Možda, ali se brzina komunikacije između optimiziranog i neoptimiziranog kernela i hardwera mjeri u milisekundama (da ne kažem nanosekundama), pa u odnosu na brzinu prženja samog CD/DVD medija sve to skupa postaje potpuno irelevantno.
Ti dobici su ti daleko zanemarivi (+ ako u sve to skupa ubrojiš i gubitke vremena na kompajliranje cijelokupnog OS-a).
U suprotnom bi svi koristili Gentoo. Zar misliš da si ti jedini koji ga je probao i sada radi ovakve komparacije?
Pa ne mislim ali mi cudno, ako ga jednom instaliras da radi kako treba, dalje je sto se tice i vremena i zivaca i ugodnosti lakse u njemu raditi nego u bilo kojoj binary distri. Pa ko ga je god probao nikad necu shvatiti zasto je odustao, mozda stedi struju da ne mora svaka 3 mj preko noci upisati komandu i pustiti ga da se rekompilira. Tu ne treba vise nista slagati, sve konfiguracije su slozene jednom
A ovo ostalo milisekunda vam, mili tam.. nakupi se toga, nek svaki dio osa izgubi milisekundu a ima ih u tisucama, to ti ispadne vidljivih 4-5 sekunda u radu osa, nije neka drasticna razlika li se primjeti
Ali nisu ni bitne te sekunde pa nek je i sporiji, meni je vazno da ga poznajem u dusu i znam da nece nikad nista zastekati sa strane software, a i zanimljivo se malo preseravati pred ekipom pa upaliti stroj gdje ce pisati "OpenRC is starting fucking linux" ili sto god hoces da pise, pa se onda digne u 10 sekunda cijeli DE. Ekipa misli da imas 16 jezgra i najmoderniji intelov ssd kad ono core duo i ata disk
.. nije tu sve do brzine nego i dugovjecnosti, stabilnosti i na kraju krajeva ljubavi, ja sam ovu svoju instalaciju vec zavolio, bit ce mi dozivotna partnerica i kad kupim novi komp, samo cu je portati na njega i preko noci prekompilirati za njega
upravo sam se zarucio
Ne da mi se vise o tome, ukusi su ukusi, ko voli nek izvoli sto voli
Zadnja izmjena: abcdefghijkl, dana/u 17 lip 2014, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Da čita ovo netko sa strane tko ne zna o kakvom "dizanju" i "sekundama i milisekundama" govorite, mogao bi se ozbiljno zabrinuti za zdravlje i funkciju (disfunkciju) određenih organa
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."