Arch Linux

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

csx

Re: Arch Linux

Post Postao/la csx »

jel tko zna jel postoji kakav fix za onaj bug u vlcu(nema pozadine kod kontrola u full screenu)? Ja nisam uspio ništa naći :(

i jel tko na archu(kde) koristi vipov usb stick a da mu radi? :)

btw koji je shortcut za prebacivanje activitiesa? na netu sam našao da je ctrl+shift+p ili n al to mi ne radi : /
stucise
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

csx je napisao/la: i jel tko na archu(kde) koristi vipov usb stick a da mu radi? :)
Da, ja! :)

Uredno radi, ali provjeri da li imaš instalirane pakete:
modemmanager
usb_modeswitch

Meni to radi, naravno preko networkmanagera.
csx

Post Postao/la csx »

pa grofe ja sam pokušao po onim tvojim uputama sa tvog bloga i onda nakon što sam odabrao custom providera aplikacija se stalno rušila..sve dok nisam instalirao mobile-broadband-provider-info paket.. nakon toga sam mogao unijeti sve potrebne podatke no sada nikako ne mogu isključiti EAP provjeru jer treba biti samo PAP. Pretpostavljam da postoji neki config fajl gdje bi se to dalo isključiti samo ja neznam gdje bi taj fajl mogao biti :)
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

mozda nekim slucajem netko koristi b43 4315 lp-phy chip pod archom?izgleda da mi ovo cudo nedela.skinul drivere,skompajliral i nista.no wlan.
Lutherus

i ovo je solved.
1. instaliral krivi driver
2. pogledaj pod 1. ruga_se ruga_se

koliko moraš biti glup da instalirašm krivi driver?
csx

Post Postao/la csx »

DoDo je napisao/la:
csx je napisao/la:al to mi se ne pojavi svaki put kad upalim stroj :/
Meni se obicno pojavi nakon kaj ugasim pa opet upalim kwin efekte. Onda je valjda KDE-related problem. Moguce cak i problem na vezi KDE-OpenGL, jer na laptopu koristim XRender za composition (ne OpenGL) i tog problema nema.
riješenje ovog problema je instalacija xorg-servera 1.9.3 iz testing repozitorija ;)
Lutherus

imam manjih problema sa wicd-om.
preko žice se spaja brzo i najvažnije spaja ali na wireless jedno vrijeme petlja i nakraju izbaci
Connection Failed: Unable to Get IP Address
pokušal sam i sa networkmanagerom.on pak kaže sljedeće
** (nm-applet:4108): WARNING **: <WARN> request_name(): Could not acquire the NetworkManagerUserSettings service.
Error: (9) Connection ":1.38" is not allowed to own the service "org.freedesktop.NetworkManagerUserSettings" due to security policies in the configuration file
Lutherus

moram i na ovo staviti flag solved.iskreno, nemam pojma zakaj dela.nisam čak niti ništ napravil.samo ugasil komp i nakon pola sata ga ponovno upalil i sad dela.i wicd i nm.valjdas hoče to tak
csx

Post Postao/la csx »

vjerojatno zbog ovoga:
Sometimes dbus doesn't reload its policy files correctly and causes programs to fail.
:mrgreen:
Lutherus

daj izludilo me.radiš po kuharici i ništa.
Odgovori