Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la:
iv@n je napisao/la:Najmudrije je ostaviti Hardya i samo skidati nadogradnje... koje će godinama stizati kava
Čuo sam da u prvom mjesecu dolazi ubuntu hardy herron sa opensource driverima i svim dosadasnjim updateovima.
Da, to je 8.04.2 verzija....
Pegasus

Post Postao/la Pegasus »

kaiwan je napisao/la:
Grof je napisao/la:Ja ne mogu shvatiti zašto nisu metnuli OOo 3.0 umjesto staroga 2.4 :?

To su trebali staviti...
zato sto je po njima nestabilan jos...ali ja nisam naso gresku...

Ovako se dobiva OO0 3.0:

Lupi u terminal:

Kod: Označi sve

sudo gedit /etc/apt/sources.list
onda kopirati sljedecu liniju i staviti na kraj sources.list datoteke

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main
Zatim zatvoriti datoteku i u terminal:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Instalirao sam ooo 3.0 prema ovim uputama i odmah sam naišsao na proble.
Ako otvorim pps sa zvukom u pozadini ooo 3.0 se ruši ili zvuk zastajkiva.
Jel se može to kako popravit.
A u najgorem slučaju kako vratiti stari ooo 2.4 u njemu je sve ok radilo.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Pegasus je napisao/la: Instalirao sam ooo 3.0 prema ovim uputama i odmah sam naišsao na proble.
Ako otvorim pps sa zvukom u pozadini ooo 3.0 se ruši ili zvuk zastajkiva.
Jel se može to kako popravit.
A u najgorem slučaju kako vratiti stari ooo 2.4 u njemu je sve ok radilo.
Probleme sa OOo koje opisuješ ne znam riješiti, ali ako se hoćeš vratiti na staru verziju, savjetovao bih ti da napraviš ovim redom:
1. Otvori synaptic, u Search stavi openoffice i deinstaliraj sve što ima verziju 3.0
2. Nakon toga, u Synapticu otiđi Settings/Repositories - Third party Software i tamo ili odoznači ili obriši repozitorij openoffice-pkgs Klikni Close
3. Klikni Reload
4. Potraži sada Open Office i trebala bi biti verzija 2.4 za instalirati, te je instaliraj...
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

uh, od prvog dana izlaska ovog intrepid'nog' problemi sa downloadom programa... znaci kada ga oznacim preko onog add remove ili preko synaptica ili mi ga normalno skine ili mu treba sto godina... ono malo krene pa stane i tako u nedogled... promjenim server i opet isto... cak i kda radi reload programa u synapticu nakon promjene servera zna isto tako stekati...

nije do internet veze jer ona radi odlicno, to mi se desava na intrepidu, inace koristim najvise mint xfce i kod njega nikad takvih problema....
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

zzankola je napisao/la:uh, od prvog dana izlaska ovog intrepid'nog' problemi sa downloadom programa... znaci kada ga oznacim preko onog add remove ili preko synaptica ili mi ga normalno skine ili mu treba sto godina... ono malo krene pa stane i tako u nedogled... promjenim server i opet isto... cak i kda radi reload programa u synapticu nakon promjene servera zna isto tako stekati...

nije do internet veze jer ona radi odlicno, to mi se desava na intrepidu, inace koristim najvise mint xfce i kod njega nikad takvih problema....
To nije problem Ibexa uopce, vec sporog servera s kojeg skidas updateove i programe. Ubuntu sam postavi lokalni server ovisno o tome gdje se nalazis.
zato idu u software sources i tamo promjeni server i radit ce ok.
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
zole052

Post Postao/la zole052 »

ma neznam ni ja, u zadnjih par mjeseci sam isprobo barem 6-7 distri i sa ni jednom nisam imao ovakvih problema, a sada instaliram ovaj intrepid i steka kada je server hrvatski, stavim srpski i opet steka, stavim slovacki i opet steka i onda sta bi covjek mislio, cak kada dam da odabere najbolji server opet steka... evo sada sam na nekom americkom i za sada sve dobro ali ni oni ne stekaju bas uvijek ali svaki drugi put pa smeta :|
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

zzankola je napisao/la:ma neznam ni ja, u zadnjih par mjeseci sam isprobo barem 6-7 distri i sa ni jednom nisam imao ovakvih problema, a sada instaliram ovaj intrepid i steka kada je server hrvatski, stavim srpski i opet steka, stavim slovacki i opet steka i onda sta bi covjek mislio, cak kada dam da odabere najbolji server opet steka... evo sada sam na nekom americkom i za sada sve dobro ali ni oni ne stekaju bas uvijek ali svaki drugi put pa smeta :|
Da, ali Ibex je tek izasao i jos je velika navala na njega i naravno da su serveri malo busy...skulirat će se to uskoro...ja imam podeseno da skida sa main servera i nemam stekanja nikakvih
c-shadow

Post Postao/la c-shadow »

Moje je misljenje da se ubuntu kao distra malo pomalo kvari....nakon 7.04 verzije sa svakom iducom imam sve vise problema. Imao sam instalaciju koja je od 6.06 updateana sve do 8.04 (s tim da sam sve isprobao i nacisto), ibexa sam evo dignuo na cisto, ostavio samo /home. 7.04 mi je bila zadnja verzija u kojoj mi je sve radilo, u svakoj iducoj je nesto bilo strgano, hardy mi bio najgori...
Ajde, moram priznati Ibex mi radi bolje od hardya

Primijecena poboljsanja u ibexu:
- ponovno proradio automount USB device koji se vrlo ruzno potrgao u hardyu
- compiz (kojeg ninace ne koristim bas) sad radi Ok s dva separate screena. Prije su bila neka cudna usporenja na jednom ekranu...
- bluetooth radi ok (isprobao 3 moba), iz apleta ponovno mogu browsati po nokii E65 (to se potrgalo jos u 8.04)
- Print to file opcija sad ima i PDF i moze se birati direktorij za spremanje istoga - super, sad vise ne moram (skoro) koristiti cups-pdf. Jos da ponudi i neki naziv za file, kamo srece :-)
- user switcher mi jos nije nijednom skrsio session sto je dosad bila redovita pojava.

Problemi:
- nvidia-settings ne moze spremiti postavke u xorg.conf nego se to mora rucno raditi (dobro, to nije toliko problem ibexa, ali kad te to pocne zezati na instalaciji...)
- network manager je totalno u komi, VPN konekciju je vrlo, vrlo testo namjestiti, voli pucati,...koma..launchpad je pun bugova na tu temu. Ovaj paket je oduvijek problematican, ali sad su ga fakat zaje... Kakva su vam iskustva s wirelessom, to jos nisam isprobao?
- gnome-session-properties - postavljeno spremanje otvorenih aplikacija vise ne radi!?
- novi nautilus ima par bugova, zna mi zblokirati kad brise trash ili onaj prozorcic 'file operations' jednostavno ostane u panelu.
- e, da, nije vezano za ibex, ali verzija mke2fs koja dolazi s njim mijenja inode_size na novim ext3 particijama tako da ako kreirate novu particiju, a ostavite postojeci grub (imam multiboot s hardyem i windozerima) to ne radi vise - instalacija novog gruba ili prckanje po mbr-u rjesava stvar :-)
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

c-shadow je napisao/la:Moje je misljenje da se ubuntu kao distra malo pomalo kvari....nakon 7.04 verzije sa svakom iducom imam sve vise problema. Imao sam instalaciju koja je od 6.06 updateana sve do 8.04 (s tim da sam sve isprobao i nacisto), ibexa sam evo dignuo na cisto, ostavio samo /home. 7.04 mi je bila zadnja verzija u kojoj mi je sve radilo, u svakoj iducoj je nesto bilo strgano, hardy mi bio najgori...
Ajde, moram priznati Ibex mi radi bolje od hardya

Primijecena poboljsanja u ibexu:
- ponovno proradio automount USB device koji se vrlo ruzno potrgao u hardyu
- compiz (kojeg ninace ne koristim bas) sad radi Ok s dva separate screena. Prije su bila neka cudna usporenja na jednom ekranu...
- bluetooth radi ok (isprobao 3 moba), iz apleta ponovno mogu browsati po nokii E65 (to se potrgalo jos u 8.04)
- Print to file opcija sad ima i PDF i moze se birati direktorij za spremanje istoga - super, sad vise ne moram (skoro) koristiti cups-pdf. Jos da ponudi i neki naziv za file, kamo srece :-)
- user switcher mi jos nije nijednom skrsio session sto je dosad bila redovita pojava.

Problemi:
- nvidia-settings ne moze spremiti postavke u xorg.conf nego se to mora rucno raditi (dobro, to nije toliko problem ibexa, ali kad te to pocne zezati na instalaciji...)
- network manager je totalno u komi, VPN konekciju je vrlo, vrlo testo namjestiti, voli pucati,...koma..launchpad je pun bugova na tu temu. Ovaj paket je oduvijek problematican, ali sad su ga fakat zaje... Kakva su vam iskustva s wirelessom, to jos nisam isprobao?
- gnome-session-properties - postavljeno spremanje otvorenih aplikacija vise ne radi!?
- novi nautilus ima par bugova, zna mi zblokirati kad brise trash ili onaj prozorcic 'file operations' jednostavno ostane u panelu.
- e, da, nije vezano za ibex, ali verzija mke2fs koja dolazi s njim mijenja inode_size na novim ext3 particijama tako da ako kreirate novu particiju, a ostavite postojeci grub (imam multiboot s hardyem i windozerima) to ne radi vise - instalacija novog gruba ili prckanje po mbr-u rjesava stvar :-)
Meni wireless super radi.
Je, dosta je bugova, ali treba razdvojit one za koje ubuntu nije kriv...recimo nautilus, gnome-session-properties, network manager->ali za njega nisam siguran. su proizvod Gnome ekipe, i ti bugovi su prisutni na svim distrama onda. Uostalom svaka distra ima bugove, pitanje samo s cijima mozes zivjet bez da te ometaju :)
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

c-shadow je napisao/la:
Problemi:
Moze. Odi na System -> Preferences -> Main menu
Tamo nadji NVIDIA X Server Settings, pa editiraj komandnu liniju tako da izgleda ovako:

gksu /usr/bin/nvidia-settings
Odgovori