openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Grof »

Službeni KDE 4.10.0 jest 4.10.0 + Suse debug, no to nije KDE 4.10.1. KDE 4.10.1 jest ono što izbaci KDE tim, a ne Suse tim.
Kako SUse baca resolvinge za bugove na upstream, to bi trebalo značiti da je KDE 4.10.1 bolji od službenih paketa u Suse repou.

Naime, za službene pakete daje suport SUSE zajednica, ali ne i za ove semi-official pakete.

Bude me Sumski ispravio ako griješim ;)
sumski
Moderator
Spol: M

Post Postao/la sumski »

zole052 je napisao/la: o boze zasto?
Uglavnom nije praksa izdavat point releasove u update repo. Međutim, za (barem) ovaj release je napravljena izminka, te 4.10.2 dolazi uskoro u redovni update repozitorij.
zole052 je napisao/la:al svi bugovi iz verzije 0 ostaju ako se ne doda repo ili ih ispravljaju u sluzbenim repozitorijima? ako ih ispravljaju zasto onda imati poseban repo za 4.10.1 itd kada su to samo bug fixevi koje oni ubace u njihovu verziju 4.10.0?
Ako je zbilja critical bugfix za pojedinu komponentu, onda se napravi maintance request za taj bugfix. U suprotnome, da jedino preostaje da se prebaciš na KRxy repoe. Zato je 12.2 izašel npr. sa 4.8.5 verzijom koja je u doba izlaska već bila zastarjela.
Poanta KRxy repoa je da korisnici aktualne verzije, i one prije, dobiju najnovije stabilno KDE izdanje, u najbržem roku.

I da, Grof je u pravu.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
zole052

Post Postao/la zole052 »

nakon updatea dosla mi defaultna ikona u trayu network managera neovisno koju tem stavim :(
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

zole052 je napisao/la:nakon updatea dosla mi defaultna ikona u trayu network managera neovisno koju tem stavim :(

Kod: Označi sve

kquitapp plasma-desktop
rm .kde4/cache-$HOSTNAME/plasma_*
rm .kde4/cache-$HOSTNAME/plasma-s*
kstart plasma-desktop
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 40#p166389
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
zole052

Post Postao/la zole052 »

e da skoro sam zaboravio... nakon updatea ne radi mi vise zvuk... isprobano u browseru i u skypeu

nemam bas volje za sada to rjesavati pa evo me u windozama :evil:

razocaran sam :pogled_dolje
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Ma, rekoh ja. Sa suseom samo problemi. Ma, bjež' od mene, nesrićo! :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

ne znam, nije mi drago kako se ponaša :pogled_dolje
oS bi trebao biti vodeća distribucija za uredske poslove i desktop korisnike...ne bi se smio ovako čudnovato ponašat
zole052

Post Postao/la zole052 »

ne znam ali nakon ovoga ide vjerojatno neka druga distra na komp ovaj vikend

ne koristim vise linux da bi prckao po os-u nego da mi sve radi kako treba ali iskreno ne znam sta bi stavio :/
shicy

Post Postao/la shicy »

koristi ono šta ti pouzdano radi ;)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:koristi ono šta ti pouzdano radi ;)
da... nesto sto pouzdano radi i di imam sve zive pakete dostupne bez puno komplikacije znaci nesto sto ima buntu u nazivu ili u duši druge nema :/
Odgovori