Koju distribuciju odabrati?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Koju distribuciju odabrati?
ubuntu, pa opensuse 
aha, ubuntu, mandriva, fedora, opensuse
Možda se ova stranica trebala zvati Ubuntu za sve????
I am the one and only....
Ne pogrešio sam ja hoću da se zove BSD za sve.
- DoDo
Već u nekoliko tvojih postova nalazim da ti se ne sviđa ubuntu. Ne moraš ga zato vrijeđati... Osim toga, nisam nigdje vidio tvoje argumente protiv ubuntu-a. Ja isto nisam volio ubuntu dok sam bio na suse-u, i promjena mi je bila teška i puna razočaranja, ali sad sam siguran da se više ne vraćam s ubuntu-a na bilo koji drugi OS. Možda stavim u dual boot uz ubuntu i opensolaris project indiana (izgleda vrlo obećavajuće) ili suse 11.0, ali sigurno ubuntu ne napuštam - ta to je prva distribucija u kojoj mi je compiz radil bez problema.zlatkoA je napisao/la:Možda se ova stranica trebala zvati Ubuntu za sve????
Btw. gledam tvoj profil - nisi napisao koju distru ti koristiš. Da nisi možda neki Microsoftov špijun??
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
evo i ja sam u pripremi terena za switch.
zapravo me navuklo nevino isprobavanje
live cd zadnjeg slaxa, pa sad neko vrijeme probavam live cdove raznih distri, čitam forume (64 ili 32bit itd, gnome ili kde, tjeranje win32 aplikacija koje baš trebam itd) i čistim jedan on diskova za ext3 i smještanje linuxa
. sve u svemu, vidim sveopću naklonost ubuntuu (ne govorim tu samo o ovom forumu) i nekako sam si isprofilirao dvije dobre distre između kojih se kolebam; ubuntu hardy ili opensuse 10.3. opensuse ima lijepo složen gnome interface (slično kao kod minta), koji je kod ubuntua strpan u one menije pa se pitam može li se tako što složiti na ubuntu i u tom slučaju bih išao na ubuntu. opensuse sve u svemu ostavlja odličan dojam no ubuntu mi je nekako simpatičniji ali ostavlja slightly slabiji dojam.
također... opensuse samim imenom sugerira da je opensource dok komparacija na http://polishlinux.org/choose/compariso ... 2=openSUSE tvrdi da je opensuse zapravo closedsource(?) ili sam nešto krivo shvatio. distrowatch također spominje cijenu od 60$ za opensuse u odnosu na 0$ za ubuntu i ostalu free ekipu. what's the difference u cijeni kad sam za obje distre slobodno skinuo instalacijske iso image? support, šta?
kad sam tu, još me zanima je li ok pod gnomeom tjerati kde aplikacije (k3d, amarok, etc) jer vidim da ih recimo mint tjera (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _GNOME.png) no neki useri kažu "i'm a gnome user and i don't liek to mix librarires"...
zapravo me navuklo nevino isprobavanje
također... opensuse samim imenom sugerira da je opensource dok komparacija na http://polishlinux.org/choose/compariso ... 2=openSUSE tvrdi da je opensuse zapravo closedsource(?) ili sam nešto krivo shvatio. distrowatch također spominje cijenu od 60$ za opensuse u odnosu na 0$ za ubuntu i ostalu free ekipu. what's the difference u cijeni kad sam za obje distre slobodno skinuo instalacijske iso image? support, šta?
kad sam tu, još me zanima je li ok pod gnomeom tjerati kde aplikacije (k3d, amarok, etc) jer vidim da ih recimo mint tjera (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _GNOME.png) no neki useri kažu "i'm a gnome user and i don't liek to mix librarires"...
- kaiwan
Samo pazi sa openSuse....instalacije programa, updatanje distre je PAIN IN THE ASS ...spoooooro i meni osobno dosta cesto nejasno.
No najavljuju da ce verzija 11 imati brzu instalaciju programa.
Preporucam Kubuntu Hardy, Ubuntu ima izgleda bugova jos...evo tu na forumu je vec nekoliko prijavljeno a nije proslo ni 2 dana
No najavljuju da ce verzija 11 imati brzu instalaciju programa.
Preporucam Kubuntu Hardy, Ubuntu ima izgleda bugova jos...evo tu na forumu je vec nekoliko prijavljeno a nije proslo ni 2 dana
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
mister DoDo šala ti je odlična.
(Šapnut ću ti da mi je Bill osobno dao plavu kovertu)-/valjda nije niko
čuo/.
Imao sam instaliranu Mandrivu godinu dana na kompu i radila je OK.
Povremeno koristim izmjenjeni Slax jer na njemu imam Eagle-
program za elektroniku.
Kad mi se da koristim BSD za spajanje na našu lokalnu Wireles mrežu.
pozdrav...
(Šapnut ću ti da mi je Bill osobno dao plavu kovertu)-/valjda nije niko
čuo/.
Imao sam instaliranu Mandrivu godinu dana na kompu i radila je OK.
Povremeno koristim izmjenjeni Slax jer na njemu imam Eagle-
program za elektroniku.
Kad mi se da koristim BSD za spajanje na našu lokalnu Wireles mrežu.
pozdrav...
- Tux Slave
- Kontakt:
Za one koji ne zele da se ubijaju od muke kad nesto neradi vec zele out-of-box funkcionalnost *ubuntu, openSuse. Za one koji zele nauciti Linux totalno(intimno se druziti s konzolom, znati podesiti vecinu *.conf fileova, nauciti se snositi sa dependency hell-ovima i kompajliranjem iz sourcea...): 1: Arch Linux - cak je on tezi od Slackwarea jer dolazi bez GUIa kojeg sam moras podesiti, a prije toga moras sam podesiti repository i sve ostale *.conf fileove. 2: Slackware - on je na drugom mjestu jer cim ga instaliras imas funkcionalan sustav, nemoras se brinuti oko instalacije GUI itd. Na ovoj je list jer nema official repositorya(mozes se instalirati slapt-get, ali ima mali broj paketa) pa ce novi korisnici stalno nailaziti na dependency hell.
Moje misljenje.
Moje misljenje.
Nema do debiana, no fal imu kvaltetni konfigurator. Kada to složim, bit će savršen.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!