[ZBIRNA TEMA] Windows vs. Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Utjecaj Windows 8 na Linux ?
Avo jedan zanimljiv članak:
Does Windows 8 Pose a Threat to Linux?
http://www.linuxinsider.com/rsstory/73310.html
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Jako dobar članak i po meni dobro opisuje naravu stvari.Hugo je napisao/la:Avo jedan zanimljiv članak:
Samo da nadodam... Dok si Linux (Ubuntu) SMIJE dozvoliti eksperimente tipa Unity, M$ si to ne bi smio dozvoliti. Jednostavno zato što neželjena promjena koju plaćate lako odvede do isto tako neželjene promjene koju ne morate platiti. Ili kratko: Ako mi WIndowsi prmjene koncept rada na računalu, ubiju mi moju ustaljenu naviku i to još moram platiti, pa onda je baš dobro vrijeme da, kad već moram mijenjati naviku, da je promijenim sa nečime što me neće koštati
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Još je rano za reći. Ovo je još testna verzija.
Vjerojatno će se moći vratiti i na klasični izgled Windowsa.
Sad se isto može mjenjanjem jedne stavke u registryu.
A što se tiče Metro sučelja, stvarno jako riskiraju. Ali, imaju solidnu Sedmicu pa mogu preskočiti malo ako im ne uspije eksperiment. Isto ko s Vistom kada su svi koristili XP.
Uglavnom, ne vjerujem da će Osmica nešto previše ljudi prebaciti na Linux. Bar neće dok god su Windowsi besplatni.
Osmica je veći problem za Android. Ako će ju ljudi početi prihvaćati to bi moglo poljuljati Android. Ali, čisto sumnjam da će se to dogoditi.
Vjerojatno će se moći vratiti i na klasični izgled Windowsa.
Sad se isto može mjenjanjem jedne stavke u registryu.
A što se tiče Metro sučelja, stvarno jako riskiraju. Ali, imaju solidnu Sedmicu pa mogu preskočiti malo ako im ne uspije eksperiment. Isto ko s Vistom kada su svi koristili XP.
Uglavnom, ne vjerujem da će Osmica nešto previše ljudi prebaciti na Linux. Bar neće dok god su Windowsi besplatni.
Osmica je veći problem za Android. Ako će ju ljudi početi prihvaćati to bi moglo poljuljati Android. Ali, čisto sumnjam da će se to dogoditi.
Čuj, sa Vistom su dokazali da mogu zeznuti kraljveski, a bez da ikoj drugi OS preuzme dominaciju.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- retsam
Što jednostavno upućuje na to da su ljudi kao ovce, nisu se sposobni pomaknuti s mjesta, pokušati pronaći alternativu, ali bitno je da fejsić radi i da oni imaju novi majkrosoft operativni sustav koji im je prijatelj prepržio na cd
. Što je još gore, znam par ljudi koji su "računalni stručnjaci", koji su nakon što je Vista izašla tvrdili da je to vrhunac, veliki pomak, revolucija 
EDIT: sumnjam da će takvu pogrešku ponoviti s osmicom imajmo na umu da ovo još nije niti beta, mislim da imaju iskušani recept sa sedmicom kojeg će se držati.
EDIT: sumnjam da će takvu pogrešku ponoviti s osmicom imajmo na umu da ovo još nije niti beta, mislim da imaju iskušani recept sa sedmicom kojeg će se držati.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Windowsi besplatni? Hahahahaaaaa.... da sada kao nekakva alpha verzija, no konačni proizvod SIGURNO neće biti besplatan.Suko je napisao/la: Uglavnom, ne vjerujem da će Osmica nešto previše ljudi prebaciti na Linux. Bar neće dok god su Windowsi besplatni.
M$ NE radi besplatan softver, to jednostavno nije njihova politika.
- Markec
Mislim da se toviše odnosi na piratske, evo naprimjer običnekorisnicima ništa neče biti a kadjeriječ ofirmi oni će svakako masnu kaznu platiti.Grof je napisao/la:Windowsi besplatni? Hahahahaaaaa.... da sada kao nekakva alpha verzija, no konačni proizvod SIGURNO neće biti besplatan.Suko je napisao/la: Uglavnom, ne vjerujem da će Osmica nešto previše ljudi prebaciti na Linux. Bar neće dok god su Windowsi besplatni.
Siguran sam da M$ radi to namjerno, jer dobro znaju ako pooštre piratske mjere, recimoBSA počne loviti obične korisnike onda bi korisnici masovno prelazili na linux ili neku drugu besplatnu alternativu.
Smiješno je to da BSA može raditi one statistike koliko je piratstvo sa windowsima, office u porastu itd a sami znaju da nerade ništa kad su u pitanju obični korisnici gdje je piratstvo u porastu.
Neki su ovdi pisali da bi trebalo ovu temu obrisati, ja se ne slažem s time, jednostavno samo me zanimalo koliko bude to utjecalo na linux. Takoder neki od vas smatraju da linux na dobrom položaju da neželite da bude bolji od toga a ja se oko toga ne slažem. Ja bi da linux bude bolji, čak i prvi tj dominantni OS no tone znači da nečete tada imati izbora, imat čete izbora priječi naneki drugi opensource OS tipa bsd. Meni nije jasno opet zašto na statistikama evo recimo ovdi http://gs.statcounter.com/#os-ww-monthly-201008-201108 Linux nije preko 1%
-
Lutherus
Ma ovo su izbacili van samo kako bi im entuzijasti,fanatici i ostali korisnici mogli prijavljivati i rješavati bugove a na kraju se neće promjeniti ništa već će reći da to tak mora biti.Isto ko taj famozni BSOD.Nakon svog tog vremena promjenili su mu samo boju a uzrok je idalje isti i nitko ne mrda da to popravi
- Suko
- Site Admin
Koliko ja znam Windowsi su besplatni godinama.Grof je napisao/la:Windowsi besplatni? Hahahahaaaaa.... da sada kao nekakva alpha verzija, no konačni proizvod SIGURNO neće biti besplatan.Suko je napisao/la: Uglavnom, ne vjerujem da će Osmica nešto previše ljudi prebaciti na Linux. Bar neće dok god su Windowsi besplatni.
Jednako kao i Linux. Odes na torente, skines iso i zaprzis na disk.
MS mozda ne radi besplatni softver, ali daje drugima da ga rade sto dodje na isto.
Uglavnom, 0 kuna. Isto ko Ubunt.
E a šta su to ti Windowsi? 
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware