na sve i svasta, end of story.
a i ne mozes bas sve iz mso-a dobro prikazati u oo.

uostalom, danas se valjda zna vise nego ikad, svi imaju net, net je brz i svi su veseli, ali i dalje je nesrazmjer velik.

i ok, recimo da sam ja skroz promasio ceo fudbal, zasto mislite da je onda tako velika razlika u brojkama korisnika? vecina zapadnog svijeta gleda kako bi uz uobicajene nacine novac zaradila i ustedom, ako je linux spreman za preuzimanje desktop svijeta, zasto mislite da it manageri u velikim svjetskim tvrtkama ne bi donijeli takvu odluku? dakle, to su ljudi koji definitivno znaju sto je linux, koliko kosta i sto moze i u zemljama gdje piratiziranje software-a barem u poslovne svrhe ne dolazi u obzir.

onda recimo mac u vecini svijeta kosta duplo vise nego pc te kategorije i ima manji izbor programa i daleko manje se toga moze naci piratskim putem, zasto oni imaju vise end usera od linuxa?

a ti si ovdje malo dosao samo flejmat ocito,,,,,,,,, i ocito je da nisi koristio nista od ovih zadnjih distri jer pricas gluposti,,,,,,, broj korisnika nije nikakvo mjerilo kvalitete,,,,,, OSx doslovno pomete sve pred sobom pa je opet vise win korisnika,,,,, sto to znaci? Win je bolji od OSxa??

linux je izbacio par dobrih desktop distribucija tek u zadnje 2-3 godine,,,,,,,,,

windows i MS su iza svakog "coska" sto reklamama sto u skolama gdje se nista osim MSa i nespominje,,,,,, cinjenica je da 90% PC korisnika uopce nema blage veze sa je linux bar 60% pojma nema da postoji ista osim Windowsa i 99% su korisnici s piratskim winsima

sto se MSoffica tice,,,,, pa smece nemze ODFom kako treba vladat a on je j***** standard

i de molim te IT manageri su ljudi koji znaju sa je linux bla bla,,,,,,, pih ko da nikad nijednog nisi vidio premazani su svim MS mastima i nepropustaju nijednu MS konferenciju a kad im tuxa spomenes pitaju jel to nes za jest,,,,,, nema ni njih puno koji znaju za ista osim MSa jer samo MS donosi masne pare,,,,,,, cemu uzet nesto sto neces morat "servisirat" svakih 5min,,,

i baj the way nizozemska vlada je presla na linux, francuska policija isto i naravno GOOGLE KORISTI LINUX
i da se nezaboravi sam Microsoft je potpisao ugovor s novellom i prekopirao pola linux fora u win7 a to govori vise nego bila koja statisticka brojka :P
zole052

Post Postao/la zole052 »

glaskoncILLa je napisao/la: onda recimo mac u vecini svijeta kosta duplo vise nego pc te kategorije i ima manji izbor programa i daleko manje se toga moze naci piratskim putem, zasto oni imaju vise end usera od linuxa?
Linux je samo os a mac je fensi smensi kompjuter. To se po meni nikako nemoze usporediti zato sto nije uopce zanemariv udio onih koji ga kupuju jer je fensi smensi a nemogu se odjeliti ljudi koji ga kupuju zbog osx-a i njegovih kvaliteta. Ja recimo sve koje znam da imaju mac su ga kupili bas iz tog razloga (fensi smensi) a nitko ga nije uzeo zato sto je osx dobar... Vjerujem da ga dosta njih koristi zbog prednosti osx-a ali takve jos nisam upoznao rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

glaskoncILLa je napisao/la: i ok, recimo da sam ja skroz promasio ceo fudbal, zasto mislite da je onda tako velika razlika u brojkama korisnika? vecina zapadnog svijeta gleda kako bi uz uobicajene nacine novac zaradila i ustedom, ako je linux spreman za preuzimanje desktop svijeta, zasto mislite da it manageri u velikim svjetskim tvrtkama ne bi donijeli takvu odluku? dakle, to su ljudi koji definitivno znaju sto je linux, koliko kosta i sto moze i u zemljama gdje piratiziranje software-a barem u poslovne svrhe ne dolazi u obzir.
Ja mislim da ih precjenjuješ :D
Ono što je skupo je promjena platforme... ma kakva ona bila. Znaš da se dan danas traže još uvijek Cobol programeri? :roll:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

speedy je napisao/la: sve to
ne da mi se flejmati.. :mrgreen:

whatever, cijeli svijet bi trebao koristiti linux, ali eto, samo je 1% dovoljno inteligentno da to i cini, nije li lijepo biti dio superiorne rase?
nevjernike, odnosno ostalih 99% pismenog svijeta bi trebalo baciti u katran i perje za manje prijestupe, a za zagrizene smrt u plinskoj komori. :D

4ndY je napisao/la:
Ono što je skupo je promjena platforme... ma kakva ona bila. Znaš da se dan danas traže još uvijek Cobol programeri? :roll:
pa je, skupo je, ali najskuplji je mrtvi hod u radu, mislim svi znaju da se vecina korisnika ne bi mogla prilagoditi tome i da je cijela prica generalno sporija zbog prekida, potreba za podesavanjem, manjka featura i sl, i zato to nitko ne radi.

recimo at&t je jedan od najvecih svjetskih providera i mijenja cisco sa juniperom, dakle tu pricamo o routerima koji kostaju od nekoliko desetaka tisuca do nekoliko miliona dolara, ali ne koristi linux za desktop kompove sto je daleko manja cifra za promjeniti? valjda su i oni zaludjeni i nemaju pojma.. :D

anyway, meni se vise stvarno ne da, a i uostalom demokracija je, svatko ima pravo na misljenje.. :D
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

glaskoncILLa je napisao/la:
speedy je napisao/la: sve to
ne da mi se flejmati.. :mrgreen:

whatever, cijeli svijet bi trebao koristiti linux, ali eto, samo je 1% dovoljno inteligentno da to i cini, nije li lijepo biti dio superiorne rase?
nevjernike, odnosno ostalih 99% pismenog svijeta bi trebalo baciti u katran i perje za manje prijestupe, a za zagrizene smrt u plinskoj komori. :D

4ndY je napisao/la:
pa je, skupo je, ali najskuplji je mrtvi hod u radu, mislim svi znaju da se vecina korisnika ne bi mogla prilagoditi tome i da je cijela prica generalno sporija zbog prekida, potreba za podesavanjem, manjka featura i sl, i zato to nitko ne radi.

recimo at&t je jedan od najvecih svjetskih providera i mijenja cisco sa juniperom, dakle tu pricamo o routerima koji kostaju od nekoliko desetaka tisuca do nekoliko miliona dolara, ali ne koristi linux za desktop kompove sto je daleko manja cifra za promjeniti? valjda su i oni zaludjeni i nemaju pojma.. :D

anyway, meni se vise stvarno ne da, a i uostalom demokracija je, svatko ima pravo na misljenje.. :D

gle nitko ovdje nije rekao da bi svi trebali bit na linuxu ono ovo ali ovako srat besmislleno po linux desktopu nema smislaĐ

i sa ti uopce radis ovdje kad ti je win ko BOG???

dzizus to je kao sad da netko od nas ode na neki win forum i krene srat kak je win sav nestabilan, podlozan virusima, za sve treba neke dodatne drivere, programe, nemoze se koristit live, instalacija je spora i nezgrapna....... ono stvarno wtf ti radis na ovom forumu osim sa flejmas ovdje?
glaskoncILLa

sta te briga.. :mrgreen:

moras shvatiti da ja uopce ne flejmam, samo sam, iskljucivo u interesu vrhunske istine :mrgreen:, realan.
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Tko još koristi windowse rofl
http://www.top500.org/stats/list/32/os
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Odgovori