Kome Koala radi dobro?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kome Koala radi dobro?
512mb rama je fakat malo za firefox, compiz... to ti je naj vjerovatnije uzrok problema.
Kad pokrenem firefox, compiz, skype, amarok, pidgin... ono niš specijalno samo osnovno meni jede 1.3Gb, dobro to je na 64bita ali za 32bita nek jede u pola manje i to je još više od onog šta ti imaš u kompu. Provjeri kolko ti koji proces zauzima, ubi neki koji puno jede mem pa vidi kak se ponaša...
Kad pokrenem firefox, compiz, skype, amarok, pidgin... ono niš specijalno samo osnovno meni jede 1.3Gb, dobro to je na 64bita ali za 32bita nek jede u pola manje i to je još više od onog šta ti imaš u kompu. Provjeri kolko ti koji proces zauzima, ubi neki koji puno jede mem pa vidi kak se ponaša...
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Da. Točno.
512 Mb je minimum minimuma za GNOME.
To ti je vjerojatno problem.
Zašto ne nadodaš makar na 1 GB? Memorija nije skupa danas.
512 Mb je minimum minimuma za GNOME.
To ti je vjerojatno problem.
Zašto ne nadodaš makar na 1 GB? Memorija nije skupa danas.
Nemora znaciti, mojoj sestri jaunty radi tako lijepo sa 512 rama i duronom na 800 MHz nema nikakvog stekanja skoro a ima i compiz ukljucen i pidgin cjelo vrijeme i skype i surfa sa firefoxom pa cak i youtube rad pristojno! Sada ovisi kako covjek misli da mu steka... ima ljudi koji "mogu" igrati FPS sa 15 fps-ova a neki se kunu da osjete ako ima manje od 120 fps-ova
A ne kuzima kako nekome os zauzme 1.3 Gb i to gnome a meni kde sa svacime pokrenutim (kwin, chromium, pidgin, amarok, ktorrent, yakuake) samo 420 Mb...
A ne kuzima kako nekome os zauzme 1.3 Gb i to gnome a meni kde sa svacime pokrenutim (kwin, chromium, pidgin, amarok, ktorrent, yakuake) samo 420 Mb...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Trosi mi oko 300mb a cpu radi kad imam ukljucene efekte na maximum, da radi friefox, ono da imam cube i ostal đinđure za dekstop.. Mislim niisam bas siguran da je to do memorije. Znam kad pokrenem neke igre ; npr Warsow radi bez greske dok supertukkart i torcs je koma,od zamrzavanja pa do zvuka.. Na wine max payne radi ko da sam Na XP-u , dok hitman 2 zamrzavana a sotale nemogu ni pokrenut odmah se ruse.. A vec kad smo kod browsera kazete da je mozilla prejaka za moj ram, imate za prporuku koji drugi light a da j o.k
Kad upalim pilu ode 970mb na amarok, pidgin, skype, gnome-do, tomboy, thunderbird, compiz to je bez frajerfoxa a s njim hop na 1.3Gb. Normalno je da 64bit troši više rama.... ram je skoro pa badava, trebao bi uzet još 2Gb. Ja volim izmust komp do kraja, kad sam imao 32bit bilo mi je žao što nikad ne koristi 1Gbzole052 je napisao/la:A ne kuzima kako nekome os zauzme 1.3 Gb i to gnome a meni kde sa svacime pokrenutim (kwin, chromium, pidgin, amarok, ktorrent, yakuake) samo 420 Mb...
Ja ti ne budem preporuke davao vidiš da sam raspikućaStarter je napisao/la:A vec kad smo kod browsera kazete da je mozilla prejaka za moj ram, imate za prporuku koji drugi light a da j o.k
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Opera ti malo troši. Probaj nju.Starter je napisao/la:A vec kad smo kod browsera kazete da je mozilla prejaka za moj ram, imate za prporuku koji drugi light a da j o.k
A neznam dal mi je komp 64 ili 32 bitni.. Kad dođem na system monitor pise samo intel(R) Celeron(R) CPU 2.66 GhZ

Pidgin 128 Mb
Ja evo treci dan koristim chromium i sada kada sam gledao cini mi se da trosi puuuno manje rama. Mozda se nakupi toga nakon par sati surfanja, neznam, napisem ako se sjetim ali trenutacno trosi bas maloStarter je napisao/la:A vec kad smo kod browsera kazete da je mozilla prejaka za moj ram, imate za prporuku koji drugi light a da j o.k
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- meema
- Spol: Ž
- Kontakt:
pa sta nij eono da komp obicno trosi memorije koliko ima???ako imas manje,trosi manje a ako imas vise trosi vise???
jel recimo, na windowima XP... moja je sestricna imala 250mb ili koliko vec je
i njoj je XP radio normalno i bez stekanja i trosio puno manje memorije...cca 200tinjak...a ja sam imala 1gb i meni je isto sve radilo normalno, s tim da je meni trosio cca 300-500...znaci - firefox,msn,winamp i to
sve u biti isto...
e sad, ne znam dal je tako i na linuxu...
jel recimo, na windowima XP... moja je sestricna imala 250mb ili koliko vec je
e sad, ne znam dal je tako i na linuxu...
... I'm not weird, I'm limited edition ... 

Za informacije o kerneluStarter je napisao/la:A neznam dal mi je komp 64 ili 32 bitni.. Kad dođem na system monitor pise samo intel(R) Celeron(R) CPU 2.66 GhZ![]()
Kod: Označi sve
uname -aKod: Označi sve
Linux madone-desktop 2.6.31-14-generic #48-Ubuntu SMP Fri Oct 16 14:05:01 UTC 2009 x86_64 GNU/LinuxJa prvi put čujem za tu teoriju... i ne vjerujem....meema je napisao/la:pa sta nij eono da komp obicno trosi memorije koliko ima???ako imas manje,trosi manje a ako imas vise trosi vise???![]()