Svjedočanstva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: Svjedočanstva

Post Postao/la max360se »

Fugu je napisao/la:Iako zapravo sebično, nekako mi je drago zadržati taj neki mistični status našeg Linuxa. Kad me netko traži, pokažem, objasnim, afirmativno opišem, pohvalim, spomenem pokoji nužan kompromis i tu priča uglavnom staje.
:thumbs

Isto tako i ja radim.

@Bertone - touchpad

To uopce nije cudno, ipak si uzeo HP. :facepalm
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Bertone je napisao/la:... i da završim prethodnu misao pa da prestanem spamati ovu temu ;)
Na grešku u hardveru sam doista mislio na tehničku neispravnost, a ne na nekompatibilnost neke komponente s linuxom,... .
Ovo mogu potvrditi isto iz iskustva. Na istom kompu Windowsi rade, linux nikako. Na kraju je uvijek greška bila u hardveru.
Neispravni ram -> ne radi integrirana grafika ispravno (neda se max rezolucija stavit) ili ne radi grafika uopće
Neispravni procesor -> linux se neće niti bootat, a win xp radi, doduše ruši se al to čovjek pripiše windowsinma :(
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Često, kad GNU/Linux ne radi stabilno/ispravno na laptopu, a Win radi problem je u ACPI-iju koji je loše implementiran i testiran samo za Win. Problem je što se proizvođač uvijek pravi blesav i kaže: mi samo podržavamo Windowse, ako na njima dobro radi - onda nema greške s naše strane.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

4ndY je napisao/la: Problem je što se proizvođač uvijek pravi blesav i kaže: mi samo podržavamo Windowse, ako na njima dobro radi - onda nema greške s naše strane.
:thumbs_down sbatine
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Heisenberg je napisao/la: :thumbs_down sbatine
Vidiš, Abz, ja ga shvaćam.. on ti nije čovjek od puno riječi.. :roll: :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Cooleech je napisao/la:
Heisenberg je napisao/la: :thumbs_down sbatine
Vidiš, Abz, ja ga shvaćam.. on ti nije čovjek od puno riječi.. :roll: :D
Al' zato... od puno smajlića 8-) sopak
Gogy
Kontakt:

Post Postao/la Gogy »

nicky je napisao/la:
Bertone je napisao/la:... i da završim prethodnu misao pa da prestanem spamati ovu temu ;)
Na grešku u hardveru sam doista mislio na tehničku neispravnost, a ne na nekompatibilnost neke komponente s linuxom,... .
Ovo mogu potvrditi isto iz iskustva. Na istom kompu Windowsi rade, linux nikako. Na kraju je uvijek greška bila u hardveru.
Neispravni ram -> ne radi integrirana grafika ispravno (neda se max rezolucija stavit) ili ne radi grafika uopće
Neispravni procesor -> linux se neće niti bootat, a win xp radi, doduše ruši se al to čovjek pripiše windowsinma :(
Moja iskustva su upravo suprotna. Kad se Windows smrzavao svakih 15 sekundi na pola minute (zbog memorije), Linux je radio kao da ništa nije čudno. Isto tako na jedan stariji laptop Windows nisam mogao instalirati uopće (zbog navodnog problema na hardu), a Linux radi evo i dan danas.

Izgleda da to nema pravila...
domi

Post Postao/la domi »

Bertone je napisao/la:Prvo; pa jel mora baš biti mint szbunjen
Drugo: kad bi mene gajnc novi komp/lap zezao, ja bih na prvu pomislio da nešto nije u redu s hardverom
Nije riječ o Mintu nego o AMD hd 6450
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
zole052

Post Postao/la zole052 »

veceras je sestri ubuntu 10.04 zamjenjen xubuntuom 12.04 :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
dklaja

Post Postao/la dklaja »

Da se nadovežem na dosadašnji razgovor, nikako nisam mogao instalirati linux na HDD Seagate Barracuda 250 GB. Ali na (prema Everestu potpuno identičan, samo manjeg kapaciteta) HDD Seagate Barracuda 160 GB sam ga bez problema instalirao. Naime, problem je bio da neke distre uopće nisu vidjele HDD pri particiranju, a druge bi došle do preko 90% instalacije i tu zaštekale. (Radi se o openSUSE, pred sami kraj instalacije komp se treba restartati i nakon toga instalacija nije išla dalje)
Isprva nisam želio instalirati linux na prvi HDD jer su mi na njemu bili ispravni win 7 i svi programi & podatci.
Ali, drago mi je da sam s vama na linuxu, da imam dual boot win7 / Linux Mint 14 “Nadia” Xfce (koja je super i preporučujem ju!) :thumbs
Odgovori