Arch Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Arch Linux
Nije xorg baš mali paketić, slažem se. Ali kada sam ga instalirao, sami download je bio užasno spor.
Download bude maksimalnom brzinom koju mi veza dopušta, ali između svakog downloada idućeg paketa je stanka od nekoliko sekundi, do +pola minute. Probao sam i druge mirrore, ali stvar je ista.
I ne događa se to samo sa xorgom, to sam naveo samo za primjer. I ostale stvari (s pacmanom) se vuku ko stare babe.
Download bude maksimalnom brzinom koju mi veza dopušta, ali između svakog downloada idućeg paketa je stanka od nekoliko sekundi, do +pola minute. Probao sam i druge mirrore, ali stvar je ista.
I ne događa se to samo sa xorgom, to sam naveo samo za primjer. I ostale stvari (s pacmanom) se vuku ko stare babe.
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
do pola minute između downloada paketa? nešto ti nije dobro podešeno onda. meni to bude max 2-3 sekunde, a obično ispod 1 sec.
...I put on my robe and a wizard hat...
Onda očito nešto ne valja s pacmanom, ili nešto dalje. Instalacija paketa je dosta brza, ali download je užasan. Aptitude na Ubuntu obavi download i instalaciju u nekoliko sekundi, tako da osjetim veliku razliku.
Možda se opet odlučim za Arch, ako me uspijete nagovoriti
Ali Ubuntu radi jednostavno perfektno
Možda se opet odlučim za Arch, ako me uspijete nagovoriti
Ali Ubuntu radi jednostavno perfektno
-
Lutherus
ma jedini pej in d es kod arch je podešavanje automountinga.tu obično podosta vremena pogubim.
da bug star 6 godina!!! https://bugs.archlinux.org/task/5331
i priča o njemu http://www.toofishes.net/blog/real-stor ... e-signing/
mislim to je stara priča, i i to arch-u najviše zamjeraju. no nikad do sad nisam naletio na neki "ubačeni" paket, koristim francuski repo, koji je ujedno i najbeži.
i priča o njemu http://www.toofishes.net/blog/real-stor ... e-signing/
mislim to je stara priča, i i to arch-u najviše zamjeraju. no nikad do sad nisam naletio na neki "ubačeni" paket, koristim francuski repo, koji je ujedno i najbeži.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Opet sam se zaželio Archa i instalirao ga u VirtualBox. I dalje je problem s pacmanom, toliko je spor da mi dođe da pobrišem sve particije sa kompa i instaliram Windows 95.
Problem je bio isti i kada sam instalirao Arch na komp i sada u VirtualBoxu.
Ima li tko kakvu ideju?
Ima li tko kakvu ideju?
- retsam
- Spol: M
Nisam skužio, je li pacman sporo skida (ako je to uredi mirrorlist i stavi samo francuski repo), ako je do instalacije skini packer iz aur-a preko njega možeš instalirati pakete iz repoa i aur-a i upgradeati iz istih (brisanje nije moguće)PsyTrance je napisao/la:Opet sam se zaželio Archa i instalirao ga u VirtualBox. I dalje je problem s pacmanom, toliko je spor da mi dođe da pobrišem sve particije sa kompa i instaliram Windows 95.
Ima li tko kakvu ideju?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Opisao sam problem par postova ranije. Ukratko, problem su užasno velike pauze između skidanja paketa. Nije brzina skidanja problem, nego razmak između dva downloada koji zna potrajati po 30 i više sekundi.
Zakomentirati ću sve i ostaviti francuski repo, po preporuci.
Javim. Hvala.
Zakomentirati ću sve i ostaviti francuski repo, po preporuci.
Javim. Hvala.
kažu da je to problem sa DSN-om, porobaj instalirati dnsmasq
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dnsmasq
Kod: Označi sve
pacman -S dnsmasqI'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Ostavio sam samo francuski repo, sve ostale sam zakomentirao. Sada radi normalno kako bi i trebao.
Hvala na savjetu.
Btw u ArchBang-u sam primjetio da su po difoltu maknuti komentari sa svih servera. Pacman se tamo također vuče.
Igrat ću se malo večeras sa Archom, opet mi je došla želja da ga instaliram na komp
Hvala na savjetu.
Btw u ArchBang-u sam primjetio da su po difoltu maknuti komentari sa svih servera. Pacman se tamo također vuče.
Igrat ću se malo večeras sa Archom, opet mi je došla želja da ga instaliram na komp