VirtualBox
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: VirtualBox
Mintinstall
2.0.4. ose ... mozda mi nije sve instaliro tko ce ga znati... da ga od negdje samo downloadam i dodam u jedan od onih foldera u kojima ga nemoze naci?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
evo, napravljeno, skinuo sam file i stavio tamo gdje bi trebo biti i instaliralo se, sada kako ide sa driverima ne kuzim, nemogu instalirati nista, jel uopce trebam?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Kakvim driverima? i zašto si uzeo ose, zašto ne jednu od ovih?zzankola je napisao/la:evo, napravljeno, skinuo sam file i stavio tamo gdje bi trebo biti i instaliralo se, sada kako ide sa driverima ne kuzim, nemogu instalirati nista, jel uopce trebam?
ose, koliko znam nije imao podršku za USB 2.0
a instaliro sam sto mi je bilo u repozitorijima od minta, budem probo sa ovime sto si mi ti dao ovih dana '... inace kada smo kod drivera zvuk mi ne radi
'bad directsound driver' vjerojatno opet zbog nesretne zvucne... napokon radi pod linuxom i sada opet nesto 
Za zvuk...pazi, jer je kod kreiranja virtual mašine on po defaultu isključen, pa provjeri to...zzankola je napisao/la:a instaliro sam sto mi je bilo u repozitorijima od minta, budem probo sa ovime sto si mi ti dao ovih dana '... inace kada smo kod drivera zvuk mi ne radi'bad directsound driver' vjerojatno opet zbog nesretne zvucne... napokon radi pod linuxom i sada opet nesto
Instaliro sam Mint xfce preko virtualbox-a i u na kompu share-o jedan disk ali na mint xfce-u koji je pokrenut preko virtualbox-a ne vidim taj disk, dapace nemogu ni naci di je network folder u thunaru koji recimo u nautilusu vidim iako nema nikakve mreze... instaliro sam one guest additionse u virtualboxu...
Ne.... u Linuxu se taj folder mora mountati ovako (to pišeš na Linuxu unutar VBoxa):zzankola je napisao/la:Instaliro sam Mint xfce preko virtualbox-a i u na kompu share-o jedan disk ali na mint xfce-u koji je pokrenut preko virtualbox-a ne vidim taj disk, dapace nemogu ni naci di je network folder u thunaru koji recimo u nautilusu vidim iako nema nikakve mreze... instaliro sam one guest additionse u virtualboxu...
Kod: Označi sve
mkdir VBox
sudo mount -t vboxsf sharename /home/tvoj_home/VBoxJa to podižem preko fstab-a, tako da ne moram svaki puta ručno montirati...
dodaš ovaj redak u fstab:
Kod: Označi sve
sharename /home/tvoj_home/VBox vboxsf defaults 0 0Re: VirtualBox
zzankola@zzankola ~ $ sudo mount -t vboxsf /home/zzankola/Pictures /home/zzankola/VBox
/sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error
A jesi napravio direktorij? sa mkdir?zzankola je napisao/la:zzankola@zzankola ~ $ sudo mount -t vboxsf /home/zzankola/Pictures /home/zzankola/VBox
/sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error
reinstaliraj quest additions!
moguće je da se kernel promijenio updateom...
- kvaju
- Spol: M
Prvi put pokušavam koristiti VB.
Koristim Mint 6.0 Gnome
Želio bih da instaliram XP u VB, ali evo ne ide.
Izaberem ime, i odaberem da je Xp, dam mu 10GB veličine i 600MB Rama itd.
i dođem do ovdje

(btw. nemogu dodati sliku kao privitak na forumu kaže ekstenzija nije prihvaćena (png))
dodao sam ono na usergroups na svoj acc da koristim VB.
ubacim cd, idem tamo na mount cd opciju (details CD-Rom) i odaberem ok, ali ne prikazuje mi se onaj plavi ekran za instaliranje XP-a.
jesam li nešto zaboravio? kad odem na start izbaci mi ovaj gore eror.
DKMS je instaliran, odabrao sam “dynamically expanding image” također pri postavkama.
u čemu je problem.
hvala
Koristim Mint 6.0 Gnome
Želio bih da instaliram XP u VB, ali evo ne ide.
Izaberem ime, i odaberem da je Xp, dam mu 10GB veličine i 600MB Rama itd.
i dođem do ovdje

(btw. nemogu dodati sliku kao privitak na forumu kaže ekstenzija nije prihvaćena (png))
dodao sam ono na usergroups na svoj acc da koristim VB.
ubacim cd, idem tamo na mount cd opciju (details CD-Rom) i odaberem ok, ali ne prikazuje mi se onaj plavi ekran za instaliranje XP-a.
jesam li nešto zaboravio? kad odem na start izbaci mi ovaj gore eror.
DKMS je instaliran, odabrao sam “dynamically expanding image” također pri postavkama.
u čemu je problem.
hvala
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us