Linux Mint - Pitanja & Odgovori
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Tomislav001
Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori
Evo moj problem:
Kada se mint (14 64 bit) boota prikazuje mi neki msg "Can't load file:AMD-Microcode"
i kada sam instalirao microcode ništa od programa nije radilo i stalno sam imao dependency problem koji sam riješio ali opet nijedan program nije radio
i tako sam obrisao microcode,i radio je normalno do nekidan kad mi je stalno javljao I/O error na disku
jucer sam pokušao instalirati 32-bit verziju,ali opet isti error sa microcode-om,a disk je uredu
Može pomoć? imam AMD Athlon II
Kada se mint (14 64 bit) boota prikazuje mi neki msg "Can't load file:AMD-Microcode"
i kada sam instalirao microcode ništa od programa nije radilo i stalno sam imao dependency problem koji sam riješio ali opet nijedan program nije radio
i tako sam obrisao microcode,i radio je normalno do nekidan kad mi je stalno javljao I/O error na disku
jucer sam pokušao instalirati 32-bit verziju,ali opet isti error sa microcode-om,a disk je uredu
Može pomoć? imam AMD Athlon II
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Koliko vidim, microcode je update za CPU firmware.. Jesi li što takvoga radio? BIOS update, možda?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
Tomislav001
Ne.bios je onaj koji je bio na matičnoj kad sam ju kupio,nisam radio updateCooleech je napisao/la:Koliko vidim, microcode je update za CPU firmware.. Jesi li što takvoga radio? BIOS update, možda?
- dklaja
Pozdrav!
Na dual boot win 7/ linux mint windowsi su otišli k vragu (očekivano!). Imam podijeljen hard pola win, pola linuxove particije. Formatirao sam win 7 particiju i ponovo podigao win, linux particije nisam dirao.
Problem: Ne radi mi boot loader. Kad palim komp više ne mogu izabrati koji OS ću pokrenuti nego se pokreću win 7. Kako to namjestiti da opet radi?
Linux je radio bez problema, mislim da nema potrebe ponovo ga instalirati.
Na dual boot win 7/ linux mint windowsi su otišli k vragu (očekivano!). Imam podijeljen hard pola win, pola linuxove particije. Formatirao sam win 7 particiju i ponovo podigao win, linux particije nisam dirao.
Problem: Ne radi mi boot loader. Kad palim komp više ne mogu izabrati koji OS ću pokrenuti nego se pokreću win 7. Kako to namjestiti da opet radi?
Linux je radio bez problema, mislim da nema potrebe ponovo ga instalirati.
- Abzeenth
- Site Admin
Treba instalirati Grub na MBR, ponovna instalacija Windowsa ga je prepisala.
Na našem wikiju je opisano kako se to radi, pročitaj:
http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ootloaderu
Ako ti negdje zapne, javi. Sretno
Na našem wikiju je opisano kako se to radi, pročitaj:
http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... ootloaderu
Ako ti negdje zapne, javi. Sretno
Ovo sam ti našao za Ubuntu pa možda dela i pod Mintom: https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
- calisto053
- Moderator
Već smo imali, pogledaj ovdje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... it=easybcd
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- dklaja
Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi! 
- Heisenberg
Drago mi je da si rijesio problem, ali mislim da reinstalacija nije bila potrebna.dklaja je napisao/la:Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi!
Neznam detaljno za problem, ali prakticnije bi bilo da si iskopao problem i popravio ga.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
- dklaja
Pokušavao sam ponovo instalirati grub i namjestiti dual boot, ali nije mi polazilo za rukom.Heisenberg je napisao/la:Drago mi je da si rijesio problem, ali mislim da reinstalacija nije bila potrebna.dklaja je napisao/la:Riješeno - ponovo instalirao linux Mint i sada sve radi!
Neznam detaljno za problem, ali prakticnije bi bilo da si iskopao problem i popravio ga.
Zbog toga mi je reinstalacija bila jednostavnije riješenje.