ću ja.... sve ću popikat ovdje, a valjda će te se snaći....4ndY je napisao/la:btw zašto imamo 500 tema o Fedori 12? Hoće li to netko spojit sve?
Fedora 12
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Fedora 12
- ziko
- Spol: M
imam problem sa boot-anjem nove fedore 12 sa usb stick-a
problem je vec rijesen, na ovom postu na oficijalnom fedora forumu:
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=232908
posto je tema zakljucana nemogu njih pitat, pa cu pitat vas
u zadnjem postu kaze lik da trebat maknut neke komande iz boot-opcija. to se inace radi u grub-u ako se ne varam, a kako to napraviti na live CD-u (odnosno u ovom slucaju USB-u al mislim da bi trebalo biti isto)
problem je vec rijesen, na ovom postu na oficijalnom fedora forumu:
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=232908
posto je tema zakljucana nemogu njih pitat, pa cu pitat vas
u zadnjem postu kaze lik da trebat maknut neke komande iz boot-opcija. to se inace radi u grub-u ako se ne varam, a kako to napraviti na live CD-u (odnosno u ovom slucaju USB-u al mislim da bi trebalo biti isto)
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

Pa, trebalo bi.
Sve što trebaš trebalo bi se nalaziti u /boot/grub diru.
Piše da dolazi sa kernelom 2.6.31 i sa proširenom podrškom za KMS? Da li onda podržava novije ATI grafičke preko KMS? Nije li to trebalo biti ugrađeno u kernel 2.6.32?
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Fedora backporta takve stvari u nižu verziju kernela. Tako da da, vjerojatno podržava.Gruvy je napisao/la:Piše da dolazi sa kernelom 2.6.31 i sa proširenom podrškom za KMS? Da li onda podržava novije ATI grafičke preko KMS? Nije li to trebalo biti ugrađeno u kernel 2.6.32?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- ziko
ne, ne mislim na to.Grof je napisao/la:Pa, trebalo bi.
ja boot-am live OS samo ga dizem sa USB-a (posto nemam opticki pogon). live cd prebacim na USB sa unetbootin-om.
vidim da na CD-u ima fajl /EFI/boot
e sad kad bi znao koji fajl trebam editirat...
(Linus Torvalds quote)

menu.lst ili grub.conf, za GRUB nema neke druge konfiguracijske skripteziko je napisao/la:ne, ne mislim na to.Grof je napisao/la:Pa, trebalo bi.
ja boot-am live OS samo ga dizem sa USB-a (posto nemam opticki pogon). live cd prebacim na USB sa unetbootin-om.
vidim da na CD-u ima fajl /EFI/boot
e sad kad bi znao koji fajl trebam editirat...
- ziko
ne, nije grub.conf (probao, pa ne radi) a menu.lst uopce nema.
nasao sam u root direktoriju usb-a neki syslinux.cfg pa sam u njemu promjenio to sto mi je trebalo.
samo sada mi izbacuje drugu gresku:
No Root device found
nemam pojima sta dalje, ako neko ima neki prijedlog neka slobodno kaze, ja cu da pitam gugl
nasao sam u root direktoriju usb-a neki syslinux.cfg pa sam u njemu promjenio to sto mi je trebalo.
samo sada mi izbacuje drugu gresku:
No Root device found
nemam pojima sta dalje, ako neko ima neki prijedlog neka slobodno kaze, ja cu da pitam gugl
(Linus Torvalds quote)

- DoDo
Evo i mene na F12. Skinuo sam DVD i napravio upgrade iz njega, no vrlo sam nezadovoljan s rezultatom.
Nakon upgradea, počekala me je (tipično) konzola, bez grafičkog sučelje. Da bi sve bilo zanimljivije, nije bio problem u driveru niti u X-u, već u KDM-u. Srećom uvijek za svaki slučaj čuvam bar dva desktop managera, pa dignem GDM i pokušam se logirati na KDE - 0 bodova. Otiđem na gnome i tam sve normalno radi. Pokušam pokrenuti bilo koju KDE aplikaciju - 0 bodova.
Malo istraživanja i skužio sam. Fedora 12 dolazi sa novim openssl-om, koji nudi datoteke libssl.so.10 i libcrypto.so.10, dok se ni jedna KDE aplikacija (ni amarok, ni kwrite, čak ni sam KDM) ne želi pokrenuti ako ne nađe datoteke libssl.so.8 i libcrypto.so.8. Jedan mali symbolic link i KDE opet sretan.
No, ne sviđa mi se to što fedoraši na to nisu pazili dok su slagali DVD spin. A sudeći po forumima, nije im se prvi put dogodilo to. Primjer s linkanjem tih datoteka sam upravo našao na forumu gdje je čovjek imao identičan problem s upgradeom F10 na F11 (onda je KDE tražil .so.7, a F11 nudila .so.8).
Druga stvar koja mi se ne sviđa je to što sam skidal 3 GB teški DVD ISO za potrebe upgradea, a nakon dolaska na desktop me počekalo još 2GB updatea za skinuti. WTF?!? Valjda će se do jutra sve to skinuti.
No uglavnom, zasad F12 lijepo radi. Suspend je opet proradil, a nema više ni memory leakova u XServeru prilikom korištenja KMS-a (koji su bili izuzetno iritantni). Ako tako i dalje nastavi raditi, čini mi se da ću slijedeći upgrade raditi tek na F14.
Nakon upgradea, počekala me je (tipično) konzola, bez grafičkog sučelje. Da bi sve bilo zanimljivije, nije bio problem u driveru niti u X-u, već u KDM-u. Srećom uvijek za svaki slučaj čuvam bar dva desktop managera, pa dignem GDM i pokušam se logirati na KDE - 0 bodova. Otiđem na gnome i tam sve normalno radi. Pokušam pokrenuti bilo koju KDE aplikaciju - 0 bodova.
Malo istraživanja i skužio sam. Fedora 12 dolazi sa novim openssl-om, koji nudi datoteke libssl.so.10 i libcrypto.so.10, dok se ni jedna KDE aplikacija (ni amarok, ni kwrite, čak ni sam KDM) ne želi pokrenuti ako ne nađe datoteke libssl.so.8 i libcrypto.so.8. Jedan mali symbolic link i KDE opet sretan.
No, ne sviđa mi se to što fedoraši na to nisu pazili dok su slagali DVD spin. A sudeći po forumima, nije im se prvi put dogodilo to. Primjer s linkanjem tih datoteka sam upravo našao na forumu gdje je čovjek imao identičan problem s upgradeom F10 na F11 (onda je KDE tražil .so.7, a F11 nudila .so.8).
Druga stvar koja mi se ne sviđa je to što sam skidal 3 GB teški DVD ISO za potrebe upgradea, a nakon dolaska na desktop me počekalo još 2GB updatea za skinuti. WTF?!? Valjda će se do jutra sve to skinuti.
No uglavnom, zasad F12 lijepo radi. Suspend je opet proradil, a nema više ni memory leakova u XServeru prilikom korištenja KMS-a (koji su bili izuzetno iritantni). Ako tako i dalje nastavi raditi, čini mi se da ću slijedeći upgrade raditi tek na F14.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
A baš sam htio reći da se ne radi upgrade ako nije krajnja nužnost i to zbog 2 veće promjene:DoDo je napisao/la:Evo i mene na F12. Skinuo sam DVD i napravio upgrade iz njega, no vrlo sam nezadovoljan s rezultatom.
...
* jedna je u RPM paketima
* druga je Dracut
Iako ti nisi imao problem ni s jednim ni s drugim nego s trećim
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'