Grof je napisao/la:Vidiš Pingu, niti meni to nije jasno. Valjda škvadra ima malo previše slobodnog vremena i živaca.
Ja volim upgrade baš zato da mi svi setinzi ostanu isti, a distra novija. Mislim ono, čemu onda služi upgrade, nego da ti pomogne ostati i pratiti instaliranu ditribuciju.
Ideja upgrade jest da ga pokreneš, pustiš, i kad završi imaš osvježenu distru, a ne ajd jovo nanovo i tako dvaput godišnje.
Fala lepa!
Zato je Ubuntu najpopularnija distra. Jer ne pije živce na slamku. Upgrade sa 9.04 na 9.10 mi je uspio, ali sam ostao bez zvuka. Možda sam i to mogao zaobići da sam pričekao par mjeseci za upgrade, a ne odmah grlom u jagode.
4ndY je napisao/la:Zašto se onda rms i Debian ne slažu baš? Jel ovo točno?
Stallman's staunch advocacy for free software inspired "Virtual Richard M. Stallman" (vrms), software that analyzes the packages currently installed on a Debian GNU/Linux system, and report those that are from the non-free tree. Stallman would disagree with parts of Debian's definition of free software.
(Wikipedija)
I dalje, koja je razlika između Debiana i recimo gNewSensa?

Stallman se ne slaže sa cijelim svijetom. Cijenim njega i njegove ideale. Svaka mu čast na dosljednosti na tom putu. Ali, ne postoji potpuno slobodan hardver. Tako da ti možeš imati full free software, ali hardver je više manje proprietary, (BIOS npr.). Kada bi se doslovno išlo za rms-om, slobodno možemo preći na abakus. Isto tako nemojte koristiti mobitel sa proprietary softverom i OS-om.
gNewSense je Ubuntu
rms approved(copyleft).
glaskoncILLa je napisao/la:zasto se rms i debian ne slazu, nemam pojma, ali brijem da se rms slaze sa 2 covjeka na planeti..

On i PDP-10.