[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

csx

Re: Objavljen Ubuntu 12.04

Post Postao/la csx »

a ono.. i ptičice na granama znaju da je linux puno sigurniji od windowsa.. tak da ono.. stvarno si ga zafitiljio ovaj put :P
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

csx je napisao/la:a ono.. i ptičice na granama znaju da je linux puno sigurniji od windowsa.. tak da ono.. stvarno si ga zafitiljio ovaj put :P
Koje ptičice? One koje rade na Windozama??? Pa oni ne znaju kaj je Linux uopće, a kamoli da je sam po sebi siguran od virusa. S toga ga NISAM zafitiljio nego uputio autoru kritiku kako je mogao bolje obrazložiti zašto je Linux isključen iz debate 8-)
(da ne bi bio OT, cijepam temu na pod razno ;) )
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Debata o virusima na Gadgeteriji i Linux

Post Postao/la Suko »

Ja se više ne trudim Windowsašima objasniti te stvari.
Zatucano je to do beskraja. :zvizdi
shicy

Post Postao/la shicy »

ja sam nedavno pokušao, ali ne ide...prije će mu metar u gu*icu neko cenat u glavu :D
retsam

Post Postao/la retsam »

Osobno mislim da nema smisla se "ubacivati" u takve diskusije i promicati linux kroz takvu atmosferu, linux nije spomenut jer ne postoji veća prijetnja, a i linux definitivno nije odgovor na kako se zaštiti od virusa, onda možemo u svakom članku za windows se ubacivati i voditi debata s autorom zašto se ne spominje linux, mislim da to nije potrebno.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Shicy je napisao/la:je malo drzak gospodin Boris...
A malo je u zadnje vrijeme... Nesto mi vuce na ono "sto poznatiji, to bahatiji".

Ja bi stao na Grofovu stranu jer nije ono trebalo pisat na dnu clanka, ispada fakat ko "rasizam" pomalo. Je da se nemozemo trpat u isti kos sa windowsasima al opet to je otvorena debata pa mislim da svatko ima pravo rec svoje... Opet nije lose ni da je bio spomenut linux jer mozda malo po malo dode nekome iz guzice u glavu prednost koristenja linuxa nad winsima, mislim od piratluka do virus free sistema i x stvari da ne nabrajam sad...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
retsam

Post Postao/la retsam »

@Yeti da na prvu ruku ona fusnota djeluje diskriminirajuce, ali ekipa nekad fakat zna pretjerati ako je clanak za winsows, onda je clanak za wiindows i ne treba u stilu jehovinih svkjedoka propovijedati linux.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ma Borisa znam i skroz je ok, također koristi Linux kao i mi, čak je član ovog foruma. Zajebant je pa otud takve riječi. Shvaćam zašto se odmah ogradio od Linuxa u samom članku - upravo zbog potencijalnog flame wara koji bi se mogao pojaviti (a skoro i jeste).

Opušteno ;)
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:Ma Borisa znam i skroz je ok, također koristi Linux kao i mi, čak je član ovog foruma. Zajebant je pa otud takve riječi. Shvaćam zašto se odmah ogradio od Linuxa u samom članku - upravo zbog potencijalnog flame wara koji bi se mogao pojaviti (a skoro i jeste).

Opušteno ;)
nek je on zajebant u privatnom životu, ali kraj članka odradio je potpuno neprofesionalno i meni je digao živac.
Debata se u svom članku nigdje ne ograđuje na samo Windows korisnike. TO bi profesionalac svakako napravio. ;)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Dobro, problem ali na neki način i dobra osobina Gadgeterija portala je ta neka atmosfera, opušten ton, šale u člancima, način pisanja, snimanje videa, ali čini se, na žalost i komentiranja.

Jedan urednik portala ne bi trebao ostavljati komentare onog tipa, ali eto... on Gadgeteriju očito smatra svojim malim svijetom gdje se može ponašati kako hoće. I shvaćam da za mnoge to može biti uvredljivo.

Uglavnom, ne bih se htio miješati, način na koji vodi posao je njegova stvar, ali malo profesionalnosti ne bi bilo na odmet.

I kod nas se često javi netko u komentaru kome bi najradje svašta istresao u facu, ali opet znam da predstavljam projekt/brand u tom slučaju, i uvijek na finjaka izgladim stvari.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori