TOP TEMA: Fedora Fan Club

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Fedora Fan Club

Post Postao/la Cooleech »

Fedora je baš poput šešira.. nekome paše savršeno, a neko ga nemore "natirat" (na glavu) da si gospa. :pogled_dolje :place
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

jbg, i openSUSE ima iste simptome...ili ti radi savršeno ili nikako
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Where there is a gui there's a way.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Evo ja konačno stavila 19 na netbook.

Nikakvi problemi prilikom instalacije, Anaconda je malo poboljšana (iako ima još mjesta za sređivanje). Na netbooku je instalacija trajala punih 20 minuta.

Stavila sam LXDE, i izuzetno sam zadovoljna brzinom, međutim lxappearance mi baca segmentation fault. Koliko čitam, to je do LDXE-a (i povlači se iz 2011. još) i sad sam u dilemi: netbook s LXDE-om je superbrz, međutim, ja sam površna osoba i ako mi ikonice ne mogu biti kako sam si ja zamislila, hvata me ludilo :-D Ima li tko kakvih ideja što s ovim segmentation fault? Ako stavim Gnome ili KDE, malo će patit performanse, ali će mi ikone moći biti roze!

Inače, za sad na netbooku neću dodati rpmfusion, niti ću stavljati ikakve vlasničke kodeke i sl. Smatram da mi u principu neće trebati, a ovo mi je jako dobar test.

Sama Fedora, odlična! Ja baš s nekim distrama ne mogu imati probleme čak ni da ih ručno krenem izazivati. :-D

EDIT: znači, Fedora 19 je izašla 2.7. Ja sam ju skinula 5.7. i danas instalirala. "yum update" je opet proizveo 200 MB updateova. Kako pobogu? Vidjela sam novi kernel, Firefox... Ali 200 MB u nekoliko dana...
Those who stand for nothing fall for anything.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

lxappearance - možda možeš ručno editirati neki fajl za druge ikonice i tako zaobići problem?

Ovo s veličinom updatea je očekivano - paketi u ISO instalaciji su barem tjedan dana na "freeze" tako da se prije radi o tjedan-dva nego 3 dana, a i na početku treba hitno popraviti nekritične stvari koje su izmakle u procesu "razvoja".
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
zole052

Post Postao/la zole052 »

lxde prelazi na qt koliko sam skuzio po nekim vjestima zadnjih dana...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
mist

Post Postao/la mist »

Jedan općeniti komentar: Fedora 19 + LXDE dolazi bez pdf čitača. To samo po sebi nije problem kad se sve instalira na vrijeme, ima internet i sl. Postane problem kad se zgrabi kompjuter bez pdf čitača i namjerava učiti u autu na putu do ispita. Dobro da sam provjerila, jedan "yum install evince" rješava sve, ali da su mogli pripomenuti - mogli su.
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

Instalirao sam sinoć F19 32bit
mist je napisao/la: EDIT: znači, Fedora 19 je izašla 2.7. Ja sam ju skinula 5.7. i danas instalirala. "yum update" je opet proizveo 200 MB updateova. Kako pobogu? Vidjela sam novi kernel, Firefox... Ali 200 MB u nekoliko dana...
Update je sad "težak" 327 mb

Jedno pitanje: Grub mi je super čudan. Prije je bilo kao neko sučelje gdje su boot opcije bile u nekom kao prozoru. Sada je, bar kod mene, čisti tekst, ono, u veličini i fontu kao u Biosu. Jel to kod svih ili samo sam ja te sreće?
mist

Post Postao/la mist »

Ne, kod mene je tako na 32bitnom netbooku s LXDE. Ne znam ovisi li o bitnosti, DE-u ili rezoluciji ekrana ili pak ide nasumično.
Na 64bitnom laptopu s Gnomcem je "u nekom kao prozoru", ali i dalje je gadnjikav.

Kad uhvatim vremena proučavat ću uljepšavanje Gruba :)
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

Onda je to to. Imamo isto sučelje na 32 bitnoj verziji. Diskriminacija, što reći :-D
Odgovori