Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

linux_n00b
Spol: M
Kontakt:

Re: Arch Linux

Post Postao/la linux_n00b »

Problem nakon instalacije arch gnomea. Ne mogu se logirati. Imam username i password koji je 100% točan. Međutim, kad nakon unosa pasworda me nakon 1 sec opet vrati na unos usernamea. Prilikom instalacije sam išao urediti visudo pa nisam znao izaći pa sam ugasio pc prisilno?
shicy

Post Postao/la shicy »

provjerio si sve vezano uz keyboard layout??
csx

Post Postao/la csx »

linux_n00b je napisao/la:Problem nakon instalacije arch gnomea. Ne mogu se logirati. Imam username i password koji je 100% točan. Međutim, kad nakon unosa pasworda me nakon 1 sec opet vrati na unos usernamea. Prilikom instalacije sam išao urediti visudo pa nisam znao izaći pa sam ugasio pc prisilno?

ti javi da je krivi password ili te samo vrati na login?
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

PsyTrance je napisao/la:Odustajem od Archa, barem za sada. Ulijenio sam se i nemam volje toliko stvari konfigurirati.

Back to Ubuntu (slika)

Hvala u svakom slučaju.
Nema potrebe forsirati. Ja sam na Archu iz istog razloga ;)
Dojadilo mi prčkanje. Da sam prije Archa naišao na distribuciju koja bi mi savršeno odgovarala, s kojom bi sve radilo kako treba i kako želim, sumnjam da bih sad koristio Arch.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
linux_n00b
Kontakt:

Post Postao/la linux_n00b »

Dogodi se brzo, ali mislim da je pisalo "password failure".
Mislim da nije do tipkovnice jer je pass samo brojevi, to je na svakoj tipkovnici isto.
Bilo kako bilo, sad sam na Ubuntuu, no nostalgija me vuče opet na Arch koji je bio prisilno maknut prije 6-7 mjeseci.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

drone je napisao/la:
PsyTrance je napisao/la:Odustajem od Archa, barem za sada. Ulijenio sam se i nemam volje toliko stvari konfigurirati.

Back to Ubuntu (slika)

Hvala u svakom slučaju.
Nema potrebe forsirati. Ja sam na Archu iz istog razloga ;)
Dojadilo mi prčkanje. Da sam prije Archa naišao na distribuciju koja bi mi savršeno odgovarala, s kojom bi sve radilo kako treba i kako želim, sumnjam da bih sad koristio Arch.
Ubuntu je moja prva distribucija, uspješno sam se migrirao sa Windowsa i najbolje se snašao.
Sve mi radi bez ikakvih problema, s Ubuntuom sam najzadovoljniji.

-TV kartica radi plug-and-play. Program gledam pomoću Kaffeine i VLC.
-Printer mi također radi plug-and-play.
-Flash mi nekim čudom na Ubuntu radi savršeno, bez ikakvog dodatnog podešavanja i zezanja. Imam po nekoliko otvorenih YouTube tabova i radi bez problema. Naravno da se osjeti mala razlika između Flasha na Ubuntu i Windowsima, ali radi o-dli-čno. Na ostalim distribucijama sam uspio dobiti Flash, ali jednostavno je bio neupotrebljiv.
-Navikao sam na aptitude jer je jednostavan, učinkovit i brz.
-Instalacija .deb paketa ne može biti jednostavnija, mada nije problem instalacija iz source koda.
-Rad u konzoli i čačkanje po konfiguracijskim datotekama mi nije strano (jednim dijelom sam se zato odlučio za Arch).
-Bootanje sistema ne može biti brže. Kada računalo potpuno ugasim, za kratko vrijeme je potpuno spreman za rad, a kako računalo ne gasim nego ga stavim u Sleep, računalo je nakon paljenja spremno za rad nakon ~5 sec. Samo upišem svoju lozinku i nastavim gdje sam stao.
-Sve jednostavno RADI.

Eto, u nekoliko kratkih crtica zašto sam se vratio na Ubuntu.
Možda bih to sve mogao dobiti i na nekoj drugoj distribuciji, ali zadovoljan sam ovime što imam.

Želio bih naučiti puno više nego što znam sada, zato sam se i odlučio za Arch.
Ali jednostavno nemam volje toliko stvari konfigurirati i instalirati, jer trenutno imam sistem koji mi savršeno odgovara.

Čak sam nekoliko puta pokušao koristiti Debian, ali nije to to, opet sam se vratio na Ubuntu szubi

Btw ne znam kako drugima, ali čini mi se da je pacman previše spor. Dok sam instalirao xorg, mogao sam popiti kavu i popušiti kutiju cigareta :cigara

Ali da bih se volio vratiti na Arch, volio bih...
shicy

Post Postao/la shicy »

PsyTrance je napisao/la: Dok sam instalirao xorg, mogao sam popiti kavu i popušiti kutiju cigareta :cigara
nije baš da je xorg mali paketić pa da se momentalno instalira ;)
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

PsyTrance je napisao/la:Dok sam instalirao xorg, mogao sam popiti kavu i popušiti kutiju cigareta :cigara
paket je poveći,ali kak kutiju?jutroj nisam stignul ni 3 zapaliti i xorg bil povučen i instaliran
csx

Post Postao/la csx »

zavisi odakle si povukao taj xorg :P

ali da.. slažem se s tobom.. arch zahtjeva dosta korisnikove pažnje (bar u prvih nekoliko dana dok sve ne podesiš kak ti odgovara), skoro da moraš voditi dokumentaciju ako želiš da ti sve radi kak spada :D
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

csx je napisao/la:ali da.. slažem se s tobom.. arch zahtjeva dosta korisnikove pažnje (bar u prvih nekoliko dana dok sve ne podesiš kak ti odgovara), skoro da moraš voditi dokumentaciju ako želiš da ti sve radi kak spada :D
da, ali jednom kada se stvari podese, rijetko dolazi do kvarova..

ja već duže planiram prijeći na 64-bit, ali sam si toliko već podesio arch i na desktopu i na craptopu da nemam živaca opet sve ponovno podešavat :D

čak ne što se tiče samog archa kao takvog, taj dio je prilično jednostavan, već customizacija sučelja, podešavanje aplikacija da rade baš onako kako ja želim.. if it ain't broken - don't mess with it :D

:komp
...I put on my robe and a wizard hat...
Odgovori