Kod: Označi sve
sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq libappindicator0.1-cilKod: Označi sve
sudo apt-get -f installModerator/ica: Moderatori/ce
sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq libappindicator0.1-cilKod: Označi sve
sudo apt-get -f installtvoj problem je, pa naravno možeš što želiš. nova freš instalacija kad se uvalimo u probleme je često jedini izlaz. iako nevidim da si pokušao reinstalacijom ona dva paketa što sam ti napisao. pa onda čisto radi radoznalosti staviti tu sliku u privitak. ovaj privitak je od paketa appindicator. ali kao što rekoh. od volje tistudiom je napisao/la:Nista ja fakticki uraditi ne mogu .... mozda mi je najbolje da sve ovo pokusam na drugom kompi i to na Mintu 17.1 ... da vidim da li ce isti paket praviti problem ?
vision je napisao/la:Kod: Označi sve
sudo apt-get -f install
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq libappindicator0.1-cil
[sudo] password for snjezana-kancelarija:
dpkg: upozorenje: prevazilazim problem jer je --force omogućeno:
dpkg: upozorenje: package is in a very bad inconsistent state; you should
reinstall it before attempting a removal
(Čitam bazu podataka .... 160779 datoteka ili direktorija trenutno instalirano)
Removing libappindicator0.1-cil (12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4) ...
Removing libappindicator0.1-cil from Mono
Warning: Degraded allocation. Consider increasing nursery-size if the warning persists.
Stack overflow: IP: 0x7ff24db44ad5, fault addr: (nil)
Stacktrace:
at <unknown> <0xffffffff>
studiom je napisao/la:vision je napisao/la:Kod: Označi sve
sudo apt-get -f installKod: Označi sve
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq libappindicator0.1-cil [sudo] password for snjezana-kancelarija: dpkg: upozorenje: prevazilazim problem jer je --force omogućeno: dpkg: upozorenje: package is in a very bad inconsistent state; you should reinstall it before attempting a removal (Čitam bazu podataka .... 160779 datoteka ili direktorija trenutno instalirano) Removing libappindicator0.1-cil (12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4) ... Removing libappindicator0.1-cil from Mono Warning: Degraded allocation. Consider increasing nursery-size if the warning persists. Stack overflow: IP: 0x7ff24db44ad5, fault addr: (nil) Stacktrace: at <unknown> <0xffffffff>
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo apt-get -f install
[sudo] password for snjezana-kancelarija:
E: dpkg je prekinut morate ručno pokrenuti 'sudo dpkg --configure -a' da popravite problem.
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo dpkg --configure -a
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo apt-get -f install
Čitam spiskove paketa... Izvšeno
Gradim stablo zavisnosti
Čitam informacije o stanju... Izvšeno
0 ažuriranih, 0 novoinstaliranih, 0 za uklanjanje i 292 koji neće biti ažurirani.
1 koji nisu potpuno instalirani ili uklonjeni.
Moram da dovučem 0 B/9448 B arhiva.
Nakon ove operacije 0 B dodatnog prostora na disku će biti iskorišćeno.
dpkg: error processing package libappindicator0.1-cil (--configure):
package is in a very bad inconsistent state; you should
reinstall it before attempting configuration
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
snjezana-kancelarija@SNJEZANA-Kancelarija ~ $ sudo dpkg --remove --force-remove-reinstreq libappindicator0.1-cil
dpkg: upozorenje: prevazilazim problem jer je --force omogućeno:
dpkg: upozorenje: package is in a very bad inconsistent state; you should
reinstall it before attempting a removal
(Čitam bazu podataka .... 160779 datoteka ili direktorija trenutno instalirano)
Removing libappindicator0.1-cil (12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4) ...
Removing libappindicator0.1-cil from Mono
Warning: Degraded allocation. Consider increasing nursery-size if the warning persists.
Stack overflow: IP: 0x7f90d7aa2ad5, fault addr: (nil)
Stacktrace:
at <unknown> <0xffffffff>
teorijavelikogpraska je napisao/la:tvoj problem je, pa naravno možeš što želiš. nova freš instalacija kad se uvalimo u probleme je često jedini izlaz. iako nevidim da si pokušao reinstalacijom ona dva paketa što sam ti napisao. pa onda čisto radi radoznalosti staviti tu sliku u privitak. ovaj privitak je od paketa appindicator. ali kao što rekoh. od volje tistudiom je napisao/la:Nista ja fakticki uraditi ne mogu .... mozda mi je najbolje da sve ovo pokusam na drugom kompi i to na Mintu 17.1 ... da vidim da li ce isti paket praviti problem ?
a da probaš sa reinstalacijom ova dva paketa koja su boldana, sa synaptikom. pa staviti fotku da vidimo što ti javlja.teorijavelikogpraska je napisao/la:evo ja sam sad za potrebu rješavanja tvog problema destabilizirao svoj sistem. da bih provjerio uzročno posljedične veze, obrisao sam mscorlib.dll i došao do slične greške sa mono rantajm. i da, libappindicator paket je usko povezan sa mscorlib, i ne samo on. pokušao sam povratiti stvari na početak sa reinstalacijom kao u visionovom postu, ali mi nije dao. ipak uspio sam vratiti ovako
reinstalirao sam pakete libmono-corlib4.5-cil i libmono-corlib4.0-cil pomoću synaptica. nakon toga sam ponovno mogao paket libappindicator maknuti ili reinstalirati bez izbacivanja grešaka. pokušaj i ti tako.
uname -a