Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

ipekica

Re: Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?

Post Postao/la ipekica »

Svaki put provali pass za ruter i promijeni. Pojima nemam kak. Probavam s mobitelom pa svaki put ide. Možda je jednostavno Mac kriv za moju paranoju proteklih mjeseci.
bikerbj
Spol: M

Post Postao/la bikerbj »

Bertone je napisao/la:1. Provjeri spajanje na router s drugim računalom/telefonom
2. Nelogično je da ti netko mijenja pass za spajanje na WiFi, prije da te zeza OSX, i/ili u MacMini ugrađeni WiFi modul, ili da je router u banani
3. Ako imaš pristup postavkama svog routera, onda imaš i mogućnost postavljanja passworda na c/p routera bez kojeg se ne može promijeniti pass za pristup mreži što posredno znači da ti se susjed može spojiti na tvoj router, ali ne može u njemu mijenjati postavke
4. Nazovi T-Com i prijavi problem

.. a razlog koji si naveo za korištenje BT ili sličnog programa je "dječji" jer uvidom u same postavke routera vidiš koji su uređaji spojeni na njega, za to ti ne treba BT.

ovo potpisujem....
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

ipekica je napisao/la:Svaki put provali pass za ruter i promijeni. Pojima nemam kak. Probavam s mobitelom pa svaki put ide. Možda je jednostavno Mac kriv za moju paranoju proteklih mjeseci.
ako se sa mobitelom možeš spojit u trenutku kad sa Mac-om ne ideonda se zna tko je krivac...Mac...
jer da je do lozinke za ruter ili wi-fi onda nebi išlo ni sa mobitelom....
probaj od nekoga još laptop sa drugim OS-om pa ako radi onda nije do rutera tj. nitko ne mijenja ništa
već te Mac zahebava....
ipekica

Post Postao/la ipekica »

Evo baš se to prije par min dogodilo. Idem s mobitelom i hoće. Koji kreten. Ne mogu vjerovati. Ispričavam se. Sramota.
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

ipekica je napisao/la:Evo baš se to prije par min dogodilo. Idem s mobitelom i hoće. Koji kreten. Ne mogu vjerovati. Ispričavam se. Sramota.
gle ...svatko griješi a puno puta i sam nevidim rješenje koje mi je pod nosom...onda sve ostavim do sutra i
obično proradi ili ovdje na forumu nekom proradi kliker bolje nego meni....uglavnom tu smo da pomažemo jedni drugima... :thmb-up
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ovako, u OSX-u si pogledaj kako ti je podešena mreža (usput, mogao si i napisati koju verziju OSX-a imaš), odnosno da li u mrežnim postavkama OSX-a imaš fiksni ili promjenjivi DNS.
Ako je fiksni onda ukoliko se prije toga spojiš recimo mobitelom na router, mobitel uzme taj DNS i MacMini nema više slobodan isti taj DNS i ti nemreš na net pa dođeš do zaključka do kakvog si došao.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Fixni DNS? :hihi
I što je ovo? Mac za sve? sbatine
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Bertone je napisao/la:Ovako, u OSX-u si pogledaj kako ti je podešena mreža (usput, mogao si i napisati koju verziju OSX-a imaš), odnosno da li u mrežnim postavkama OSX-a imaš fiksni ili promjenjivi DNS.
Ako je fiksni onda ukoliko se prije toga spojiš recimo mobitelom na router, mobitel uzme taj DNS i MacMini nema više slobodan isti taj DNS i ti nemreš na net pa dođeš do zaključka do kakvog si došao.
Ja ovo ništa ne razumijem. szbunjen
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

:facepalmx2 ok, prvo, nemoj pisati na forumu na kraju radnog vremena nego odi doma (to je bilo namjenjeno meni :-D )

Drugo, mislio sam na statičku adresu. Kod OSX-a se zna dogoditi da se uređaj zaključa na jednu adresu koju je dobio od routera i onda ako se prije njega spoji na istu tu adresu drugi uređaj ovo računalo gdje je IP adresa zaključana nemre na net.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

To je kod svakog OSa tako. Zato se ne smiju miješati statički i dhcp rangeovi. Windos7 ima još zanimljiviju glupost. Ako je namješten na dhcp i iz nekog razloga ne uspije dobiti adresu, onda sam sebi dodijeli neku lijevu adresu (MS novotarija koja se zove APIPA) i time zakolje čitavu mrežu jer se svi drugi uređaji na mreži koji nisu win7 zblesiraju.
Odgovori