Debian, gnome,... Što dalje?

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: Debian, gnome,... Što dalje?

Post Postao/la stefan »

shrike je napisao/la:KDE nije nikada bio racionalan sa resursima, a to bome nije baš ni GNOME. Što se tiče KDE vs. GNOME u potrošnji resursa, GNOME pobjeđuje i to se lagano očituje u potrošnji RAM-a tijekom normalnog rada, isto kao i u CPU utilizaciji. Na drugu stranu, KDE nudi puno više mogućnosti i konfigurabilnosti. Moj osobni problem sa jednim i drugim je u toem što DE današnjice, skupa evidentno sa unity i gnome shell, troše brdo resursa. Pa ne služi DE ili GUI općenito zato da bi ga ja vrtio kao takvog, već da mi olakša rad. Bilo kakav DE/GUI za bilo koji OS bi trebao biti moguće vrtiti doslovno na 486 i to da i tamo leti.
Promatraj stvari relativno...

DE prije par godina je trošio npr. 100MB RAMA
Danas troši 500MB RAMA

ja sam prije par godina imao 1GB RAMA, a odinova zvijerka ima danas 8 GB RAMA.
Prije par godina DE je trošio 10% ukupnog rama danas troši 1/16 (6.25%) ukupnog rama.
Znam da 8 GB nije pravi primjer prosječnog današnjeg računala.. ali mislim da ste skužili na što ciljam.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

i kad pokrenem par alata potrošnja je oko 1,5 giga od čega mi de poždere između 600 i 750.
ja sam škrt na ramu bez obzira na to da ga imam za bacanje.
pingu

Post Postao/la pingu »

odin je napisao/la:neznam zašto si toliko nastrojen protiv slackwarea*slackware je jedna i više nego divna distribucija i iskreno to da se Patrick i njegova žena drže svojih ideala i uvjerenja je zapravo pozitivno a ne negativno.
Nije da sam protiv Slackware-a ali korištenjem te distribucije sam osuđen na hirove ili odluke koje Patrick određuje bilo da su opravdane ili neopravdane.
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

pingu je napisao/la:
odin je napisao/la:neznam zašto si toliko nastrojen protiv slackwarea*slackware je jedna i više nego divna distribucija i iskreno to da se Patrick i njegova žena drže svojih ideala i uvjerenja je zapravo pozitivno a ne negativno.
Nije da sam protiv Slackware-a ali korištenjem te distribucije sam osuđen na hirove ili odluke koje Patrick određuje bilo da su opravdane ili neopravdane.
Patrick, Mark, Bill, Steve...
A gnome developeri koji (navodno) uopće ne slušaju korisnike?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Lutherus

Vidiš ja nisam nikad sa Slackom dobil taj dojam dok sa nekim drugim distrama jesam.Recimo Mandriva.Užaš.
pingu

Post Postao/la pingu »

stefan je napisao/la:Patrick, Mark, Bill, Steve...
A gnome developeri koji (navodno) uopće ne slušaju korisnike?
Očekivao sam ovako nešto. :)

Točno, GNOME developeri su autistični a KDE developerima svaka čast na slušanju korisnika i njihovom forumu gdje sudjeluju u raspravama s korisnicima.
odin je napisao/la:Vidiš ja nisam nikad sa Slackom dobil taj dojam dok sa nekim drugim distrama jesam.Recimo Mandriva.Užaš.
Nisam previše koristio Mandrivu da bih znao detalje oko nje. Niti nisam previše koristio Slackware da bih mogao o njemu imati kvalitetniji dojam.
Mene je od Slackware-a najviše odbilo to što nema mogućnost instalacije GNOME-a (pa i konzervativni pristup, LILO i kasno prihvačanje 64bit-a). Kada sam tražio distribuciju koju bih koristio dulje vremena, šarao sam na sve strane i među ostalim GNOME desktop mi se iskristalizirao kao glavno sučelje koje želim koristiti. Tako da ako sam kasnije i želio koristiti Slackware, nisam se želio upuštati u taj posao oko dodavanja GNOME-a i ostalih stvari kada recimo Arch Linux to ima riješeno na lak način i ima odličnu dokumentaciju a korištenje te distribucije je toliko jednostavno da se brzo pohvataju konci kako se sistem konfigurira.
Lutherus

Slackware mi je iskreno vrlo draga distribucija i uz Debian njega najdulje i koristil i volim Slackware.
LILO je veliki problem,posebno zbog brzine no veći problem je kad makneš lilo i pokušaš grub staviti.zna biti bolno.Mandriva je grozna distra.U punom smislu riječi grozno.Ne samo zato jer kao bivši Mandrake korisnik i fanatik dobijem grčeve kad čujem Mandrive već zato jer ta distra ima vrijeme poluraspada.Nestabilna do bola i ako si ateista postaneš vjernik jer pri svakom updatanju moliš boga da prođe dobro i update u sljedći boot.
Odgovori