openSUSE 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3
Radim upgrade sa 12.2 na 12.3. Drzite fige.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Eto, bude objavljen paket tokom večeri, ili sutra, ovisno kak OBS bude raspoložen.sumski je napisao/la:Pa javi onda tu prijeRiješim ja to. U ovoj slučaju je točno 2) makni libkdevplatform0
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Sutra ide maintaince request za 4.10.3, dakle, uskoro dolazi u službeni update repo.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Sredjeno, morao sam instalirati G02, a ne G03 drivere za nvidiu 
Imam GeForce GT 435M

Imam GeForce GT 435M

Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Izzgleda da su opet počela s**nja s systemd postavkama. Nakon updejta i restarta, notebook mi ne želi suspendati na zatvaranje lid-a, a pri suspendu preko KDE menija pita za prava.
Gledam u /etc/systemd/logind.conf, a kad tamo mi je skomentirao moje postavke. Ne znam da li systemd ima neke korisničke postavke koje ne mijenja nakon updejta??
Gledam u /etc/systemd/logind.conf, a kad tamo mi je skomentirao moje postavke. Ne znam da li systemd ima neke korisničke postavke koje ne mijenja nakon updejta??
systemd u specu ima
%config(noreplace) logind.conf
tak da nebi trebal nikak prepisivat taj file, već samo spremiti .rpmnew
Nego, dal ne radi ako postaviš to u PowerDevilu? (Malo mi je poznato ko je već bilo priče o tome)
%config(noreplace) logind.conf
tak da nebi trebal nikak prepisivat taj file, već samo spremiti .rpmnew
Nego, dal ne radi ako postaviš to u PowerDevilu? (Malo mi je poznato ko je već bilo priče o tome)
bilo je priče upravo oko toga.
čudno, iako tako piše u spec-u, meni ga je iskomentiral...
Dakle, ako se u logind.conf ne postavi da systemd ignorira ove događaje, onda on preuzima kontrolu, a ne Power Devil. To može podosta zbuniti i neugodno iznenaditi mlade novopečene Linuxaše. Niti ja ne volim takav slabo transparentan overriding, pa na kraju imaš višestruke mogućnosti postavka od kojih obično jedne ne rade (YaST - KDE Settings)
čudno, iako tako piše u spec-u, meni ga je iskomentiral...
Dakle, ako se u logind.conf ne postavi da systemd ignorira ove događaje, onda on preuzima kontrolu, a ne Power Devil. To može podosta zbuniti i neugodno iznenaditi mlade novopečene Linuxaše. Niti ja ne volim takav slabo transparentan overriding, pa na kraju imaš višestruke mogućnosti postavka od kojih obično jedne ne rade (YaST - KDE Settings)
Ako ti se da, prođi kroz ovaj bug report:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=812612
PowerDevil mora, ako je sve u redu, kontrolirati lid, sleep, inhibiciju, itd.
Provjeri da nemaš zaostalu verziju polkit-default-privs paketa
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=812612
PowerDevil mora, ako je sve u redu, kontrolirati lid, sleep, inhibiciju, itd.
Provjeri da nemaš zaostalu verziju polkit-default-privs paketa
bum navečer. Čistil sam dva dana viruse po firmi, pa su izgleda neki prešli i na mene 
je ovo neki novi paket? Nisam ga do sada uočio...
Kod: Označi sve
systemd-presets-branding-openSUSELike some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.