Ubuntu 14.04

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

blast beat
Spol: M

Re: Ubuntu 14.04

Post Postao/la blast beat »

Zar se u toku instalacije kada označiš to ne instlairaju samo kodeci? Koliko ja znam, ima još dosta paketa u restricted extras koji se ne instaliraju i kada klikneš na to, kao što su recimo m$ fontovi.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

blast beat je napisao/la:Zar se u toku instalacije kada označiš to ne instlairaju samo kodeci? Koliko ja znam, ima još dosta paketa u restricted extras koji se ne instaliraju i kada klikneš na to, kao što su recimo m$ fontovi.
Ne znam za detalje ali mislim da taj paket instalira multimedijski codece i flash, Microsoft fontove treba naknadno instalirati preko ttf-mscorefonts-installer paketa, iako piše da bi trebali biti instalirani sa restricted extras ne budu instalirani i to vjerovatno zbog EULA licence koju treba prihvatiti.
blast beat

Pa budu instalirani, ja sam i uvek preko restricted extras paketa instalirao, pita me lepo za licencu da li prihvatam, ja je prihvatim i on tera dalje sa instalacijom.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

blast beat je napisao/la:Pa budu instalirani, ja sam i uvek preko restricted extras paketa instalirao, pita me lepo za licencu da li prihvatam, ja je prihvatim i on tera dalje sa instalacijom.
Misliš na instalaciju restricted extras na već instalirani OS? Ne na onaj restricted softver što se odabere kada se instalira OS.
blast beat

Ono pri instalaciji što čekiraš, i restricted extras nisu ista grupa paketa, u ovom drugom ima više stvari.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Sad ste me malo zbunili... Prilikom instalacije ubunta sam označio da hocu i dodatne vlasničke kodeke. Sva multimedija mi radi a i internet normalno radi tj flash, jubito i slično. Javu nemam ali ju nijedna web stranica još nije zatražila. Restricted extras, kada sam pokrenuo instalaciji, me pitao da ce se nešto sistemsko zamijeniti pa sam odustao od instalacije restricted extras... A neznam, sve mi dela... Najbitnije mi je na tom stroju stabilnost jer služi za internet bankarstvo i administriranje web stranica.,znači radna a ne multimedijalna mašina. Moram priznat da se polako i na unity privikavam i učim izvući maximum iz svega toga.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pitanje za trenutne korisnike Ubuntua 14.04.1
  • - koji vam je aktualni kernel?
  • - da li dobivate obavijesti kod nadogradnje da će nadogradnja biti djelomična?
  • - da li imate općenito problema sa nadogradnjama zadnjih 2-3 dana bez obzira na server s kojeg skidate nadogradnje?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Koristim Xubuntu 14.04.1
kernel: 3.13.0-36-generic #63-Ubuntu SMP Wed Sep 3 21:30:07 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Imam frišku instalaciju koja je prošla bez problema. Sustav je ažuriran bez problema. Nikakve obavjesti o djelomičnoj nadogradnji.

Pozz

P.S.
Zaboravih da mi je na staroj instalaciji(32 bitna) probleme nedavno pravio Wine a prije toga također SMPlayer YouTube Browser
Zadnja izmjena: NoMaam, dana/u 04 lis 2014, 20:49, ukupno mijenjano 3 puta.
Ok i što sad?
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Bertone je napisao/la:Pitanje za trenutne korisnike Ubuntua 14.04.1
  • - koji vam je aktualni kernel?
  • - da li dobivate obavijesti kod nadogradnje da će nadogradnja biti djelomična?
  • - da li imate općenito problema sa nadogradnjama zadnjih 2-3 dana bez obzira na server s kojeg skidate nadogradnje?
Što ti točno izbaci za partial upgrade? Ponekad partial upgradeove ponudi, pa poslije toga upgradea do kraja, možeš probati i sudo apt-get -f install ako ima što missing pa onda probaj opet update. 14.04.1 mi je sada na drugom laptopu, ali updateao sam ga jučer bez problema, za kernel moram provjeriti.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

3.13-0-36-generic
Odgovori