ElementaryOS Jupiter > Luna > Freya
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Elementary OS Jupiter ugašen, uskoro stiže Luna
Ako ste probali betu - jesu i vama repozitoriji totalno sprtljani?
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Keyboard Shortcuts in Luna Beta One
http://elementaryos.org/journal/keyboar ... a-beta-one
http://elementaryos.org/journal/keyboar ... a-beta-one
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
bokte, oko ovog Elementary OS-a se digla tolika prašina i toliko se prati razvoj nebi da je Ubuntu 
- zagortenay
Mislim da je i opravdano!OS je fantastičan!
No pain,no pain!
nije to samo kod nas na forumu, gle distrowatch... elementary je izasao prije 3 dana a na statistikama od proteklih 7 dana je vec na 5. mjestu... treba se sjetiti pogledati za 4 dana 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- zagortenay
A još samo zamislite u šta će se tek pretvoriti kad izađe finalna verzija i kad ljudi laganice počnu praviti raznorazne teme i ekstenzije kao za gnome shell.Koliko sam vidio sve na e-os se da modifkovati.Nisam stručnjak ali sam nešto čitao o css ili šta već što dozvoljava da modifikuješ sve od launchera do wingpanela(i to onda uklopiš u temu)Isproba sam to tako što sam mijenjao boju i transparentnost wingpanela....A tu su i oni plugovi za switchboard...
No pain,no pain!
- zagortenay
No pain,no pain!
je navodno kako kazu developeri sve zivo od programa do shella je pisano tako da mozes raditi pluginove tako da ako zainteresiranost bude velika i ljudi pocnu pisati sve i svasta ispasti ce nesto od elementaryja 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Znači treba mi plugin da bi mogao staviti ikonicu na desktop! 
ne, trenutacno ne mozes uopce... zato imas jos 1 000 000 drugih distri pa ih koristi...Abnormal je napisao/la:Znači treba mi plugin da bi mogao staviti ikonicu na desktop!