Paketi koje bi željeli
Moderator/ica: Moderatori/ce
- ziko
- Spol: M
Re: Paketi koje bi željeli
nitrogen, ako moze, bio bih jako zahvalan
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

Na žalost, više ne paketiram nove stvari. Samo održavam stare pakete.ziko je napisao/la:nitrogen, ako moze, bio bih jako zahvalan
EDIT:
BTW, kaj je to uopće, i daj link na source...
idem vidit pod Fedoru wishlist, da li je tointeresantno većini ili samo tebi
- DoDo
Nitrogen je tema za KDE. Zapravo je riječ o modificiranom Oxygenu, ali s puno više opcija konfiguracije.Grof je napisao/la: BTW, kaj je to uopće, i daj link na source...
Vidi screenshot:

I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Da, ali nitrogen je i ovo: http://freshmeat.net/projects/nitrogen
ali je zadnji update od prošle godine....
Ak hoće temu, onda će to možda pakirati neko drugi, postoje dečki koji održavaju KDE sistem
Ak hoće temu, onda će to možda pakirati neko drugi, postoje dečki koji održavaju KDE sistem
- ziko
da, to je to.Grof je napisao/la:Da, ali nitrogen je i ovo: http://freshmeat.net/projects/nitrogen
za namjestanje walpappera na openbox-u ili nekom drugom lightweight WM.
moze se koristiti i feh za istu namjenu, al ovaj je jako jednostavan a ima i simpa minimalisticki GUI.
znam da sam cijelu noc bio potrosio za kompajliranje toga, a onda sam reinstalirao sustav i sad me zaj***va sa nekim dependesima koje uopce nemogu instalirat na fedoru, ili ih treba posebno kompajlirat, a vec sam i zaboravio sta sam prije napravio.... niti bas imam vremena u zadnje vrijeme....
EDIT:
znam da sam bio naletio na jedan rpm ali za PCLinuxOS, samo to nisam mogao instalirat, nemogu se sjetit zasto... vjerovatno problemi sa dependencies...
(Linus Torvalds quote)

Hmmm, možda ti se smilujem, ali bude li me previše zezalo sa greškama ili sa depovima, ili budem li morao zbog toga još nešto dodatno pakirati da bi ovo radilo... onda zaboravi!
Ništa ne obećavam, ali budem malo bacio oko
Ništa ne obećavam, ali budem malo bacio oko
rikava kompajliranje sa ovom greškom.
iako je ./configure čist! Meni se se neda tražiti greške po kodu, pa ak nađeš kaakv workable patch, pošalji. do tada - ništ 
Kod: Označi sve
In file included from /usr/include/libpng12/png.h:482,
from Thumbview.cc:27:
/usr/include/libpng12/pngconf.h:354: error: expected constructor, destructor, or type conversion before ‘.’ token
/usr/include/libpng12/pngconf.h:355: error: ‘__dont__’ does not name a type
make[2]: *** [Thumbview.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/zarko/src/nitrogen-1.4/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/zarko/src/nitrogen-1.4'
make: *** [all] Error 2- ziko
znaci ako sam dobro skuzio, ako je moguce kompajlirat, onda se moze i paket slozit pa da se koristi za instaliranje na drugim masinama ili ako se reinstalira sustav????
ok, kompajlirat/instalirat je moguce, jer sam to vec jednom napravio, probat cu opet (kad uhvatim vremena), a onda cu detaljno opisat sto sam sve napravio, da ne zaboravim kao i sada
a jel kompliciran taj postupak izrade paketa? bilo bi super kad bi se u paket mogli staviti program i svi dependencies (znam da se to ne radi, a mislim da mi je jasno i zasto) ako se instalira na masine bez neta.
ok, kompajlirat/instalirat je moguce, jer sam to vec jednom napravio, probat cu opet (kad uhvatim vremena), a onda cu detaljno opisat sto sam sve napravio, da ne zaboravim kao i sada
a jel kompliciran taj postupak izrade paketa? bilo bi super kad bi se u paket mogli staviti program i svi dependencies (znam da se to ne radi, a mislim da mi je jasno i zasto) ako se instalira na masine bez neta.
(Linus Torvalds quote)

Tako je.ziko je napisao/la:znaci ako sam dobro skuzio, ako je moguce kompajlirat, onda se moze i paket slozit pa da se koristi za instaliranje na drugim masinama ili ako se reinstalira sustav????
ok, kompajlirat/instalirat je moguce, jer sam to vec jednom napravio, probat cu opet (kad uhvatim vremena), a onda cu detaljno opisat sto sam sve napravio, da ne zaboravim kao i sada![]()
Da ti pojasnim:
Izrada paketa u pravilu ide ovako:
- Priprema specijalne skripte (.spec file) koja kaže builderu kako da složi iz sourcea sve binarye i od toga napravi ispravan paket
- Priprema source paketa u kojem se nalazi ta skripta (.spec file) svi ORIGINALNI sourceovi u (tar.gz formatu) svi potrebni patchevi
- provjera buildanja pravih paketa iz source paketa (src.rpm u .rpm)
- provjera eventualnih grešaka u izbuildanim paketima
- objava novog paketa na Fedorinoj bugzilli
- review objavljenog paketa od strane drugih sponzoriranih packagera. Ako je paket interesantan i drugima vrlo brzo se pristupi review-u, ako pak nije, nitko ga ne želi ni pregledati, pa stvar zna poduže čekati...
- tek nakon suglasnosti reviewera paket dobiva CVS modul i može ići na Fedorine repo servere
Samo ti nađi rješenje ovog compile problema pa ćemo vidjeti dalje...
Builder uvijek izgrađuje pakete na osnovu source kod-a kompajlirajući ga u jednoj od faza izgradnje paketa. To se sve radi u "sterilnim" uvijetima na distribucijskom serveru, kako se nebi mogao ubaciti neki maliciozni kod od treće strane.
- ziko
proslo je dosta vremena od ovoga, i ja vec zaboravio na taj nitrogen, cisto zato jer sam odustao od 'slaganja cusom DE-a'. mislim da mi se vise isplati u detalje upoznat neki vec gotov DE (poput Gnome ili KDE-a) pa ga onda optimizirat prema svojim potrebama, al ako nekoga bude zanimalo za taj program mogu pomoci 
(Linus Torvalds quote)