čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Re: čavrljanje 2.0
Zaštićen si utoliko što ako ti daju otkaz ne smiju na isto mjesto zaposliti drugu osobu iduće dvije godine. Isto tako, otkaz ti mogu dati tek nakon što se 3 dana uzastopno ne pojaviš na poslu. S obzirom da si najavio otkaz, i ako se ne varam, ostala su ti još samo 2 dana 
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
E da, samo da tvrdnju o nedolasku na posao potvrdim izvorima:
http://www.moj-posao.net/Savjet/70142/O ... adniku/12/
http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... ora-o-radu
http://www.moj-posao.net/Savjet/70142/O ... adniku/12/
http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... ora-o-radu
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Odg: čavrljanje 2.0
Trpi sve do kraja, a onda se zadnji dan iskenjaj ko krava u njenom wc-u. I nemoj povuc voduCooleech je napisao/la:Naime, otkako sam najavio otkaz, šefica se prema meni ponaša krajnje odvratno i bezobrazno te mi na sve moguće načine pokušava otežati situaciju dok sam još tu (primjerice; ne daje mi upute što i kako nešto odradit, te ne dozvoljava ikome da mi pomogne kad sam zatrpan poslom oko skladišta; primjerice kad netko dođe s reklamacijom, što su do sada nevoljko ali ipak radili).
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Cooleech
- Moderator
Re: Odg: čavrljanje 2.0
calisto053 je napisao/la:Trpi sve do kraja, a onda se zadnji dan iskenjaj ko krava u njenom wc-u. I nemoj povuc vodu
Ljudi, od srca vam hvala na podršci! Najbolji ste!
P.S. U Linksu nemojte više nikad kupovati! To je izrabljivačko društvo! Da prodaju žvake za 10 lipa, a drugdje su 10 kuna, nebih kupio kod njih!
Uostalom, Links je najskuplji. Ima daleko jeftinijih web shopova i običnih dućana od njihovog. Zapravo, od idućeg tjedna navalite svi na njihov web-shop s narudžbama i tražite plaćanje po dostavi, a onda ih odbijte primiti. Popi*dit će na to!
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
@cooleech.. uputio bi te na prijavu državnom inspektoratu, inspektoru za rad no kako su ovi trenutni na vlasti prije pola godine ra*hebali državni inspektorat, pitanje da li tako nešto uopće još postoji, a ako i postoji gdje je i da li rade..
.. međutim, ono što još koliko toliko funkcionira u ovoj banana državi je policija pa ako želiš put pod noge do Mike Tripala 6 i prijava za mobing
PS. Ovo s kakicom je odlična ideja, no nemoj koristiti svoju jer su to biološki tragovi pa te može tužiti.. daj si malo truda, poberi po parkovima sva kaj nađeš i onda sve to fino istovari na prikladnom mjestu
.. međutim, ono što još koliko toliko funkcionira u ovoj banana državi je policija pa ako želiš put pod noge do Mike Tripala 6 i prijava za mobing
PS. Ovo s kakicom je odlična ideja, no nemoj koristiti svoju jer su to biološki tragovi pa te može tužiti.. daj si malo truda, poberi po parkovima sva kaj nađeš i onda sve to fino istovari na prikladnom mjestu
Zadnja izmjena: bertone, dana/u 28 svi 2014, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
- Cooleech
- Moderator
E, o ovome sam ozbiljno razmišljao. Neće biti problem naći svjedoke, unutar 9 mjeseci koliko je ta spodoba u splitskom Linksu, izmjenilo se oko 6-7 radnika (logističara).Bertone je napisao/la:.. međutim, ono što još koliko toliko funkcionira u ovoj banana državi je policija pa ako želiš put pod noge do Mike Tripala 6 i prijava za mobing
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Po opisanom, prijava bi se temeljila na čl. 132 st. 1. i čl. 133 st. 1 ..
GLAVA DVANAESTA (XII.)
KAZNENA DJELA PROTIV RADNIH ODNOSA I SOCIJALNOG OSIGURANJA
Povreda prava na rad
Članak 131.
(1) Tko otkaže ugovor o radu radniku zato što se u dobroj vjeri zbog opravdane sumnje u korupciju obratio ili podnio prijavu nadležnim osobama ili tijelima državne vlasti,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko otkaže ugovor o radu jednom ili više radnika zbog njihovog sudjelovanja u štrajku koji je organiziran i proveden u skladu sa zakonom, kolektivnim ugovorom i pravilima sindikata.
(3) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko ne izvrši pravomoćnu sudsku odluku kojom je odlučeno o vraćanju radnika na posao.
Neisplata plaće
Članak 132.
(1) Tko ne isplati dio ili cijelu plaću jednom ili više radnika,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko ne daje podatke ili daje netočne podatke za određivanje plaće i na taj način je ne isplaćuje ili isplaćuje djelomično.
(3) Nema kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka kada je do neisplate došlo zbog nemogućnosti raspolaganja financijskim sredstvima na računu poslodavca ili nedostatka financijskih sredstava na računu poslodavca koji nisu nastali s ciljem izbjegavanja isplate plaće.
(4) Ako počinitelj iz stavka 1. ovoga članka naknadno uplati zaostale plaće, može se osloboditi kazne.
(5) Pod plaćom se u smislu ovoga članka podrazumijeva osnovna plaća i sva druga davanja u novcu ili u naravi koju radnik prima po osnovi rada, u bruto iznosu što uključuje i doprinose iz plaće i na plaću prema posebnom propisu.
Zlostavljanje na radu
Članak 133.
(1) Tko na radu ili u vezi s radom drugog vrijeđa, ponižava, zlostavlja ili na drugi način uznemirava i time naruši njegovo zdravlje ili povrijedi njegova prava,
kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
(2) Kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka progoni se po prijedlogu.
- Cooleech
- Moderator
Uuu, ovo joj šibnem na mail u petak. Hvala ti! 
Probam ti sutra navečer naći komentare iz sudske prakse.. to su puno zanimljiviji i životniji materijali 
.. s time da ako ideš s kaznenom prijavom, onda kakicu moraš zaboraviti
.. s time da ako ideš s kaznenom prijavom, onda kakicu moraš zaboraviti