Manjaro fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Dani
Spol: M

Re: Manjaro linux

Post Postao/la Dani »

Jučer ponovno instalirao manjaro. Imao sam jedino problema sa nadogradnjom manjaro-settings-managera, problem sa ključevima, ali sam riješio. MAnjaro je zakooon!

Off-topic: nova tema i izgled stranice je fora.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
demento

Post Postao/la demento »

Dani je napisao/la:Jučer ponovno instalirao manjaro. Imao sam jedino problema sa nadogradnjom manjaro-settings-managera, problem sa ključevima, ali sam riješio. MAnjaro je zakooon!

Off-topic: nova tema i izgled stranice je fora.

I ja sam radio novu instalaciju sad za vikend. Postavio sam ga za core sistem.
Također sam imao problem sa ključevima, od istog paketa kao i ti, no uspio mi je proć update nakon što sam ih ručno unio za toga developera, ne znam sad točno kojeg. Ako nekome bude trebalo nek se javi, imam doma spremljeno.

Sad kad san, više manje, sve poštima, radi vrhunski. Prezadovoljan san.
All work and no play makes Jack a dull boy
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Da li ste možda probali compiz-manjaro? (To je najnovija 0.9 verzija Compiza)
demento

Post Postao/la demento »

trzalica je napisao/la:Da li ste možda probali compiz-manjaro? (To je najnovija 0.9 verzija Compiza)
Ja ne, al bi moga večeras ako stignem..javim dojam
demento

Post Postao/la demento »

trzalica je napisao/la:Da li ste možda probali compiz-manjaro? (To je najnovija 0.9 verzija Compiza)
Probao i nakon što sam ga iša removat upao u ljute probleme pface

Poremetio mi se cili xfce..tako da je bilo svega.. brisanja .configa pface , ručno uklanjanje svega što počinje sa compiz..nikako nisan moga startat desktop..tj ušao bih unutra ali sa minimalističkim postavkama svega...na kraju sam ga reinstalirao i malo pomalo pokretao njegove servise da bi sve na kraju podesio ručno kako je bilo..
Zaključio sam da mi se vjerojatno nije podigao u startapu nakon brisanja compiza te sam samo morao pokrenuti panel, thunar i još neke stvari ali to tada nisam znao pa san brisa stavke iz configa i napravio reinstalaciju xfce4..tada sam malo pomalo, postavku po postavku proša i palio gasio
Isp***lo me al je dobra stvar šta sam za to vrijeme dosta toga skužio na kojem principu funkcionira i gdje je što..sad mi radi još brže nekako...ili mi se čini :hmm nebitno, bitno sam on the road again :thumbs
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Da li si možda zaboravio pobrisati Session u Settings -> Session and Startup -> Session i onda Clear saved sessions?
Čuo sam da kada se to ne napravi da nastaju veliki problemi (jer kada se to pobriše, pobriše se i xfce4-session.xml fajla koja se nalazi pod ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-session.xml).

Ja sam instalirao compiz-manjaro tj. Compiz 0.9 i za sada sam zadovoljan (da kucnem u drvo :) ). :)
Sve radi kako treba a opet agilnije nego li je Compiz 0.8 radio. Troši i manje RAM memorije. Ima i manje efekata ali ima ih sasvim dovoljno. Ali ima i nekih novih stvari kojih prije nije bilo (u samim postavkama Compiza poput OpenGL...
Istina je da me malo iritira što su mi conky prozori sada lagano uokvireni ali preko toga mogu prijeći (pokušat ću i za to pronaći neko rješenje). Instalirao sam i 340.46 driver za nVidiu koji se prije nije podnosio sa Compizom i za sada sve radi normalno i očekujem da tako i ostane. :)
Uglavnom, ja zadovoljan! :thmbs-up
Dani

Post Postao/la Dani »

Nevezano za compiz. Imam nokiu L 625 pa se javlja problem oko prepoznavanja telefona i sd kartice. Na manjaro KDE dolphin mi uopće neće otvoriti datoteke na telefonu, pokaže 5-6 diskova koje ne mogu otvoriti, a Nemo sve odradi super, bez pogreški i štekanja. Na KDE-u je instaliran kio-mtp i gvfs-mtp, isto i na cinnamonu, ali bez kio-mtp. Thunar i pcmanfm isto bez problema otvore. Ima li možda tko sličnih iskustava?

Koristeći blooetooth, mogu sa kompa poslati datoteke (bluedevil, blueman, gnome-bluetooth), ali sa telefona na komp ne :ljut2
Nije da je bitno, ali... (tko mi kriv kada imam wp :-D )

Eto, malo da se javim, ne tražim ništa i ne prodajem ništa... :-D

Sorry ako je OT.
"Bolje je šutjeti i bit smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju!"
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ne rade ti ni Androidi s mtp-om na Linuxu. Tako da ti svejedno sto imas WP. Za njega bar ocekujes da ne suradjuje s Linuxom. ;-)
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Suko je napisao/la:Ne rade ti ni Androidi s mtp-om na Linuxu.
Kako ne rade? Meni na KDE-u i Cinnamonu rade bez problema, ostala okruženja nisam probao.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Blago tebi. :-)
(I sori na OT)
Odgovori