BIOS ver. prob

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: BIOS ver. prob

Post Postao/la Grof »

gentaurit je napisao/la:
Zadnji Ubuntu nije ništa veće od pokušaja kopiranja W7. Pretužna istina. I prilikom instalacije *pogotovo na fresh HW* ulazi uredno u BIOS i radi "prilagodbe".
Sorry, ali ne razumijem kako to Ubuntu kopira W7?????

Niti je Linux Windows, Niti je Ubuntu ikakva kopija W7.... ako Lucid ikoga kopira i na ikoga nalikuje, to je onda Mac, ali Windows.... cccccc ;)

I dalje tvrdim da je to nemoguće. Moguće je da bug u kernelu i driverima ošteti memoriju flash chipa, ali da tako mudro promijeni verziju sa 1.3 na 1.4 ....
Vidi, ako ti imaš gore i W7 sustav, moguće je da u Windozama imaš kakav program za automatsko ažuriranje BIOS-a? Si to provjerila?

E da, daj link tih belgijanaca di piše da Ubuntu mijenja BIOS.....

BTW, evo ti opet jedan linkić koji opisuje postupak fleshanja BIOS-a sa Linuxa. Shvatiti ćeš da to baš nije tako jednostavno i da mašina to NE može odraditi sama, osim ako vendor notebooka baš ne napiše program za svoje BIOS-e (obično to i rade, ali isključivo na Win sustavima)
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

gentaurit je napisao/la: Uostalom šta gljivarite ko da niste čuli koliko 10.4 LTS sux donky diks.
A sto si se ti napalila sto si uspjela nekako updateati bios. Ubuntu mozda nije bio najbolja distra kada je tek izasao ali sada sa svim updateovima predobro radi.
gentaurit je napisao/la:Možda sam skinula neku tešku beta ver. DVDa koju podturaju pod last good known etc..etc..etc pa mi uspjela isporemetit BIOS.
A od kuda si uspjela skinuti neku tesku betu ubuntua par mjeseci nakon sluzbenog izlaska? Da nisi ti skinula nesto drugo a ne ubuntu...
Nego imam jos jedno glupo pitanje... kakav ubuntu dvd si ti instalirala? Nikada vidio da ubuntu ima dvd verziju, mozda ja zivim u neznanju :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
madone

Post Postao/la madone »

Win 7 je na DVD-u :D
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zole052 je napisao/la: A od kuda si uspjela skinuti neku tesku betu ubuntua par mjeseci nakon sluzbenog izlaska? Da nisi ti skinula nesto drugo a ne ubuntu...
Nego imam jos jedno glupo pitanje... kakav ubuntu dvd si ti instalirala? Nikada vidio da ubuntu ima dvd verziju, mozda ja zivim u neznanju :)
Meni je ovo najveća Zona sumraka koju sam ikad videl... :)

Fakat je pitanjem koristi li ona uopće Ubuntu szbunjen
domi

Post Postao/la domi »

Samo jedan dvd ubuntua je izašao i to super os 9.10 koji isto radi savršeno bar je meni radio koji je to ubuntu skinula pitaj boga.....
http://news.softpedia.com/news/Super-OS ... 0795.shtml
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la:Meni je ovo najveća Zona sumraka koju sam ikad videl... :)

Fakat je pitanjem koristi li ona uopće Ubuntu szbunjen
http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

domi je napisao/la:Samo jedan dvd ubuntua je izašao i to super os 9.10 koji isto radi savršeno bar je meni radio koji je to ubuntu skinula pitaj boga.....
Ma je... onda je svaka ubuntu based distra ubuntu... zna se sta je ubuntu a ostalo su druge distre :)
domi

Post Postao/la domi »

zole052 je napisao/la:
domi je napisao/la:Samo jedan dvd ubuntua je izašao i to super os 9.10 koji isto radi savršeno bar je meni radio koji je to ubuntu skinula pitaj boga.....
Ma je... onda je svaka ubuntu based distra ubuntu... zna se sta je ubuntu a ostalo su druge distre :)
A šta reć...ja sam ga imao i to je čisti Ubuntu....
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
gentaurit
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la gentaurit »

OMG!

Ok. Ok. Ok. Polakooo sad! Nije žuto na semaforu :D

@ drade
Kad mi počneš "Vidiš srećo..." više mi se ništ ne čita. Al ajde pročitala sam te.

OK. Hvala za internu zaebanciju PEBKAC, jel da nije išlo mene?,ma nikak.
Isprike što sam ti za samo jedan djelić nečeg rekla da pojma nemaš. Ti sve vidiš, sve znaš. Isprike još jednom.
Linux ti daje kruh. RESPECT!

Nadala sam se da će te se više skoncentrirati kako da "kroz" OpenSUSE 11.2 promjenim BIOS na prijašnju ver, a ne na općenito Ubuntu tj. problematika dotične verzije 10.4 je za neku drugu priču. Svašta se ispromjenilo sa 10.4 LTS ili je samo meni svašta, a ostalima stara stvar. Pardoniram!

...........ende.............

NEmam problem s priznavanjem vlastitih grešaka. Da/ako sam nešto krivo napravila neću bježati od tog, neg sagledati više da bi naučila bolje.
Ubuntu 10.4LTS Lucid DVD sa Ubuntuovog sajta (Direkt Mirror) skinula u siječnju, spekla i stajao mi stajao na polici i eto prije desetak dana ga nesretno il po nekima nespretno instalirala. Sad vi meni recite da niti to nikad nije postojalo i da sam skinula boga pitaj šta. A kao da i to nije moguće. Provjerila sam ISO kad sam ga spržila i sve je bilo OK. Instalacija bez puno dodataka i ikakvih posebnih primjesa.

@Grof Ma W7 kopija koječega. Htjedoh reći da mi je Ubuntu 10.4 kao w7 s raznoraznim glupostima.
Pardon svima, što sam više specijalnih efekata vidjela kod kopirki neg kod/od originalnog izvora.

Fakat ovih dana imam nešto malo slobodnijeg vremena pa očito previše čitam što novog, što konkretne problematike i pukne me 'INFO overburn' pa riječi lete svakojako. Isprike!

Hvala svima na pomoći i idejama.
gentaurit
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la gentaurit »

Grof je napisao/la: Sorry, ali ne razumijem kako to Ubuntu kopira W7?????

Niti je Linux Windows, Niti je Ubuntu ikakva kopija W7.... ako Lucid ikoga kopira i na ikoga nalikuje, to je onda Mac, ali Windows.... cccccc ;)

I dalje tvrdim da je to nemoguće. Moguće je da bug u kernelu i driverima ošteti memoriju flash chipa, ali da tako mudro promijeni verziju sa 1.3 na 1.4 ....
Vidi, ako ti imaš gore i W7 sustav, moguće je da u Windozama imaš kakav program za automatsko ažuriranje BIOS-a? Si to provjerila?

E da, daj link tih belgijanaca di piše da Ubuntu mijenja BIOS.....

BTW, evo ti opet jedan linkić koji opisuje postupak fleshanja BIOS-a sa Linuxa. Shvatiti ćeš da to baš nije tako jednostavno i da mašina to NE može odraditi sama, osim ako vendor notebooka baš ne napiše program za svoje BIOS-e (obično to i rade, ali isključivo na Win sustavima)
Potpisujem skoro sve što si naveo.

Oprosti, što sam odmah skočila na W7 s usporedbama. Valjda živčanost u problemu okrene na usporedbu s najgorim :D

Nemam paralelne OS! Clean install samo jednog OSa preferiram. Na lapu nije bilo ništa drugo osim Fedore13 prethodno Ubuntuu. Automatsko ažuriranje BIOSa se jedino moglo setup-ati s Fedorom (ako je to uopće moguće).
Ok. Što god je moglo oštetiti flash chip, oštetilo ga je, jer iz DOSa ga nemogu vidjeti. Da tako mudro promjeni verziju BIOSa samo mi govori da se "neko smeće" usadilo jer sam, kako već rekoh, instaliravala s DVDa a nisam morala bit konektana na net, ipak sam bila.

Nisam pročitala kod belgijanaca, da Ubuntu općenito mijenja BIOS, nego sam našla par ljudi kojima se ista stvar dogodila i još nisu otkrili rješenje, al je većina uredno spljuvala 10.4 LTS i čekaju bolju ver.

Shvaćanje flashanja BIOSa i da nije tako jednostavno je manja briga u odnosu koliko još uvijek plaši činjenica koliko se kvalitetno može ubit mašina, a onda mogu zaboravit na garanciju u servisu, tj. nema tih para koje mogu nadoknadit lupanje glavom u zid sdobar

I opet hvalaaa za link, Grofe!

LP
Odgovori