Ne znam, rekoh bolje da pitam.stefan je napisao/la:blast beat je napisao/la:Iako ne vidim razloga zašto ne bi radilo da su ti oba repozitorija postavljena. Ako napraviš zypper dup on bi pokupio novije pakete koji bi bili u KR413.
openSUSE 13.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
- blast beat
- Spol: M
Re: openSUSE 13.1
Ovaj Fugov (se tako kaže?holden je napisao/la:Zato ostati na odličnom 4.11 dok ne izađe 13.2, i onda još dodatno sačekati do negde marta 2015., pa nova instalacija
Meni iskreno, posle onih problema dok sam imao gnome negde krajem novembra, ne znam da li je neka distra ovako dobro radila. A i KDE..ahhh
Vezano je uz (neslužbeni) Packman repo i njegove mušice.
@Fugu
Meni radi OK već dugo. Možda je samo bila gužva na serveru ili nešto slično.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
To i ja mislim. Ili nešto nisu stavili gdje su trebali. Najbolje mi je pričekati koji dan, pa probati ponovo. No big deal.
Strpljen-spašen.
Strpljen-spašen.
Where there is a gui there's a way.
Sada je sve ok nakon novog updatea!
Istina. Sve 5.SuSe je napisao/la:Sada je sve ok nakon novog updatea!
Nevezano za prethodno. Davno sam pročitao da je defaultne aplikacije bolje ne deinstalirati iako se njima ne koristimo. Integrirane su u sustav. Neke više, neke manje, neke nisu. Kmail mi npr. izgleda kao program kojeg je bolje pustiti na miru bez obzira što ga ne koristim. Kakva je situacija s Amarokom, Kaffeinom i ostalima? Pitam jer mi Amarok uvijek upada u oči pri updateu (prvi je po abecedi).
Dakle pitanje je: Koje su defaultne aplikacije sigurne, a koje nisu sigurne za deinstaliranje?
Where there is a gui there's a way.
Teško je na to odgovoriti ali mislim da se to prvenstveno odnosi na KDE aplikacije koje su jače integrirane u sustav.
Za ostale ne bi trebao biti problem maknuti ih. Uostalom, na takve pakete je (u većini slučajeva) postavljena zavisnost pa kad pokušaš maknuti neki paket izlistati će ti koje još pakete treba maknuti (jer ionako ne bi više radili).
Ono što ima smisla maknuti na lošijim računalima je Akonadi/Strigi/Nepomuk/KDE-pim jer dosta su "žedni i gladni".
Ali ako si zadovoljan sa radom sustava nemoj bristati pakete. Uštedio bi par desetaka megabajta na disku i par desetaka MB RAM-a. A možda riskiraš da funkcionalnost sustava više ne bude savršena.
Za ostale ne bi trebao biti problem maknuti ih. Uostalom, na takve pakete je (u većini slučajeva) postavljena zavisnost pa kad pokušaš maknuti neki paket izlistati će ti koje još pakete treba maknuti (jer ionako ne bi više radili).
Ono što ima smisla maknuti na lošijim računalima je Akonadi/Strigi/Nepomuk/KDE-pim jer dosta su "žedni i gladni".
Ali ako si zadovoljan sa radom sustava nemoj bristati pakete. Uštedio bi par desetaka megabajta na disku i par desetaka MB RAM-a. A možda riskiraš da funkcionalnost sustava više ne bude savršena.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- blast beat
Ako idemo logikom da na Archu kada instaliraš kdebase paket gde su najosnovnije aplikacije, KDE je sasvim funkcionalan. Ja nikada taj "višak" nisam instalirao. Tako da verujem da ne bi bilo problema ni na SUSE-u da se ukloni. Kako Stefan reče, ako neke zavisnosti ima, neće ti dati da se obriše. A moje mišljenje je da ako nema zavisnosti, briši slobodno, ali ne mora da znači da sam u pravu. 
- holden
Ja sam samo Kaffeine sklonio. I Mplayer, al taj valjda nije KDEov?
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- holden
Auuuu faux pas
ja sam se zaljubio u Amarok
ja sam se zaljubio u Amarok
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš