Fejsbukmanija?!

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Fejsbukmanija?!

Post Postao/la zole052 »

Lutherus je napisao/la:pa ti asistent lajka i pošalje te van :mrgreen:
rofl :nee :zvizdi
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

max360se je napisao/la:
Lutherus je napisao/la:pametan čovjek. nekad sam imal život a onda mi je neka budala rekla da otvorim facebook.
Nije to bas tako jednostavno. Ali ne zelim otvoriti. Pazi ti kako taj facebook unistava socijalni zivot. Odem sa frendovima na kavi i svatko na svoj mob i na face :nee . I dobro sad su prestali. A pazi sad. Na kavi smo znaci fizicki smo tamo svi koji se zelimo nesto dogovorit. I sad oni kazu. Ma necemo sad, preko neta cemo. :zbunj
Ma dobro, to je bolesno. Imam neke prijatelje koji cijeli dan vise na Facebooku, što na računalu, što na mobitelu, i mislim da takvi ljudi nemaju života.

Koliko sam za Facebook toliko sam i protiv njega, pa evo moji argumenti.

Za:
- komuniciram s brojnim prijateljima s faksa, i saznam tako vrijedne informacije
- komuniciram sa starim prijateljima iz srednje škole
- komuniciram s obitelji koja je razbacana svugdje
- gotovo svatko se nalazi na Facebooku, pa tako ako upoznam nekoga negdje, velika je šansa da ću ga naći na Facebooku
- komuniciram s ostalim prijateljima, a većina nabrojanih ne koristi ništa drugo osim Facebooka kao oblik online komunikacije

Protiv:
- pitanja vezana uz privatnost
- svakakve gluposti koje vidim na Facebooku
- slabo i dijelim bilo što jer stvari koje mene zanimaju (Linux, tehnologije, računala, mobiteli, ozbiljne vijesti i zanimljivosti iz svijeta) ne zanimaju moje prijatelje, nego njih zanima neki lightweight sadržaji, pa mi je zato i bezveze postati bilo što
- nadopišem ako se sjetim..

Tako da mislim da je u suštini Facebook dobra ideja, ali je postao loša kada su se ljudi previše opustili i počeli slikati sami sebe pred ogledalom, dijeliti gluposti s prijateljima, etc., pa je i Facebook skužio da je većinu ljudi briga za privatnost, i pa se i on počeo ponašati u skladu s tim. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

molio bih sve koji koriste izraz "imanje života" i "nemanje života" da definiraju što je to točno život i kako možeš imati\nemati isti
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
max360se

Post Postao/la max360se »

Misli se na socijalni zivot
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Soul_Sample

max360se je napisao/la:Misli se na socijalni zivot
a društveni je život nužno ograničen na druženja uživo? i nužan uopće? ako je nečiji užitak sjediti vikendom doma uz knjigu, film ili videoigru, odakle pravo drugima koji idu van opijati se s prijateljima ili idu van u lov na seks, ili na utakmice ili na što god već oni vole, suditi da je ovo što ovaj radi "neživot"? društvenost je i tako precijenjena, nakon produljenog perioda izloženosti ljudima život mi gotovo pa ovisi o tome da se zaključam u sobu na tjedan do dva i očistim se od svega i napunim baterije.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Meni je fejs super... samo zbog Inboxa. Statuse, fotke, video itd, uopće ne gledam... možda jednom mjesečno ako i tolko. Ali Facebook inbox je brutalna stvar. Zaista nema šanse da igdje odgovor dobijem tako brzo kao kad ga na fejs. I što je najbolje većina ljudi ga ima... ne trebam tražit broj mobitela od svih ljudi koji će mi zatrebat za nešto.

Razmišljao sam i ja da ga zatvorim, ali kad si malo razmislim... pa zašto da ga zatvaram. Ionako ne gledam statuse i to, ali kad treba bilo koga kontaktirat, nema boljeg.

Kad želim gledat zanimljve fotke, vijesti, video, onda to radim na Google+, jer je korisnici "drugačije dišu". Ali teško da će G+ ikad imat toliko lokalnih frendova koliko ih ima fejs.
Soul_Sample

Gogy je napisao/la:Meni je fejs super... samo zbog Inboxa. Statuse, fotke, video itd, uopće ne gledam... možda jednom mjesečno ako i tolko. Ali Facebook inbox je brutalna stvar. Zaista nema šanse da igdje odgovor dobijem tako brzo kao kad ga na fejs. I što je najbolje većina ljudi ga ima... ne trebam tražit broj mobitela od svih ljudi koji će mi zatrebat za nešto.

Razmišljao sam i ja da ga zatvorim, ali kad si malo razmislim... pa zašto da ga zatvaram. Ionako ne gledam statuse i to, ali kad treba bilo koga kontaktirat, nema boljeg.

Kad želim gledat zanimljve fotke, vijesti, video, onda to radim na Google+, jer je korisnici "drugačije dišu". Ali teško da će G+ ikad imat toliko lokalnih frendova koliko ih ima fejs.
pa krajnja mudrost koja se može izvuć iz ovoga i jest "zašto ne facebook?". facebook je alat, možda ne u smislu čekića, ali je ipak alat. ako moraš zakucat čavao sigurno nećeš reć "e kak bi sad htio zabit ovaj ekser al neću koristit čekić jer tamo vani ima ljudi koji čekićem lupaju po cijele dane i nemaju život". uzet ćeš čekić i zabit fakin čavao. ako ti ne treba čekić, nećeš ga koristiti. ali ne koristiti ga samo zato što ga SVI KORISTE OH NO... glupo.

tako i facebook, ako trebaš nekog kontaktirati i znaš da je facebook najefikasniji način, zašto to ne napraviti? facebook te osim imena i prezimena i emaila ne traži puno dodatnih informacija, što ćeš staviti na profil je sasvim tvoj izbor. ali kao alat komunikacije je super jer je većina ljudi gotovo uvijek prisutna u nekom desktop, laptop, mobilnom ili telepatskom obliku i najlakše je doći do njih.

dok vas netko ne udara čekićem po glavi, pustite ga da udara ako ga to usrećuje.
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

Soul_Sample je napisao/la: pa krajnja mudrost koja se može izvuć iz ovoga i jest "zašto ne facebook?". facebook je alat, možda ne u smislu čekića, ali je ipak alat. ako moraš zakucat čavao sigurno nećeš reć "e kak bi sad htio zabit ovaj ekser al neću koristit čekić jer tamo vani ima ljudi koji čekićem lupaju po cijele dane i nemaju život". uzet ćeš čekić i zabit fakin čavao. ako ti ne treba čekić, nećeš ga koristiti. ali ne koristiti ga samo zato što ga SVI KORISTE OH NO... glupo.

tako i facebook, ako trebaš nekog kontaktirati i znaš da je facebook najefikasniji način, zašto to ne napraviti? facebook te osim imena i prezimena i emaila ne traži puno dodatnih informacija, što ćeš staviti na profil je sasvim tvoj izbor. ali kao alat komunikacije je super jer je većina ljudi gotovo uvijek prisutna u nekom desktop, laptop, mobilnom ili telepatskom obliku i najlakše je doći do njih.

dok vas netko ne udara čekićem po glavi, pustite ga da udara ako ga to usrećuje.
Da ima neki +1 ili like... al budući da nema, evo jedan :thumbs
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

većina zna da fejs više manje koristim za pohranu skrinšotova :oops:
max360se

Post Postao/la max360se »

Znaci dodje ti nesto poput dropboxa samo sto prijatelji to mogu vidjeti.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori