Svjedočanstva

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Svjedočanstva

Post Postao/la Lutherus »

da nešto slično pričal frend kad radil na moru kao dj.njega tražili da ima da račun za ubuntu.
a i dosta ljudi je pričalo da im ubuntu ostal na granici jer su tražili lovu za carinu,naime po njima ne postoji besplatan OS.to košta 2500kn i treba cariniti :?
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

odin je napisao/la:da nešto slično pričal frend kad radil na moru kao dj.njega tražili da ima da račun za ubuntu.
a i dosta ljudi je pričalo da im ubuntu ostal na granici jer su tražili lovu za carinu,naime po njima ne postoji besplatan OS.to košta 2500kn i treba cariniti :?
Moroni. Meni je u firmu došao inspektor i samouvjereno utaknuo nekakav njihov super tajni stick koji provjeri legalnost OS-a i najčešće korištenog softvera (vjerojatno ovih što su u BSA). Nisam imao instaliran Wine i umjesto uobičajenog prozora, pojavio mu se - prdac. Nekakav Ubuntuov s greškom rofl
U prijavi je napisao da je OS Linus (zamalo pa pogodio).
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

mislim da to vidjel na twitteru
Soul_Sample
Spol: M

Post Postao/la Soul_Sample »

drone je napisao/la:
Soul_Sample je napisao/la:
ipernar je napisao/la:Instalirao frendici na neki novi opaki laptop Mint 10. Samo je probl kaj vanjski izlaz za zvuk ne radi. (za zvučnike)
meni prednji panel (za zvučnike i mic) na kućištu nije radio dok nisam u biosu promijenio neki (zaboravih kako se zove) audio setting iz HD u Ac'97. sad radi ko zmaj.
Dobro je ako to ima u biosu. Nažalost često nema, pogotovo ne na prijenosnicima čiji su biosi u pravilu vrlo siromašni.
ma znam, al meni to bilo otkriće godine jer sam mislio da je jadni linux kriv (u windowsima radi normalno) pa napisah. tko zna :D
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

u petak , kolega koji je svojevremeno imao hackintosh konacno na nagovor stavio mint 11. odmah si je stavio macbuntu temu i zakljucio da je davnih dana trebao isprobati taj linux. covjek prezadovoljan. subota , covjek ima rodjendan i u lokalnom "domu" donesao laptop sa mintom , spojio na pojacalo i do jutra uzivao u strahu ostalih da nesto ne shebu na laptopu :D sve proslo ok , covjek i dalje zadovoljan .
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

iForce je napisao/la:A koji je komp su prepisali ono što piše na pržilici... :nee
rofl rofl rofl rofl rofl rofl
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
ujodarko

Post Postao/la ujodarko »

iForce je napisao/la:Bratić je u potpunosti prešao na Ubuntu kao i ja.
Posebno mi je bilo zanimljivo kada je pokušao organizirati prosvjede u VU, pa ga policija pokupila i odvela u postaju. Kasnije su donijeli i komp bez monitora. Prvo su zbunjeni kakav je to izlaz za monitor (DVI) i kako riješiti DVI - VGA... On im rekao neka idu kupiti kabel ili da voze njega i komp kući pa da im pokaže. rofl

I tako odvezli oni njega kući i onda slijedi čuđenje...
Pita policajac gdje je tu mail.... rofl
Pa su se onda čudili compiz efektima... :shock:
Da bi na kraju pitali jel on to ima legalno, jer ako nema dužni su napisati prijavu. rofl
Rekao im da je to free... što nisu vjerovali dok im nije pokazao stranicu.... rofl
A onda čuđenje kako postoji nešto tako što je free.. :o

A koji je komp su prepisali ono što piše na pržilici... :nee
spiti

nazdravimo za naše pulicajce sopak
open code i open mind cijelom čovječanstvu ;)
dinosb

Post Postao/la dinosb »

iForce je napisao/la:A koji je komp su prepisali ono što piše na pržilici... :nee
rofl rofl rofl

Tako je meni jedan prijatelj iz osnovne, par godina stariji od mene, sada radi na pol. akademiji u Zg, doneo stick s tvrdnjom da mu ga 'kompijuter' ne očitava 'kad ga učteka' :D

Ubacio sam stick kod sebe na Ubuntu, skenirao ga i našao nekog 'brontoc žnj' crvića što je odgovoran za sakrivanje sticka na windozu. Kada sam ga izbrisao, htio sam formatirati, na što je on reagirao: 'ni slučajno, to mi je službeni stick'. Pitam ga jel ga koristi samo na poslu ili negdje drugdje, kaže on da ga koristi samo na poslu i da nije jedini kojemu se to dogodilo, da ima dosta kolega koji su 'izgubili podatke' itd, jer bi svaki puta bacali 'pokvarene usb-ove' i uzimali nove, :nee na što sam ga pitao 'tko dovraga vama održava računala' :? dok je na sam spomen antivirusa izgledao prilično zbunjeno i rekao da imaju Panda 2004 ili '05 u uredima :shock: :? i da ga ne koriste...

Nevjerovatno :sokiran Čovjek bi očekivao da barem policija, uz vojsku itd budu neprobojni, a njih hebe crvić kojeg pronađe čak i avast rofl rofl
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

@dinosb: nije to ništa, a da vidiš kompova u vatrogasaca u splitskom škveru! :D
Ti kompovi su jedno pristojno skladište svogmogućeg malware-a što se pojavilo u zadnjih 5-6, ako ne i više godina! Ukopčao sam svoj stik u njega da iskopiram neki video, a kad sam doša doma, ubuntu je naša 3 (slovima; TRI) foldera čudna imena i autorun.inf datoteku koja je "pucala" na jedan od tih "skrivenih" foldera.
Šta je sa ostatkom kompa, ne želim niti razmišljat, jer kad se Athlon 2800+ sa gigom RAM-a na winXP pali pola sata... :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Lutherus

Vidiš zato JVP Varaždin na svim kompovima ima Debian.
Odgovori