Pa nije to problem.danac je napisao/la:Najviše me muči za igre....![]()
![]()
Ali i to ću prebolit...![]()
Ako igra ne radi na Wineu, lijepo restartaš računalo, odabereš Windowse i igraš.
A kad ti dosadi,lijepo ucitaš Linux i svi sretni.
Zato i postoji dual boot.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pa nije to problem.danac je napisao/la:Najviše me muči za igre....![]()
![]()
Danac daj ti ubuduće na kompjutoru imaj linux i igraj igre koje možeš linux nativne ili neke preko winea a za ozbilno igranje si kupi konzolu recimo playstationSuko je napisao/la:Pa nije to problem.danac je napisao/la:Najviše me muči za igre....![]()
![]()
Ako igra ne radi na Wineu, lijepo restartaš računalo, odabereš Windowse i igraš.
A kad ti dosadi,lijepo ucitaš Linux i svi sretni.
Zato i postoji dual boot.
Markec ti u zadnje vrijeme toliko reklamiraš taj playstation, da počinjem sumnjati da radiš za SonyMarkec je napisao/la:a za ozbilno igranje si kupi konzolu recimo playstation
iv@n je napisao/la:Markec ti u zadnje vrijeme toliko reklamiraš taj playstation, da počinjem sumnjati da radiš za SonyMarkec je napisao/la:a za ozbilno igranje si kupi konzolu recimo playstation
Ovdje moram stati u obranu M$-a - blesavo je "ne čuti" za Microsoft X-box, a hvaliti Sony PS. Sony je korporacija koja se služi identičnim, ako ne još i gorim metodama od Microsofta. Tako da tvoja "argumentacija" definitivno ne stoji.Markec je napisao/la: zato jer na tržištu postoje 3 vodeće konzole, playstation, xbox i wii. Ja mislim da je bolje imati playstation nego xbox i wii. Wii je slabiji , a xbox neželim čuti jer je to microsoftova konzola. Konzolu preporučujem jer gamerima nije dovolno koristiti wine i linux nativne igre jer ih je premalo.
Eeeeeee, ček! Ne izbijaj glavni aduti slobodnog softvera!4ndY je napisao/la: Slijepi fanatizam nas neće daleko dovesti. Obradite pozornost na riječ sloboda... sloboda se odnosi i na to da drugom ne možete nametati svoj izborAko već vjerujete u ideologiju i metode slobodnog softvera, onda morate biti razumni i otvoreni za sve drugo. U suprotnom se svodite na pragmatike koji koriste slobodan softver samo zato da ne morate platiti komercijalni softver... eh
Ništa ja ne "izbijam".Grof je napisao/la: Eeeeeee, ček! Ne izbijaj glavni aduti slobodnog softvera!
Zapravo glavni adut i jest što u otvorenom softveru ima dovoljno kvalitetne alternative komercijalnom!
Zašto koristi Linux i otvorene aplikacije?
Pa, baš zato što su dovoljno kvalitetne naspram komercijalnim alternativama i potpuno su besplatne. Zar to nije jedan od vrlo važnih raloga![]()
Ruku na srce da ima lošeg otvorenog softa, naravno! Ali mi govorimo o onom segmentu koji nudi kvalitetna otvorena rješenja i taj proklamiramo....
Hmm, pa ne znam baš da je besplatnost tako "nebitna stavka". Naime ona je nužan uvijet da bi se prešlo (shvatilo) 2. i 3. Danas ljudi i tako prvo sve promatraju kroz novac (skupoća/jeftinoća) a tek onda (ako se prvo zadovolji) idu tražiti daljnje kvalitete. Naravno da to nevalja, ali tako je...4ndY je napisao/la: Imamo onda razine razloga zašto se koristi slobodan softver:
1. besplatan je - očito najniža razina
2. ima efikasan razvojni model - viša razina
3. omogućava slobodu u punom smislu te riječi - najviša razina