VIDI časopis - prijedlozi za članke

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: VIDI časopis - prijedlozi za članke

Post Postao/la Grof »

ReiKo je napisao/la:Kad već želite pomoći, volio bi čuti vaše prijedloge Open Source/Freeware alternativa za AnyDVD (muku mučim da mu nađem alternativu) ali i nekog pržioničara (ala CDBurnerXP koji nažalost više nije Open Source, K3B itd. ali da je crossplatform ili bareme Linux/Windows).

Tek toliko da čujem vaša mišljenja, ja već imam jednu listu no eto... :)

Hvala.
Evo jedan zgodan pržioničar pod GPL3 licencom za windoze:

Infrarecorder
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Hvala Ti Grofe, već sam ga uzeo u obzir no zaboravih napomenuti :)

Zaprimili smo Vaš mail podrške i mogu samo reći i prenjeti zahvale od strane cijele redakcije koju ste veoma obradovali kao i mene koji obećaje da će nastaviti sa ustrajnim radom i njegovanjem otvorenog koda i otvorenih sustava kroz časopis "VIDI" odnosno njegovu "Open Source" rubriku i koji će slušati vaše sugestije i prijedloge kao i dosad.

Svakako očekujemo ovakve mailove, pa i one kritičke i više sugestivne u budućnosti. VIDI je i vaš časopis :)

Hvala još jednom :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Reći ću samo dvije riječi:
:thumbs2 :snoozer:
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Novi broj VIDI-ja na kioscima:

Open Source rubrika:

- Liferea
- TrueCrypt
- Mandriva Linux
- wxDev-C++

http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhi ... /index.php

Nažalost, vodič i interview (odnosno Linux Terminali vodič) ide za sljedeći broj zbog toga što je veliki dio ovaj puta uzeo "plaćeni oglas" - podčasopis VIDI.Biz. No bolje ikad nekog nikad :)

Osim tog vodiča, spremio sam ih još par skupa sa zanimljivim intervjuom jednog gospodina čija se tvrtka zasniva isključivo na Open Source rješenjima. Dakle, ja sam to realizirao a uskoro ide i u tisak, nemate brige.

Hvala na podršci!! :)
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Reiko mislim da je vrijeme da polako prestaneš s velikim recenzijama distribucija. Zauzimaju previše mjesta, a neke stvari se polako ponavljaju (KDE/GNOME priče). Sada već i početnici koji čitaju Vidi znaju da postoji velik izbor distribucija, a uglavnom si manje-više prešao sve glavne.
Umjesto tako opsežnog teksta na nekoliko stranica, možda da ubaciš više kratkih članaka?
Npr. svježe vjesti i zanimljivosti iz FLOSS svijeta, događanja, intervjui, kratki preleti manje poznatih, a dobrih programa, mali tečajevi (poput ovog kojeg pripremaš o Terminalu).
Uglavnom stvari koje zanimaju FLOSS korisnike. Ne samo početnike, već i dugogodišnje korisnike.
Možda bolje kratki članci, a raznovrsni?
Što misliš o tome?
Zadnja izmjena: Suko, dana/u 21 pro 2009, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Suko je napisao/la: Uglavnom stvari koje zanimaju FLOSS korisnike. Ne samo početnike, već i dugogodišnje korisnike.
Što misliš o tome?
Potpisujem :thumbs
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

Grof je napisao/la:
Suko je napisao/la: Uglavnom stvari koje zanimaju FLOSS korisnike. Ne samo početnike, već i dugogodišnje korisnike.
Što misliš o tome?
Potpisujem :thumbs
jos jedan sig ;)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Suko je napisao/la:Reiko mislim da je vrijeme da polako prestaneš s velikim recenzijama distribucija. Zauzimaju previše mjesta, a neke stvari se polako ponavljaju (KDE/GNOME priče). Sada već i početnici koji čitaju Vidi znaju da postoji velik izbor distribucija, a uglavnom si manje-više prešao sve glavne.
Umjesto tako opsežnog teksta na nekoliko stranica, možda da ubaciš više kratkih članaka?
Npr. svježe vjesti i zanimljivosti iz FLOSS svijeta, događanja, intervjui, kratki preleti manje poznatih, a dobrih programa, mali tečajevi (poput ovog kojeg pripremaš o Terminalu).
Uglavnom stvari koje zanimaju FLOSS korisnike. Ne samo početnike, već i dugogodišnje korisnike.
Što misliš o tome?
Ne pripremam. Vodič o terminalu upravo prema navodima iz redakcije ide u sljedeći broj !! :)

Da, slažem se s tobom u vezi distribucija stoga ću se od sada više prioritizirati na one manje poznate, specifične po namjeni. Možda čak i neke opskurnije :)

Uglavnom, slažem se s tobom jedino ne oko vijesti pošto one najvjerovatnije neće dobivati poseban segment u samoj rubrici nego više-manje u mojem uvodniku koji uvijek sadrži neku novu vijest iz Open Source svijeta.

Svakako smatram da si baš dobro zapazio ovo u vezi distribucija i mogu ti obećati da će se koncept svako malo mijenjati, nikako neće biti linearan ili monotonan, znači biti će i vodiča, i interviewa a distribucija poput Gentooa ali i onih poput Damn Small Linuxa :D

Po meni je to doista raznovrsno a uvijek su dobrodošle nove ideje gdje upadate vi, domaća open source zajednica i zasad taj posao obavljate odlično, hvala! :)
ReiKo

Post Postao/la ReiKo »

Novi broj časopisa "VIDI" je na kioscima, uskoro bi trebalo i osvanuti digitalno izdanje na VIDILabu (http://www.vidilab.com).

Open Source:

QuteCom
UltraDefrag
Sabayon Linux
Tux Paint
Jubler
Cropper

Samo mi jedna stvar nije jasna: poslao sam Linux Terminal vodič već dva puta i nije "stalo", ovaj puta očito zbog dodatka VIDI.Edu i nedavnog VIDI Awards 2009 događanja.

Svakako se nadam da bi onda trebalo ići u naredni broj, no dosadilo mi je - a i sram me je bilošto obećavati jer očito to ništa ne znači kad i ja nemam pojma kada će što izaći pošto pošaljem sadržaj koji onda ne izađe, a čak mi je i rečeno da će izaći i da pošaljem opet iako već Linux Terminal vodič imamo u prijelomu i spreman je za ispis :(

Uglavnom, ukoliko ste se nadali ili se već duže vrijeme nadate Linux Terminal vodiču oko kojeg sam se stvarno potrudio - nemojte se susprezati i poslati mail redakciji da bi to htjeli vidjeti iako mi je i to više glupo govoriti jer sam siguran da bi većina vas to htjela kao i ja...

Molim za razumjevanje jer je to stvarno izvan svoje moći i mene pomalo već ljuti i frustrira :x

U svakom slučaju, uživajte u novom broju u kojem svakako ima dosta otvorenog koda ;)
ipernar
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Ja mislim da bi trebali napraviti intervju sa nekim 'običnim' linux korisnikom koji bi dao 1st hand experiance o tome kak mu je s linuxom :D
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
Odgovori