Što čitate @ the moment?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Heisenberg

Re: Što čitate @ the moment?

Post Postao/la Heisenberg »

Douglas Hofstadter - Cudnovata petlja sam ja, a knjiga koju sam jucer dovrsio bila je Michael Brooks - 13 stvari koje nemaju smisla
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Evo sam upravo procitao Prijelaz od Justina Cronina.
Fantasticna epska prica! Dugo nisam citao tako dobru knjigu. 850 stranica koje sam s gustom prosao. Niti jedan dio nije bio dosadan. Jedva cekam da prevedu nastavak na hrvatski!
Za ljubitelje zanra, svakako preporuka.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Heisenberg je napisao/la:Douglas Hofstadter - Cudnovata petlja sam ja, a knjiga koju sam jucer dovrsio bila je Michael Brooks - 13 stvari koje nemaju smisla
Imaš li ti možda profil na Goodreadsu? (Ne moraš odgovoriti ako ne želiš/ako je tajna :D).
Heisenberg

Abzeenth je napisao/la:
Heisenberg je napisao/la:Douglas Hofstadter - Cudnovata petlja sam ja, a knjiga koju sam jucer dovrsio bila je Michael Brooks - 13 stvari koje nemaju smisla
Imaš li ti možda profil na Goodreadsu? (Ne moraš odgovoriti ako ne želiš/ako je tajna :D).
Imao sam, ali mi je dojadio (neznam zasto :/)

zanimljiva stvar za ovu knjigu: knjiga je brutalna, ali doslovno brutalna. U vrijeme kad sam je citao, dolazio sam umoran s posla pa je preostala mala doza koncentracija (dosao sam do pola knjige). Nije kao GEB, ali je tu negdje. Za buduce citace, preporucam tjedan dana ciste izoliranosti od svih vanjskih medija i procitajte knjigu u miru.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la:Evo sam upravo procitao Prijelaz od Justina Cronina.
Fantasticna epska prica! Dugo nisam citao tako dobru knjigu. 850 stranica koje sam s gustom prosao. Niti jedan dio nije bio dosadan. Jedva cekam da prevedu nastavak na hrvatski!
strasno zanimljivo izgleda :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Abzeenth
Site Admin

Heisenberg je napisao/la: Imao sam, ali mi je dojadio (neznam zasto :/)
OK, hvala na odgovoru :) Možda ti je dosadio zato što je strašno spor. :ljut2 Iz tog razloga se ja jako rijetko logiram i skoro ga uopće ne koristim, iako imam profil i sviđa mi se cijela ta ideja.
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Heisenberg je napisao/la:Michael Brooks - 13 stvari koje nemaju smisla
Ovo se čini kao nešto interesantno. Može riječ-dvije?
Those who stand for nothing fall for anything.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

zole052 je napisao/la:
Suko je napisao/la:Evo sam upravo procitao Prijelaz od Justina Cronina.
strasno zanimljivo izgleda :)
Vjeruj mi, ako volis takve knjige, ova je najbolje iz zanra. Uvuce te u pricu nakon deset stranica i zavrsis sa 150 procitanih strana dnevno dok ne dodjes do kraja. Ja sam ju progutao!
Heisenberg

mist je napisao/la:
Heisenberg je napisao/la:Michael Brooks - 13 stvari koje nemaju smisla
Ovo se čini kao nešto interesantno. Može riječ-dvije?
Pa autor proucava paradigme koje nije moguce znanstveno objasniti (on ih zove anomalijama). Medju tih 13 stvari, nabrojena je tamna tvar, cudna putanja svemirske letjelice Pioneer, placebo efekt itd.
Autor navodi da prepoznavanje tih stvari koje nemaju smisla unutar tih anomalija je prvi i najvazniji korak koji ce omoguciti napredak znanosti.
Abzeenth je napisao/la:
Heisenberg je napisao/la: Imao sam, ali mi je dojadio (neznam zasto :/)
OK, hvala na odgovoru :) Možda ti je dosadio zato što je strašno spor. :ljut2 Iz tog razloga se ja jako rijetko logiram i skoro ga uopće ne koristim, iako imam profil i sviđa mi se cijela ta ideja.
Pa ideja nije losa, ali u mojem slucaju je zanimljivije pronalaziti knjige na "old school" nacin, a to je pretrazivanje polica u knjiznici.
Abzeenth
Site Admin

Heisenberg je napisao/la: Pa ideja nije losa, ali u mojem slucaju je zanimljivije pronalaziti knjige na "old school" nacin, a to je pretrazivanje polica u knjiznici.
Hm, ali ja knjige ne pronalazim na Goodreadsu. Ne koristi mi baš njihov sustav preporuka. Knjige ili tražim ciljano (po naslovu, autoru ili široj temi) ili naiđem slučajno na zanimljive naslove dok čitam neke članke u kojima su oni spomenuti ili citirani.

Ideja na koju sam ja mislila je praćenje i ocjenjivanje pročitanih knjiga te slaganje wishliste. Malo smo se krivo razumjeli :)
Odgovori