Slamd64 je napisao/la:Da, mislio sam outdated u tom smislu. Naravno, ja jos uvijek mislim da su C i C++ najzreliji jezici u danasnje vrijeme.
U skolskom primjeru neces vidjeti bas svrhu gdje ih sve mozes primjeniti, ali ja tu i tamo naletim na neke aplikacije pisane u C-u (klasican primjer je dwm) i tu se moze vidjeti sta se sve moze s njim uraditi.
Ali to nije outdated. C, kao i bilo koji drugi jezik, bi bio outdated kada ga više ne bi mogao koristiti ni za što realno. Ipak, C se koristi za pisanje kernela, sistemske programe, drivere i u biti već gdje je bitna brzina. Objektni C je jezik u kojem su pisane i iOS aplikacije, dakle nije ni pod razno outdated i nije da se koristi tu i tamo već ima masivnu primjenu. Problem sa C-om je u tome što je to tipično prvi jezik i često jedan od par koji se uče na fakultetima, dok se ostali ignoriraju.
Dodatni masivni problem fakulteta, a pogotovo FER-a je što se struka masivno ismijava. Ideja da bi trebao znat raditi u struci je komična i rezervirana za veleučilišta, a svrha studiranja je da te se nauči misliti (eksplicitno ne da znaš činjenice). Osobno se ne slažem sa time i mislim da bi svi sa fakultetskom diplomom trebali znat raditi u struci (plus par mjeseci do maks pola godine za privikavanje na rad u specifičnoj firmi).
Ovo što mist i nicky vele je isto masivni problem. Profesori koji predavaju satima istim monotonim tonom, koji ne znaju prenijeti znanje i čiji je ego u ionosferi