Nego samo naveo opće poznate činjenice
Nisam ni spominjao činjenicu da postoji i trilion prilicno uspjesnih slobodnih projekata jer to nema veze sa stalmanom i počecima razvoja ss. Izgleda da moram ponoviti opće poznato, da je u tom trenutku gnu bez kernela bio 0 i obrnuto. Ta sinergija je pokrenula cijelu spiku i filozofija oko ss koju je ponudio stalman.... na to se dalje sve gradilo...madone je napisao/la:Čovjek je definitivno jedna od osoba koja je najviše doprinjela slobodnom softveru i veliko je pitanje bili on postojao ovakav kakav je danas da nije njega i gnu projekta. A to što je ekscentrik i provali bedastoću tu i tamo je njegova osobna stvar i nije jedini![]()
Pogodio si kad kažeš da ne treba umanjivati doprinos, ja bi dodao ničiji. A najmanje od ljudi kao što je stalman, linus i dr.
"čiji je veći" stalmanov, linusov, apacheijev .... su spike za prepucavanje klinaca po blogovima i forumima ...
Ponavljam, najveće distribucije odnosno ljudi koji ih vode to poštuju.... mislim da je to pametnom dosta...
Samo mi nije jasno kako to da ja Tebi to moram "objašnjavat"
Svaka čast i apačiju i marku ali da bi kuću sagradio moraš imat temelj a to su ponudili GNU i Linux.