VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

madone
Spol: M

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la madone »

1. nisam ni rekao da je stalman izmislio slobodan softvare ni da on ne bi postojao bez njega
Nego samo naveo opće poznate činjenice
madone je napisao/la:Čovjek je definitivno jedna od osoba koja je najviše doprinjela slobodnom softveru i veliko je pitanje bili on postojao ovakav kakav je danas da nije njega i gnu projekta. A to što je ekscentrik i provali bedastoću tu i tamo je njegova osobna stvar i nije jedini ;)
Nisam ni spominjao činjenicu da postoji i trilion prilicno uspjesnih slobodnih projekata jer to nema veze sa stalmanom i počecima razvoja ss. Izgleda da moram ponoviti opće poznato, da je u tom trenutku gnu bez kernela bio 0 i obrnuto. Ta sinergija je pokrenula cijelu spiku i filozofija oko ss koju je ponudio stalman.... na to se dalje sve gradilo...

Pogodio si kad kažeš da ne treba umanjivati doprinos, ja bi dodao ničiji. A najmanje od ljudi kao što je stalman, linus i dr.

"čiji je veći" stalmanov, linusov, apacheijev .... su spike za prepucavanje klinaca po blogovima i forumima ...

Ponavljam, najveće distribucije odnosno ljudi koji ih vode to poštuju.... mislim da je to pametnom dosta...

Samo mi nije jasno kako to da ja Tebi to moram "objašnjavat" :)

Svaka čast i apačiju i marku ali da bi kuću sagradio moraš imat temelj a to su ponudili GNU i Linux.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ma zapravo nisam mjerio ciji je veci nego samo rekao misljenje da li bi bilo open soureca ili da li bi bio tu gdje je da nije bilo stallmana. ja mislim da bi, thats's it..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
madone
Spol: M

Post Postao/la madone »

Ja nažalost nemam kristalnu kuglu a da imam prije bi pogledao stanje na kladionicama :)
Bez obzira bi li bilo slobodnog softvera kakav je danas bez njega, nesumnjiv je njegov doprinos ovome što danas imamo. Zato je bezveze njega kao osobu svodit samo na lik cirkusanta...
Odgovori