čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: čavrljanje 2.0
Velis "poduzetnik". Bila je to firma sa 77 poduzetnika i nekoliko tisuca zaposlenih. Sve su uspjeli razje**** i podijeliti, a mi smo i onako zavrsili na cesti (netko prije, netko kasnije). Zavrsi rat, vratis se, a ono, nema vise tvog radnog mjesta. Malo nas je uspjelo otici dalje kod drugih "poduzetnika". Mnogima se tada srusio zivot.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Uvijek me cudilo kod takvih tipova koliko su batina voljni popit prine nego se nauče.jurastublic je napisao/la: poduzetnik koji bi se do prije par godina svako malo dobro najeo batina zbog raznoraznih prevara i neisplata. Stalno je bio plav ko Dinamo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
Dok ne nauče lekciju da za takav način biznisa moraš prvo osigurati dobro zaleđe (političko, gospodarsko, pravno ili kriminalno) tako da se oštećeni ne usude dići ruku na tebe.shrike je napisao/la:Uvijek me cudilo kod takvih tipova koliko su batina voljni popit prine nego se nauče.
Bertone možeš li prepraviti svoju temu http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 11&t=12075 i napisati da odgovara i za Ubuntu 16.04? Podrazumijeva se da odgovara i za 16.04 i provjerio sam Tweakove, ali čisto da novaci znaju i kod guglanja da im izbaci rezultat.
Tko živi u nadi umire u gov....
Jesi li provjerio baš sve? Mislim da neće sve raditi, a neke stvari nije potrebno dodavati jer se po novom nalaze u 16.04 dok ih nije bilo u 14.04 (na primjer sad nije potrebno dodavati ppa za TLP)
Nisam na Ubuntuu pa nemam trenutno na čemu sam provjeriti (iako slijedeći tjedan stiže T430 pa možda na njega nabacim Ubuntu malo za promijenu).
Nisam na Ubuntuu pa nemam trenutno na čemu sam provjeriti (iako slijedeći tjedan stiže T430 pa možda na njega nabacim Ubuntu malo za promijenu).
Kod: Označi sve
Nadogradnja OS-a i instalacija programa:
update & upgrade
multimedijalni codeci
VLC
GiMP
Unity tweak tool
Adeobe Flash player
RAR
Java
Compiz sittings manager
Isključivanje "shopping suggestionsa"
Abrowser
Instalacija indikatora:
Psensor indicator
Touchpad indicator
MyWeather Indicator
Clasic menu indicator
Fix za Viber ikonu
Dio za korisnike laptopa:
Instalacija TLP-a
Postavke osvjetljenja
Gašenje bluetotha
Teme i ikone:
LibreOffice monochome icon set
Pacifica Icon Theme
Ostalo:
Minimaze klikom na ikonu u luncheru
Centriranje (prozora) aplikacije
Conky manager & Figlet
Grub customizer
Slingscold
UFW firewall/Samba
Skype/GTK theme
Promjena boje ikone foldera (mape)
Unity folders
Custom date & time
Share Internet Connection With Android in Ubuntu 14.04
Instalacija Android Studio i Android SDK paketa
Isključivanje Overlay Scrollbara
Always show menus
Osnovni pojmovi oko ovlasti:
su
sudo
gksu
gksudo
sudo su
Dockovi: (instalacija i uređivanje)
Cairo-dock
Docky
Plank dock
Snimanje desktopa:
Kazam
Record MyDesktop
Vokoscreen
Istanbul
Razne korisne naredbe:
Potpuni pregled instaliranih paketaT430, to novi ruski tenk open source, zar nisu nakon T90, krenuli od nule, najnoviji je T14 he ,he.Nisam na Ubuntuu pa nemam trenutno na čemu sam provjeriti (iako slijedeći tjedan stiže T430 pa možda na njega nabacim Ubuntu malo za promijenu).
Izgleda ti baš leži Thinkpad, koliko ih imaš kod kuće? Ona ručkica im je super ideja, možda izgledom ne, ali jako je praktična, za poželjeti na svakom laptopu.
Tko živi u nadi umire u gov....
PSensor se sad (u 16.04) također može instalirati iz GSC-a jer je nestabilna verzija iz 14.04 sad stabilna u 16.04. Za TLP sam već rekao.
Proći ću kroz temu idući tjedan pa je uredim, odnosno možda samo dio stvari prebacim u ovu jer je ionako nisam završio kad više nisam imao Ubuntu.
Jedan X, tri T (uskoro četiri) i jedan R, a ako NVidia zasuče rukave možda nabavim i jednog W
Proći ću kroz temu idući tjedan pa je uredim, odnosno možda samo dio stvari prebacim u ovu jer je ionako nisam završio kad više nisam imao Ubuntu.
Jedan X, tri T (uskoro četiri) i jedan R, a ako NVidia zasuče rukave možda nabavim i jednog W
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Kako je dobro poslije dobrog ručka zaspati i sanjati da je sve OK.
Moj pogled na sve to.
Ništa strašno
, osim što se nalazi u mom voćnjaku

Ništa, šljem na glavu i onda na obrezivanje voćki
Pozz

Ništa, šljem na glavu i onda na obrezivanje voćki
Pozz
Ok i što sad?
- kova-ng
Nije to ništa, vidi ovo....
Jedna zgrada par metara od nogostupa u Kutini ...

Jedna zgrada par metara od nogostupa u Kutini ...

People say nothing is impossible. But I do nothing every day.