[RIJEŠENO] Problem s nVidia drajverima
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Problem s nVidia drajverima
E, ako sada u njegovom wizardu umjesto vesa upišeš nvidia onda ne radi?
Ako je tako, bojim se da je to nekakav bug u ubuntu-u. Našao sam taj problem na nekim internet stranicama, ali nitko nije dao rješenje...
Ako je tako, bojim se da je to nekakav bug u ubuntu-u. Našao sam taj problem na nekim internet stranicama, ali nitko nije dao rješenje...
Probao sam i to, ali ne ide. Imam 2 instalacijska CD-a. Jedan je napravljen tako da sam, kad sam ga skinuo s Interneta bio na Windowsima i spržio ga s pomoću Nera, drugi je skinut s Interneta kad sam bio na Linux Ubuntu i spržio ga s pomoću K3b. Oba sam skinuo s ove web adrese:
http://hr.releases.ubuntu.com/gutsy/
http://hr.releases.ubuntu.com/gutsy/
Daj mi reci, ova grafička FX-ica, koju imaš... Jel to nešto novo ili nešto posebno...
Ne znam što da ti kažem, lagano gubim ideje...
Još par stvari za probat....
Kada ti napiše onaj text "too many arguments...."
Što piše ispod toga? Možeš li fotografirati ekran, pa poslati sliku?
I znam da mi to nisi još poslao - kada u wizardu staviš umjesto vesa - nvidia, i kad izbaci grešku. ONDA napiši:
pa mi taj pošalji. To su zadnje nade... 
Ne znam što da ti kažem, lagano gubim ideje...
Još par stvari za probat....
Kada ti napiše onaj text "too many arguments...."
Što piše ispod toga? Možeš li fotografirati ekran, pa poslati sliku?
I znam da mi to nisi još poslao - kada u wizardu staviš umjesto vesa - nvidia, i kad izbaci grešku. ONDA napiši:
Kod: Označi sve
sudo -s
cd /var/log
cp Xorg.0.log Xorg.0.log.NR2Re: Problem s nVidia drajverima
Palo mi je na pamet da probaš sa Envy skriptom
Instaliraj je i startaj (u Meni/System Tools se nalazi). Tamo imaš one prve opcije install/uninstall NVIDIA drivers
Tu ti je i stranica od Envy-a, pa i tu malo pogledaj.
Instaliraj je i startaj (u Meni/System Tools se nalazi). Tamo imaš one prve opcije install/uninstall NVIDIA drivers
Tu ti je i stranica od Envy-a, pa i tu malo pogledaj.
Instalirao sam drajver s pomoću Envy. Kod paljenja računala događa se da sve ide u red, dok ne dođe do logina gdje trebam upisati korisničko ime i lozinku. Računalo djeluje kao da se restarta, umjesto zelene lampice na ekranu, pojavi se narančasta. Nakon toga se začuje zvuk koji se pojavljuje neposredno prije upisivanja korisničkog imena i lozinke. Ekran je crn. Ja upišem korisničko ime, zatim Enter, lozinku, pa opet Enter i onda se upali lampica na ekranu koja je zelene boje i sustav se pođe podizati, začuje se zvuk koji se čuje prilikom podizanja sustava i zastane. Sve ostane smrznuto.
Restartiram računalo, podignem XP ili Vistu i nakon toga restartam računalo i ponovno pukušam podignuti Linux Ubuntu i uspijevam. Nakon toga sustav normalno radi, iako je instaliran drajver za grafičku karticu.
Restartiram računalo, podignem XP ili Vistu i nakon toga restartam računalo i ponovno pukušam podignuti Linux Ubuntu i uspijevam. Nakon toga sustav normalno radi, iako je instaliran drajver za grafičku karticu.
Ako sam dobro shvatio, sad se uspije dobro dignut. Da li onda radi Open GL kako treba?
Volio bih, kada postigneš to stanje - da radi, da mi pošalješ xorg.conf i Xorg.0.log datoteke )onako kompresirane) na forum, da vidim, kako sada stvari stoje...
Volio bih, kada postigneš to stanje - da radi, da mi pošalješ xorg.conf i Xorg.0.log datoteke )onako kompresirane) na forum, da vidim, kako sada stvari stoje...
Da, uspije se podignuti, ali nakon Windowsa. Evo datoteke:
Zanimljivo, evo ti moje sekcije za Device, Screen i Monitor:
Pa ih pokušaj umetnuti u svoj xorg.conf (no prije toga obavezno snimi ovaj sada xorg.conf u recimo xorg.conf.RADI)
Ali radi iterativno. Prvo probaj "Device", pa "Device" i "Screen" (u "screen"-u makni Subsection Modes (to kod LCD-ova ne treba), pa dodaj sekciju "Module" (ta je sekcija kod mene na vrhu xorg-a, ali ona može biti i na kraju.
Malo se poigraj sa xorg.conf-om. Možda ga natjeramo da proradi kako treba
Makar je u logu sve OK. glx se učita.
Da, prvo probaj maknuti ovo u xorg.conf-u:
Imam neki dobar feeling (mislim da treba malo friziranja xorg.confa ili nešto u BIOS-u....samo polako...
)
Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
Horizsync 30.0 - 70.0
Vertrefresh 50.0 - 160.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation G80 [GeForce 8400 GS]"
Driver "nvidia"
Option "AddARGBVisuals" "True"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "True"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation G80 [GeForce 8400 GS]"
Monitor "Generic Monitor"
Defaultdepth 24
Option "NoLogo" "True"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "nvidia-auto-select"
EndSubSection
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection
Ali radi iterativno. Prvo probaj "Device", pa "Device" i "Screen" (u "screen"-u makni Subsection Modes (to kod LCD-ova ne treba), pa dodaj sekciju "Module" (ta je sekcija kod mene na vrhu xorg-a, ali ona može biti i na kraju.
Malo se poigraj sa xorg.conf-om. Možda ga natjeramo da proradi kako treba
Makar je u logu sve OK. glx se učita.
Da, prvo probaj maknuti ovo u xorg.conf-u:
SubSection "Display"
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
Uspio sam podignuti sustav, ali i dalje se gasi zelena lampica i pojavljuje narančasta. Kad sam otipkao korisničko ime i lozinku sustav se ovaj put podigao. Evo što sam napravio:
Najprvo sam pobrisao
SubSection "Display"
EndSubSection
Nakon toga sam pobrisao
Busid "PCI:1:0:0"
EndSection
i onda sam dodao:
Option "NoLogo" "True"
EndSection
Evo kako sad izgleda xorg.conf:
Najprvo sam pobrisao
SubSection "Display"
EndSubSection
Nakon toga sam pobrisao
Busid "PCI:1:0:0"
EndSection
i onda sam dodao:
Option "NoLogo" "True"
EndSection
Evo kako sad izgleda xorg.conf:
Probao sam i ovu kombinaciju, ali ne ide. Samo sam jedan put uspio podignuti sustav i opet se pali narančasta lampica, crn ekran, utipkam korisničko ime i lozinku, Enter i sustav se počne podizati i zamrzne.
Evo posljednje kombinacije:
Evo posljednje kombinacije: