čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Mene više zanima raspored troškova kako je na minimalcu izgradio kuću
ako nisam čuo patku u životu sada jesam.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
A dobro ti sad gledaš na napisano crno bijelo. Gore napisano je savjet kako je lakše financijski u paru. Naravno!iweb je napisao/la:ja sam samo sve više uvjeren da straight ljudi nisu dobroJeremija je napisao/la:
@Abnetta a da si nađeš neku skvo s takvom plaćom, mogao bi si više priuštiti. Tada bi bio Tarzan sa Đenkom i imao bi dva i9Žene malo jedu, tu bi uštedio ali potroše dosta na odjeću i šminku
Plus dvije plaće jedna stanarina i radijator zimi u krevetu
![]()
Ako se oženiš dobio bi veliku pomoć pri stambenom zbrinjavanju, čak kao samac možeš dobiti financijsku pomoć na području posebne državne skrbi.
Naravno da je ljubav presudna za vezu/brak, što bih ja trebao navesti svoju još privatniju stvar koliko volim svoju ženu da nw bih živio bez nje. I pisati srce drapajuće sapunice da tebi ne izgledam "da nisam dobro".
Ne razumijem potpuno tvoju rečenicu o straight ljudima, to ispada da si gej???
Ako je tako, napisano vrijedi i za vas ne straight ljude, također nađi si životnog partnera, dođi na područje posebne državne skrbi, predaj zahtjev, čekaj novac i osnuj si obitelj. Naravno ako voliš nekoga toliko da želiš živjeti s njim.
Što ti je tu čudno?
Tko živi u nadi umire u gov....
Zato kažem da živimo u zemlji čuda. Patka nije, i nisam jedini, dobar dio nas seljana je tako napravilo kuće.shrike je napisao/la:Mene više zanima raspored troškova kako je na minimalcu izgradio kućuako nisam čuo patku u životu sada jesam.
Točnije kuća je napravljena 2007, na dva minimalca, uz pomoć države i kredite. I naravno par godina preživljavanja dok nismo malo počeli disati od kredita.
Zato meni nije jasno zašto ljudi toliko seru po svojoj državi.
i ti gledaš crno bijeloJeremija je napisao/la: Ne razumijem potpuno tvoju rečenicu o straight ljudima, to ispada da si gej???
mada ne znam sto se tu nema razumjeti, mislim da je sasvim jasna implikacija
šalio sam se u postu gore, ali ima dosta ljudi kojima je motiv za vezu/brak/što već hoćeš upravo financijski: ono što će neki nazivati sponzorušama, neki sugar babyjima, a neki se praviti da to uopće nije tako. ove karakterizacije ženskog trošenja su mi nekako tako izgledale, ali nitko ne kaže da sam ja u pravu
Pa i ja žurim i imam pametnijeg posla ali... opet ne želiš ni čuti za Slavoniju i Slavonke, niti o Finskoj zimi koja traje jakooo dugo.abnettaa je napisao/la:Jermija
ti nisi osoba koja zna citati izmedju redova jel?
vidis, ja volim pisati izmedju redova, dok u samim redovima pisem gluposti ponekad smijesne, i radim budalu od sebe, izmedju redova kazem sve.
i to mi je princip komunikacije opcenito, ne samo pisanje jer na taj nacin odmah vidim s kim mogu komunicirati,
nemoj krivo shvatit jer ne ide mi pisanje bas, zurim pa ne stignem kontrolirat prste, to mi konzola tip usera imamo problem jer su nam prsti vrlo brzi kod pisanja pa nam se teze pismeno izrazit....
inace sve je gmo, dragi, kod nas, sve...
u trgovinama nema gmo i zabranjen je ali to je patka jer svaka zivotinja se hrani sa gmo hranom, poljoprivrednici kad kupe kukuruz za stoku, to je gmo kukuruz i dolazi iz italije, naravno jer nas domaci ne gmo kukuruz odlazi van po manjoj cijeni nego koju placamo za uvozni gmo, tipicna hrvatska
a koja je razlika jesti gmo jabuku iz trgovine ili pile koje je odraslo na gmo, ?? nikakva
jabuke su gmo free ali narandje ?? gdje god da kupis narancu, dal na trznici ili u marektu, to je gmo naranca
kad si zadnji puta pronasao kosticu u naranci ? nema je, gmo ne ostavlja sjeme da bi se sacuvalo vec se treba kupiti novo za ponovnu sadnju
prijatelj mi neki dan donio vrecicu naranca, domacih... kako sam se obradovao jer nisam narancu pojeo godinama buduci da izbjegavam gmo...
u cijeloj vrecici ja nisam ni jednu kosticu pronasao u narancama. kazem mu znas li da ti je naranca gmo ?
on se cudi pa domaca je kako moze biti, kaze kupio sjeme prije cca 8 god i posadio
trgovacka patka je upalila, nisu tad prodavali gmo narance ali svo sjeme je bilo gmo pa su sve narance danas gmo osim onih koji imaju stablo staro 30 godina a takvi su rijetki
razlika je jedino u patki koju trgovci koriste da nas zadovolje i kazu nam kako smo gmo free, dok sve sto jedemo je zapravo gmo
ajde voce i povrce, jos se nadje nesto prirodnog ali meso je sve bazirano na gmo, bilo koje meso iz mesnica i marketa je uzgojeno na cistoj gmo stocnoj hrani
pranje mozga, to je doslo u paketu sa demokracijom od amaerike, neophodan dependency paketa
vidis, razvijene zemlje koje sade gmo usijeve zapravo jedu manje gmo hrane od nas istocnih gmo free zemlja, takva je organizacija
mi hrvatska, toliko zdrava i prirodna zemlja, pa naravno da ce nas obrstit sa svih strana stranci a politicari to dozvoljavaju da sebi pune djepove. pored toliko zdrave zemlje, mi jedemo otrov
imamo jednu od najzdravijih voda na svijetu a vodovod koji pijemo nam dolazi iz poljske mislim.... vjerojatno nas uskoro ceka ono sto i srbe - privatizacija rijeka i izvorske vode koje ce ic u europu
Ljudi općenito ne istražujete o GMO usjevima kako treba, informacije primate od nekakvih alternativnih "pouzdanih" izvora.
Prika također sam čitao i čitam i smijem se mnogim teorijama zavjere, kao npr. naranče bez sjemenki su GMO, voda iz Poljske, zemlja ravna ploča, sva soja na svijetu je GMO, itd.
U EU je stroga provjera na GMO, (nisam siguran za svaku zemlju) , i rijetko da se nešto smulja, uveze iz SAD-a itd. EU također ima protokol kao i RH da ne može u silose ući žitarica GMO, zato što se iz svake prikolice koju dovezu testira sa GMO markice.
Uostalom nabavi GMO markere pa provjeravaj žitarice ako ne vjeruješ ali nemoj pisati nešto što nije dokazano kao gotova stvar.
Opet navodnim kao primjer da lokalne žitarice možeš slobodno jesti nisu GMO i da imaš alternativu. Ali slažem se s tobom za uvoz smeća od hrane i lošem mesu nepouzdanog podrijetla. Ali opet navodim da sam ti pisao o lokalnim namirnicama da nisu GMO i također, može se hraniti životinje tim lokalnim žitaricama i da postoji alternativa. Barem na selima.
I ono o sjemenkama iz naranče uopće nisi u pravu. Ja nisam naletio na naranču koja nema sjemenke, također limun. Ako i nema sjemenke uopće ne mora značiti da je GMO nego nekakav hibrid.
Uostalom slobodno možeš uzeti kalem one stare naranče od 30 godina i zasaditi stablo ako ne vjeruješ da su kupovne sadnice GMO free.
Za vodu apsolutno nisi u pravu. Voda koju pijemo je iz najbližih crpilišta, kakva Poljska dijete drago. Recimo ja znam iz kojeg crpilišta stiže voda do mog mjesta. Također i ti možeš otkriti odakle dolazi voda u tvoje mjesto, samo što se treba raspitati ili otići na izvor pa vidjeti.
I nije mi jasno brineš toliko o zdravlju i prehrani a pušiš! Mislim ono nećeš piti pet tableta u pedesetoj godini (šećer, masnoća, visoki tlak) ali ćeš imati rak pluća? Dao Bog da sam u krivu.
I nisi toliko mlad, već ulaziš u godine da ćeš zakasniti. Zato što sve cure koje valjaju će biti zauzete, ti ćeš ostati stari galeb. Također imao sam cura ali to je neusporedivo kada nađeš trajnu vezu i koji je to osjećaj. I ništa ti neće značiti stare avanture.
I nije mi jasno, najzdraviji ljudi na svijetu su s mediterana, imate najbolju klimu, riba prva liga, ako bih igdje selio volio bih u Dalmaciju ili Istru u mirovinu.
Zato jer izgradnja kuće na 2 minimalca nije točna, jelda? Onda je to zapravo uz pomoć države i još vjerojatno pokojeg asa u rukavu koji je to sve promijenio a koji nisi spomenuo. I nisi spomenuo da si onda u tom periodu zapravo solidno kockao sa svime "dok ne odeš sa minimalca" jer da se dogodio jedan veći trošak, bolovanje, kvar... bio bi u epskim sranjima. Ovdje uopće ne ulazimo u to da je riječ o kući u siromašnom dijelu države koji je usput ekstremno politički polariziran i sa veoma upitnom infrastrukturom za mlade obitelji.Jeremija je napisao/la:Zato kažem da živimo u zemlji čuda. Patka nije, i nisam jedini, dobar dio nas seljana je tako napravilo kuće.shrike je napisao/la:Mene više zanima raspored troškova kako je na minimalcu izgradio kućuako nisam čuo patku u životu sada jesam.
Točnije kuća je napravljena 2007, na dva minimalca, uz pomoć države i kredite. I naravno par godina preživljavanja dok nismo malo počeli disati od kredita.
Zato meni nije jasno zašto ljudi toliko seru po svojoj državi.
Ukratko, igrao si lutriju, dobio si nagradu sa kojom si sretan i sada savjetuješ svima da igraju lutriju i da trebaju biti sretni sa tom istom nagradom.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ljudi prestanite čitati iz konteksta ili crno bijelo, nego iz početka, što je ovdje bila rasprava? Čovjek kuka na financijsko stanje, zakoračio dobrano u tridesete godine. Ja ga nagovaram na Slavoniju umjesto Finska. Navodnim svoj osobni put i da ga smatram uspjehom, pišem kako sa suprugom sam uspio napraviti gnijezdo uz MINiMALAC.iweb je napisao/la:i ti gledaš crno bijeloJeremija je napisao/la: Ne razumijem potpuno tvoju rečenicu o straight ljudima, to ispada da si gej???![]()
mada ne znam sto se tu nema razumjeti, mislim da je sasvim jasna implikacija- još je manje jasno zašto se čuditi tome, pa svatko kome sam pobrisao post ikad ovdje ionako misli to. uostalom, zašto razgovaram o ovom na forumu pobogu.
šalio sam se u postu gore, ali ima dosta ljudi kojima je motiv za vezu/brak/što već hoćeš upravo financijski: ono što će neki nazivati sponzorušama, neki sugar babyjima, a neki se praviti da to uopće nije tako. ove karakterizacije ženskog trošenja su mi nekako tako izgledale, ali nitko ne kaže da sam ja u pravusvakako smatram da su svi takvi odnosi (ne samo veze) koji nisu temeljeni na ravnopravnosti loši, a pogotovo veze koje nisu temeljene na osjećajima, nego svrsishodnosti - u koju god svrhu.
Znači čovjek kuka na financijsko stanje, odgovaram mu financijskim primjerom, a admin me zahebava da sam sponzoruša :/
Da je imao ljubavnih problema, vjerojatno bi smo pisali o ljubavi.
pa ja se samo sprdam, ne shvaćaj me ozbiljno 
drago mi je da si sretan, ne osuđujem to: mislim da ti je samo izričaj bio malo nespretan, a volim se na račun toga zafrkavati (pogledaj mi post history ovdje, vidjet ćeš hrpu takvih stvari
)
drago mi je da si sretan, ne osuđujem to: mislim da ti je samo izričaj bio malo nespretan, a volim se na račun toga zafrkavati (pogledaj mi post history ovdje, vidjet ćeš hrpu takvih stvari
Kažu da je sotonin najveći uspjeh to što je uvjerio ljude da ne postoji. Najveći uspjeh hrvatskih političara je to što je uspio uvjeriti ljude da je plaća od 1000€ stravično, brutalno golema količina novca. Manji uspjesi tog hrvatskog sotone su bizarne ideje o tome da je OK živjeti na rubu, tj. biti udaljen 1 pokvareni štednjak od kompletnog bankrota i kuće na bubnju i slične stvari.Jeremija je napisao/la:[
Ljudi prestanite čitati iz konteksta ili crno bijelo, nego iz početka, što je ovdje bila rasprava? Čovjek kuka na financijsko stanje, zakoračio dobrano u tridesete godine. Ja ga nagovaram na Slavoniju umjesto Finska. Navodnim svoj osobni put i da ga smatram uspjehom, pišem kako sa suprugom sam uspio napraviti gnijezdo uz MINiMALAC.
Znači čovjek kuka na financijsko stanje, odgovaram mu financijskim primjerom, a admin me zahebava da sam sponzoruša :/
Znam da sam razmatrao prije sa kolegama to o očemu govoriš, seljenje u Slavoniju i kakav bi život bio tamo. Da, svodi se na to da je jedina prednost jeftina nekretnina i to je cca to, gotovo sve ostalo je minus.
a spanjolska nije EU ??Jeremija je napisao/la: U EU je stroga provjera na GMO, (nisam siguran za svaku zemlju) , i rijetko da se nešto smulja, uveze iz SAD-a itd. EU također ima protokol kao i RH da ne može u silose ući žitarica GMO, zato što se iz svake prikolice koju dovezu testira sa GMO markice.
Uostalom nabavi GMO markere pa provjeravaj žitarice ako ne vjeruješ ali nemoj pisati nešto što nije dokazano kao gotova stvar.
inace, najveci svijetski proizvodjac gmo hrane... nakon nje italija... une su US valjda
nisam ni ja teoreticar zavjere ali nisam ni suprotno, sto god me zanima prvo proucim obadvije strane tj 3 strane: znanstvenu, znanstveno-medijsku, i alternativnu pa tek onda sklapam vlastita misljenja
namjerno sam ubacio ovu trecu jer znanost i medijska znanost su dvije totalno razlicite stvari
npr korona, u medijskoj znanosti je to opasan virus, u pravoj znanosti je to glupost, zato o njoj po medijima pricaju samo epidemiolozi koji nisu virusolozi i nemaju pojima o fundamentalnoj prirodi virusa...
epidemiolog nas stavlja u karantene i podrzava cjepiva, dok virolog tj najkompentantniji poznavatelj korone ce reci da se samo puno krecemo po otvorenom i jedemo zdravo i smijat ce se cjepivu i mjerama, ali njih u medijim nema...
jer istina je u tome, da upravo zatvoreni u karanteni smo najizlozeniji koroni jer organizam bez puno boravka na svijezem zraku ne funkcionira kako treba i imunoloski sustav je ranjiviji
peru nam mozgove da nas hoce zastitit a sve sto rade jest to da cine sve kako bi sto vise ljudi bilo pozitivno na koronu
slicno je i sa gmo hranom... medijsku paznju imaju strucnjaci koji nemaju o njoj pojma
i da, naranca koja nema sjemenku je cisti gmo, moze se desit jedan plod, dva... ali ako cijelo stablo nema jednu kosticu, to je cisti gmo
a kosticu od narance nemozes nac da sve markete zajedno pretrazis ali gmo kod nas nema, zabranjen eu propisima
Zadnja izmjena: abnettaa, dana/u 29 stu 2020, 15:46, ukupno mijenjano 9 puta.