shrike je napisao/la:Loša logikaevo, ja imam dva laptopa sa dvojezgrenim i3 i 6-8 GB rama na kojima KDE leti. njegov problem je vjerojatno u efektima koji su uključeni na staroj grafičkoj, te uključeni nepomuk/akonadi koji zajedno KDE fakat na toj konfi učine smiješno sporim. 4-5 godina stari laptop za 600€ ne može parirati modernom za 350€ sa i3 procesorom...
Kolko si platio svoje laptopove? I jedan i drugi koštaju preko 350 evra verovatno (najverovatnije su oba pojedinačno preko 500 evra).
I ajde molim te pročitaj još jednom šta sam rekao, biće ti sve jasnije. I veruj mi da može. Da ti sad ne navodim primere.
Da skratim priču, dal ti se više dopada BMW 520 5 godina stari (naravno održavan) ili glanc nov fijat punto? Šta je bolje?
Ista priča ti je i sa računarima uzmeš neki C2D sa odličnim karakteristikama i vrhunskog kvaliteta ili i3 lošeg kvaliteta, sa polovinom izbačenih segmenata (a od druge polovine polovina virtuelni) i stavi oba na 2 gb rama. C2D će da radi odlično neće doći do zakucavanja ili bagovanja, dok i3 (onakav kakav sam naveo) udaraće na 100% dizaće temperaturu itd itd. Ram memoriju ima da napuni za par minuta, a onda kreće drž i nedaj sa prebacivanjem u swap itd itd.
Veruj mi, računar mora da ima određenu optimizaciju ukoliko želiš pristojan rad, a i3 procesor na 2gb rama, veruj mi je uzasna karakteristika.
Rešenje:
Ili dokupiti da ima pristojnih 3gb ili isključiti sve efekte, plasmoide svesti na najmanji mogući nivo, ne koristiti previše tabova itd itd. A najbolje je instalirati ili eOS ili neku distribuciju sa XFCE okruženjem.